בית פורומים גרפולוגיה בחינוך וזוגיות

איך החברה החרדית מחנכת את חניכיה לנשור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/4/2010 08:30 לינק ישיר 
איך החברה החרדית מחנכת את חניכיה לנשור

לפנים, כשאני למדתי בישיבת חברון, לא כולם לבשו חולצות לבנות.
אני - לדוגמה, הייתי מקפיד ללבוש חולצה צבעונית בימות החול, בכדי להבדיל בין חולצת שבת לחולצות החול.
לא הייתי מוזר בלבושי. היו עוד בחורים לא מעטים שכך לבשו.
היום אם בחור ישיבה הולך כך, הוא מוזר. יראו אותו כמקולקל.

לאדם יש חוש ליופי ותשוקה לגיטימית לבטא אותה.
כשהחברה הולכת ומצמצמת את האפשרות לביטויה בצבע החולצה, יבוא הדבר לביטוי בגזרה, בגובה הצאוורון, או במבנה המוזר של המשקפיים.
לכן גם יש כ"כ הרבה חנויות לבגדי גברים בירושלים ובב"ב.

סיבה נוספת:
כשהחברה, הרב'ס, המורים, הרבנים וההורים יותר מדי מתמקדים ב"איך לא להתלבש", הם מחנכים את ילדם לשים לב ללבוש.
כשהרבה אומר לתלמיד שאסור לו ללכת עם סיכה בכיפה, משום שהרב סובל מסוג מסויים של חרדה, אז הוא מחנך את תלמידו הטהור והמתוק, להיות אדם מטריאליסטי, עם נטיות אנטי דתיות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2010 11:17 לינק ישיר 

"הייתי מקפיד"

מה הסיבה שהקפדת ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2010 20:34 לינק ישיר 

יש עניין הלכתי לשנות את בגדי החול מבגדי השבת.
אך, מדוע אינני מקבל הערות ענייניות ומהותיות? זה מה שהיה לך לומר או לשאול על מה שכתבתי? את הכל קיבלת - פרט למילה זו?

תוקן על ידי גרפולוגיה ב- 06/04/2010 22:08:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2010 22:08 לינק ישיר 

אינני מבין.

כל בחור ישיבה יודע שהחינוך החרדי בנוי על אדני שקר.

מדברים גבוהה גבוהה על "שבט לוי" ובפועל כמעט אף אחד לא הולך לצבא (אלא אם יש לו אינטרסים).

גפני זועק שלא מוכנים לקבל  חרדים לעבודה ובפועל הוא לא דואג להם להשכלה מתאימה (מעניין שהבנות מלוסטיג מוצאות עבודה כרואות חשבון ומתכנתות בשוק הכללי, כמו גם העולים החרדים מחו"ל).

המנהיגות עסוקה בכיבוי שריפות במקום דאגה לעתיד (וגם זאת אחרי שהם דואגים לאינטרסים שלהם).

נדמה שכיום להיות חרדי נדרש מאמץ לאדם להלחם נגד השכל.

המלחמות לא מצליחות לטווח ארוך אם אין סיבה להלחם אותם.

זו תמצית תופעת הנשירה של הדור הבא.

נ.ב. כל הסיבות שמנית ועוד אחרות עוסקות בריקון העגלה החרדית (כמאמר החז"א לבן-גוריון) מתוכנה והחלפתו בקישוטים על העגלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 00:10 לינק ישיר 

למשתתפי הפורום
ערב טוב ,

אני רואה את פני הדברים כך:

החברה החרדית כמעט ואינה מחנכת,אלא מאלפת, חינוך הינו הפנמה והטמעה לעומת אילוף הבא ע"י תרגול.

בכל משפטי השלילה אין מוטיב של חינוך, אלא של מניעה, והחברה החרדית כפי שהיא היום, רדודה מאד ונתפשת לסממנים חיצוניים הגודרים ובולמים מעת לעת אך לא תמיד.

הנושרים למיניהם חסרים הכוונה והדרכה חיובית, הם נעדרים שמחה מפעילות חיובית, ואף ממילה טובה, ובדרך כלל כאשר אין את זה יש את השלילה ובגדול, ואז מתווספת להם התחושה של מסגרת כופה וכליאה.

ומכאן ועד לפריצת מסגרות הדרך קרובה.

