| נשלח ב-8/3/2010 00:21 |
|
| |
נועצת מדווחת על התעללות בילדותה
מה נייעץ לה?
אשמח לתגובותיכם!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2010 20:35 |
|
| |
חשבתי שתציעו שהיא פשוט תמשיך את החיים ותשכח מהכל... מה אתם אומרים? נא לנמק בבקשה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 02:04 |
|
| |
אולי כוון היעוץ נובע מאופי המייעץ: אדם מעשי, או שטחי, או ענייני - ייעץ לא לעשות עניין ולהביט קדימה ולשכוח מן העבר. ואילו: יועץ מעמיק, או פסימיסט, או "כבד", או לא ענייני או סתם מחמת הזדהות יתר עם הקורבן, עשוי להניח לנועץ לשקוע בעבר. כמובן שכוון היעוץ עשוי להיות תולדה של גישה טיפולית כל-שהי, אך אולי זה קשור יותר לאופיו של היועץ. אם אכן, לפני שאנו נועצים במישהו, יש לקחת ממנו את כתב ידו (גם אם הוא גרפולוג), ולקבל מידע אודות אישיותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2010 09:15 |
|
| |
| גרפולוגיה כתב: |  | חשבתי שתציעו
שהיא פשוט תמשיך את החיים ותשכח מהכל...
מה אתם אומרים? נא לנמק בבקשה! |
|
אפשר לומר לה את זה , אבל במבחן המעשה זה לא יקרה בפועל. כי במקרים של טראומות ילדות (אפילו טראומות קטנות) העולם מתחלק בין אלו שיכולים לעזור לעצמם ובין אלו ש"מסתבכים" עם עצמם ופונים לייעוץ. כך שבמקרה זה צריך לעזור לה לשכוח ולעבד את חוויות הילדות באופן אובייקטיבי.
איך לטפל בה? באמת אין לי מושג בייעוץ. זה נשמע מעניין מאד. תוכל להחכים אותנו בסודות המקצועיים?
אולי צריכים לעזור לה לרכוש את הדברים שבאופן טבעי לומדים בילדות. כגון להנות מחברה, לתת אימון בבן זוג (לחלוק אינטימיות) ובעולם וכו..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2010 10:51 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2010 11:09 |
|
| |
אכן - ברדקית!
אך טרם כתבת את דעתך ביחס לנאמר שם. אינך חייבת לקבל. כפי שכבר כתבתי, חלק מהבעיה של תחום היעוץ הוא, שהיעוץ אינו "תורה מסיני", וכל אדם מושפע מהשקפת עולמו ומרמת האינטלגנציה שלו.
על כן, גם אם הבעתי דעה כל-שהיא, אין זה מחייב שדעתי היא הנכונה.
תוקן על ידי גרפולוגיה ב- 13/03/2010 21:39:57
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2010 18:04 |
|
| |
| גרפולוגיה כתב: |  | לא לעשות עניין ולהביט קדימה ולשכוח מן העבר.
לעניות דעתי זו גישה שגויה. במבחן הזמן, התכחשות לרגשות וטיוח לא הוכיחו עצמם כיעילים. מעבר לכך, יש בעצה שכזו חוסר רגישות וביטוי לאי הבנת הקשיים שחווה הנועץ.
גם אם הסובל ניצב בקצה ההתחלתי של סקאלת המאורעות המסעירים והטראומות המזעזעות, גם אם בעיני היועץ ובעינים אוביקטיביות אחרות אין בסערתו מאום, פרט לביטוי של פרצי רגשות, או של אישיות דכאונית/היסטרית, אין כל זכות להמעיט מכאבו, כי כאב הוא ספציפי, והנועץ- סובל, בין אם סבלו הגיוני ובין אם לאו.
חושבתני כי השלב הראשוני במתן יעוץ הוא הכלה ואמפתיה. רק בשלבים מתקדמים יותר, כשהנועץ בשל לכך, ניתן לכוונו בעדינות כיצד להמשיך קדימה.
יועץ מעמיק, או פסימיסט, או "כבד", או לא ענייני או סתם מחמת הזדהות יתר עם הקורבן, עשוי להניח לנועץ לשקוע בעבר.
היכן ניצב קו הגבול בין אמפתיה ובין עידוד לשקיעה ברחמים עצמיים? שאלה זו טורדת את מנוחתי.
כמובן שכוון היעוץ עשוי להיות תולדה של גישה טיפולית כל-שהי, אך אולי זה קשור יותר לאופיו של היועץ. אם אכן, לפני שאנו נועצים במישהו, יש לקחת ממנו את כתב ידו (גם אם הוא גרפולוג), ולקבל מידע אודות אישיותו?
איני בקיאה בגישות טיפוליות, ועל כן אשמח להחכים אלו גישות מעשיות יותר, ועל כן המטפל הדוגל בהן יורה למטופלו להמשיך הלאה, וכן להיפך- אלו גישות דוגלות בהרעפת אמפתיה, ובאיזה מינון.
|
|
הרבה תודה למשיבים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2010 01:26 |
|
| |
ראשית, אני שמח על הצטרפותה של אישה שמטיבה להביע את עצמה ומגיבה באינטלגנטיות לכתוב. זה בהחלט כח מדרבן. אולם הגעתי הביתה רק עתה ואוכל לקרוא בעיון ולהשיב רק מחר - אי"ה. בינתיים - לילה טוב ותודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2010 08:12 |
|
| |
למקווה - בוקר טוב! את מיטיבה לתאר את הדברים בדיוק כפי שאני רואה אותם. פרט אחד, אולי שכחת לקחת בחשבון, זה את נושא ה"סייעתא דשמיא". איני מדבר כמטיף. אני בהחלט מאמין בכך. לכתחילה, ודאי הייתי בוחר יועץ ההולם את רוחי. איני יודע אם הייתי לוקח את כתב ידו (אני דווקא כן), אך אישיותו ותפיסת עולמו ודאי רלוונטים ובהכרח משפיעים על אופן היעוץ. אם כי, כבר כתבתי כאן במקום כל-שהוא, כי לצערי הרבה רבנים חשובים שבויים בתפיסת עולם נוצרית מתוך חוסר הבנה ומתוך רצון להיראות כמבינים בתחום החינוך והיעוץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2010 13:56 |
|
| |
תודה על המחמאות. לעונג הוא לי להצטרף לפורום הזה, אף שאני חשה כאין לפניכם, כבלי מדע וכבלי השכל. הצטרפתי כדי ללמוד קצת, וזאת מכיון שהתרשמתי שיש מה לקנות מן ההנהלה וממרבית המשתתפים.
|
|
|
|
|