| נשלח ב-3/3/2010 00:34 |
|
| |
ניתוח כתב יד
מצרפת קטע שכתבתי,
ואני סקרנית מאד ללמוד מה ניתן לראות בכתב היד שלי.
תודה !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 13:54 |
|
| |
שלום לך דוניאם!
את בחורה אנושית, טובת לב ולדעתי את גם כשרונית.
יש לך חוש איסטתי מפותח, את אוהבת יופי והצורך שלך להיראות יפה, משתלט על אישיותך היפה באמת. הדבר חמור משום שהוא גורם לך להיות מלאכותית.
אני מניח כי בשל המלאכותיות, כתב ידך מסתיר הרבה איכויות שגלומים באישיותך(לטוב ולרע) - ממש כמו התנהגותך.
את חסומה מבחינה רגשית, לא ספונטאנית ולמרות היותך "אנושית" את אינך חברותית. אין זה אומר שאין לך חברות, אלא שאת פחות זקוקה להן.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 17:18 |
|
| |
תודה על הניתוח.
הדברים שכתבת מתאימים לי פחות או יותר,
ז"א- אני באמת מגדירה את עצמי כאנושית וטובת לב ואפילו כשרונית ברמה זו או אחרת (תלוי על מה מסתכלים)
ואכן אני ממש לא ספונטאנית ולפעמים-אבל לא תמיד יש לי מחסומים רגשיים כלשהם.
בקשר לחברות- אהבתי את ההגדרה. יש לי חברות- אבל אני אצליח להסתדר גם בלעדיהן בדרך כלל.
אבל..
לא כ"כ אהבתי את המלאכותית:-(
רחוק ממני (ואני לא מנסה להתייפיף פה.)
אולי תוכל להסביר לי קצת יותר למה התכוונת?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 19:41 |
|
| |
שלום לך שוב! אינך צריכה להיות גרפולוגית גדןלה כדי להבחין בפער בין הכתב בו כתבת את ה - בס"ד בראש הדף לבין הכתב עצמו. מה הסיבה לפערים אלו לדעתך? אני מניח כי הבס"ד - משקף את מה שאת באמת. את יכולה לראות כי האותיות מעוצבות באופן ספונטאני וטבעי. לעומת זאת, יתר הכתב נעשה על ידי אותיות שממש צויירו באופן מלאכותי. אז מי את באמת, זו שבכתב המצוייר או זו שבשלוש האותיות? לדעתי את גם זו וגם זו. היינו: שלוש האותיות משקפות את הכשרון, את יכולת החשיבה שלך, ואילו יתר הכתב- את מה שאת מעוניינת להראות לאחרים. "מלאכותיות" - אינה מגדירה אותך כפושעת. זה רק אומר כי את אינך פועלת באופן חופשי ואמיתי - מבחינתך - לחולוטין .
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 20:24 |
|
| |
טוב, עכשיו זה באמת יותר ברור... מענין, אבל תמיד הבס"ד שבראש הדף נכתב אצלי כך..שונה משאר המלים שלי.
עוד נקודה לציון-שכמורה אני צריכה לכתוב המון על הלוח- והכי ברור שאפשר האם יכול להיות שזה משפיע על הכתב שלי גם בכתיבה ע"ג נייר? והאם אופן הכתיבה גם משפיע על האופי? ז"א האם יש אפשרות לטפול ולעבודה עצמית- דרך שינוי כתב היד. שמעתי פעם על משהו כזה, יכול להיות? מיותר להוסיף שבכתיבת סכומים או טיוטות בכתב יד הכתב שלי שונה לחלוטין - זו הסיבה שהפסקתי לכתוב בכתב יד ועברתי למקלדת:-)
תודה על ההתיחסות!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2010 22:09 |
|
| |
שלום דונאם! אני אעתיק כאן את מה שהשבתי כבר בנידון לצלם נחומי. בנוסף ביחס לשאלתך אודות השפעה אפשרית, מהכתיבה על הלוח לכתיבה על גבי הנייר: הכתיבה עצמה אינה אמורה להיות זהה. אם כי תתכן השפעה ברובד העמוק יותר. היינו, שכמורה, הכתיבה על הלוח וכתיבת ההודעות להורים וכדו', הרגילה אותך לכתיבה "עשויה" ומלאכותית, בכדי להיות קריאה ומובנת. אם כן, המלאכותיות בכתב, יתכן שאין לה כל כך קשר עם התנהגותך בפועל. וכעת לגבי השאלה השנייה: אתה מדבר על מה שקרוי: "גרפותרפיה" - כלומר: טיפול בעזרת כתב היד. תחום זה התפתח בתחילת שנות השלושים במאה שעברה בצרפת. הרעיון בנוי למעשה על גרפולוגיה. התפיסה היא, שאם הכתב מעיד על הנפש, על הכישורים ועל ההתנהגות, הרי שניתן גם לשנות את הכתב, ומכח זה ישתנה גם הטעון שינוי, מבחינה התנהגותית ואפילו מבחינת היכולות. אני אישית, מעולם לא התוודעתי לנכונות הנושא באורח אישי. כל הידע שלי מבוסס על קריאה. על פי הבנתי, כמו נטיות אחרות הרווחות בימינו, הנטיה להתפס לאפשרות המוצעת בגישה זו, מקורה ברצון להימנע מעבודה קשה. ר"ל: לכל אדם חסרונות ודברים הטעונים שיפור ועבודה על המידות. למרות שכולנו מבינים ומודעים לכך (לא כולם לצערנו, אך בהחלט הרבה אנשים), אני מכיר מעט אנשים - אם בכלל - אשר משנים את עצמם בפועל ממש. וזאת משום הקושי שבעקירת הרגלים וסיבות נוספות. אז הנה צצות כפטריות אחר הגשם, שיטות שונות שמטרתם לקצר את הדרך. הן מציעות להגיע אל היעד (שינוי ההתנהגות והאופי)בדרך הקלה יחסית, שהיא שינוי כתב היד על פי ההנחיות של הגרפולוג. מטפלים רציניים העובדים בשיטה זו, מודים כי לא ניתן לשנות תכונה והתנהגות - על ידי שינוי הכתב, בלא שהכותב ילווה את השינויים הללו שעבודה עצמית ממשית. אם כן נשאל: אם בלאו הכי, הכותב עמל בכדי לשנות את הדרוש, לשם מה עליו גם לשנות את כתב היד? התשובה היא, שעל פי הגירסה הרצינית יותר, שינוי הכתב נועד רק בכדי להעמיק את המודעות העצמית הנדרשת לשם הטעון תיקון. גישה זו יש בה אולי ממש, אך אני מעולם לא התנסיתי בה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2010 21:19 |
|
| |
בס"ד
שבוע טוב!
עכשיו אני עוד יותר רגועה בקשר למלאכותיות . אני בהחלט מאד משתדלת שהכתב יהיה ברור וקריא ככל האפשר. (במקור כתב היד שלי מלא חיבורים וקשרים בין האותיות והמילים והרבה פעמים הוא אינו ברור לאחרים, משום כך אני משתדלת לכתוב ברור במיוחד כשאני צריכה להציג משהו למישהו. מסתבר שלניתוח כתב יד זה לא טוב... תודה על המידע בקשר לגרפותרפיה. מעניין ומחכים!
|
|
|
|
|