לכן הייתי מציע לנסח את הכותרת כך "איך החברה החרדית גורמת לחניכיה לנשור גורמת ולא מחנכת שהרי חינוך אין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 18:20 לינק ישיר 

בחברה הדתית אין נשירה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 18:30 לינק ישיר 

בהחלט יש. ובכמות גדולה מזו אצלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 19:33 לינק ישיר 

הכשלים הגדולים של השני אינם ממעיטים מאלו שלנו, וצריך לתת את הדעת לשינוי מצע הגידול של בני הנוער.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 19:38 לינק ישיר 

1. נט-עד צודק.
2. אגב, סיבות הנשירה אצלם הן שונות לחלוטין מאלו שלנו וסוג הנופלים שונה בדרך כלל. אם תירצו, אפתח לינק גם עליהם - אם זה מעניין משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 20:55 לינק ישיר 

אולי אני טועה אבל לדעתי לא צריכים לחפש סיבות לנשירה, זה דבר טבעי ומובנת, כמובן שאני לא מקנא את מי שזה פוגש, אבל לפני השואה אחוז הנשירה היה הרבה יותר גדול מכעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 23:00 לינק ישיר 

צריך לחפש סיבות, משום שאם מכירים את המניעים, ניתן לעיתים למנוע את התוצאות.
מה שהיה לפני השואה, לא רק שזה לא מנחם, אלא אדרבה! גורם להרהורים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 23:15 לינק ישיר 

גם לפני השואה היו את אותן בעיות ויותר גדולות (כי לא היתה מדינה שתדאג לפרנס את אלו שאינם עובדים).

הרי כל הויכוח עם ההשכלה היה האם ללמוד השכלה כללית ולהתקדם או להשאר מאחור. לאחר שהיהדות החלה לאבד מספרים גדלים והולכים של בנים, שראו בהשכלה אנטי-תזה ליהדות, או שנדחקו מחוץ לגדר כאשר ניסו לשלבה בין שניהם, בגרמניה הרש"ר הירש הבין שאין מה לעשות, בפולין גם הבינו זאת ויסדו את רשת בתי הספר "יסודי התורה" שהמשכה בארץ היה "החינוך העצמאי", גם לבנות הגב' שרה שנירר יסדה (כאשר החרדים לדבר ה' נלחמו בה ואז היא אמרה את המשפט קחו את האבנים האלו בנות מהם נבנה את בית יעקב), בליטא אכן להשאיר את הציבור החרדי בורים, תוך מצב שבו מרבית החברה היהודית לא היתה סתם חילונית אלא שנאה את החרדים.

בארבעים שנה האחרונות "זכינו" שאותם ששנאו את בית יעקב "זכו" להשתלט עליו ועל החינוך העצמאי. למעשה ההצלחה היא החדרה של בורות במסווה של שמירה על ערכי היהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 11:33 לינק ישיר 

כמעט כל הזמן מובעת כאן ביקורת על החברה החרדית. לעניות דעתי יש להתמקד בפרט, ולא בכלל, משום שתיקון חברה שלמה הינו תהליך בלתי אפשרי, אולם שיפור העצמי אפשרי, מחוייב ונדרש.

רק מתוך נקודת מוצא החותרת לשלמות העצמי ולשיפור עצמי תמידי, ניתן לחנך ולהשפיע על הזולת. (תיקון החברה).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2010 11:54 לינק ישיר 

מקווה כתב:

כמעט כל הזמן מובעת כאן ביקורת על החברה החרדית. לעניות דעתי יש להתמקד בפרט, ולא בכלל, משום שתיקון חברה שלמה הינו תהליך בלתי אפשרי, אולם שיפור העצמי אפשרי, מחוייב ונדרש.

רק מתוך נקודת מוצא החותרת לשלמות העצמי ולשיפור עצמי תמידי, ניתן לחנך ולהשפיע על הזולת. (תיקון החברה).

מקווה כל הכבוד לך, את כל כך צודקת.

זו תמיד היתה הטענה שלי למה בחרתי לעבור לחברה המשלבת יותר ולא נשארתי בחברה החרדית לתקן אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 16:11 לינק ישיר 

נו, "בחברה המשלבת יותר" המצב יותר טוב ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 16:33 לינק ישיר 

אכן כן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רוחניות > גרפולוגיה בחינוך וזוגיות > איך החברה החרדית מחנכת את חניכיה לנשור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext