בית פורומים גרפולוגיה בחינוך וזוגיות

ייעוץ תעסוקתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/4/2010 00:47 לינק ישיר 
ייעוץ תעסוקתי

מגיעה בחורה ליעוץ תעסוקתי.
לדבריה דווקא התחומים בהם היא טובה - יחסי אנוש - חסומים בפניה, משום היותה כבדת דיבור.

מה תייעצו לה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 01:57 לינק ישיר 

לעסוק ביחסי ציבור דרך כתיבה או תכנון, או ברשת/ במדיה, כך תביא לידי ביטוי את יכולותיה ויחודיותה, ולא תתנגש במוגבלותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 08:02 לינק ישיר 

הבעייה היא, שהיא זקוקה לקירבה לבני אדם.
אך ככלל, כרגיל המח שלך עובד בכוון הנכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 20:19 לינק ישיר 

יש לך עוד רעיון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 22:09 לינק ישיר 

ראשית הכלל ביעוץ מקצועי לנשים הוא (ויסלחו לי הקוראים) לעבוד בעבודה שתכסה את המטפלת + הרכב ותשאיר עודף לבית.

ראיית חשבון היא אינה יכולה ללמוד כי כאמור היא תתקשה להתנסח.

נשארו מחשבים ומדעים מדוייקים.

מבין שניהם עדיף מחשבים כי הביקוש למקצוע נפוץ יותר ולמדעים מדוייקים נדרש עפ"ר תואר גבוה יותר בכדי להתקדם. אומנם אין עסוקים בפטפטת אולם כן חיים בחברה של בני אדם עם אינטרקציה בינהם (אני רואה את זה בבית).

המסקנה היא מחשבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 22:19 לינק ישיר 

כל הקטע של היעוץ התעסוקתי עולה לי על הג'ננה (עם הקוראים המשכילים הסליחה על המילים הלא אלגנטיות והלא מגדל שניות).

הנה, גבירתנו, נתאים לך את המקצוע, וכבר שטיח אדום יפרש למרגלותיך, הישר אל פתחו של מעסיק שמחכה רק לך ולכישוריך...

סורי, היום עובדים במה שיש. לא לחכמים לחם ולא למוכשרים משרה כבקשתם. במיוחד לא לחכמות ולכישרוניות.

ממני, אחת מתוסכלת, שחזו לה נכבדות והיא בוכה/צוחקת כשנזכרת באותם חזיונות ומרפרפת על התעודות המצטיינות.

תוקן על ידי מקווה ב- 25/04/2010 22:19:54

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/4/2010 00:32 לינק ישיר 

קצת לא הוגן מצידי. לא כתבתי את כל מה שאני יודע אודותיה.
אולם, זו דוגמה מצויינת, לתועלת שיש לכתב היד.
כתבתי רק את המציאות כפי שהיא מתארת אותה.
אולם כתב ידה גילה כי הגברת היא תמימה, רגשנית, אנושית ביותר וחמה, אמנם לא טיפשה במיוחד (אך גם לא ההיפך).
אין לה שליטה על חייה, היא מנוהלת ואינה מנהלת. מבחינה ריגשית היא כמו ילדה בת עשר.

במצב כזה, אין לה סיכוי בשום מקצוע.
דבר ראשון אמרתי לה זאת, הצעתי לה תוכנית עבודה לחיזוק האישיות שלה ובנוסף הצעתי לה לעבוד בבית אבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2010 10:06 לינק ישיר 

מקווה כתב:

ממני, אחת מתוסכלת, שחזו לה נכבדות והיא בוכה/צוחקת כשנזכרת באותם חזיונות ומרפרפת על התעודות המצטיינות.

אשתי למדה מקצוע באוניברסיטה. לא הסתדר לה איתו והיא עשתה הסבת אקדמאים למקצעות מחשב (במימון מלא שלנו, בכדי שלא ללמוד בלחץ). כיום היא עובדת בתחום כבר תשע שנים וב"ה משתכרת יפה ובלי יותר מדאי לחץ בעבודה.

אני בהחלט לא מבין מה הבעיה שהאשה תלמד מקצוע מכניס שהיא רוצה?

למה לחיות כל הזמן בתיסכולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2010 10:25 לינק ישיר 

א. עלות לימודים אוניברסיטאיים היא הרבה מעבר ליכולת המימון של משפחה אברכית ממוצעת.ב ניגוד לקמ"ח ומלח ושח"ר ולא יודעת מי עוד, אשר ששים להעניק מלגות לאברכים בדווקא- נשים נופלות בין הכסאות.

ב. ונניח אשים פס על דרישות החברה ואלמד- יש בעיה עם מקום עבודה חילוני, שמצד עצמו לא תמיד שש להעסיק חרדים, ומצד העובד- שלא תמיד רוצה לשהות במסגרת שאוירתה כה שונה ואף מנוגדת לאורחות חייו.  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/4/2010 10:43 לינק ישיר 

ראשית לנשים יש יותר אפשרויות ללמוד כרווקות. כך שבאופן עקרוני לפני החתונה יכלת ללמוד מה שרצית. אם הלימודים לא הביאו את התוצאה המקווה, אכן זו "בעיה". אח"כ עלות התיקון יותר קטנה וניתן להעזר במשרד העבודה וכד'.

שנית חרדי עם השכלה זהה לזו של חילוני אין לו בעיה למצוא עבודה אצל מעסיק חילוני שלא נכווה מחרדים בעייתים. מרבית מקומות העבודה הציבוריים והפרטיים הגדולים אין אוירה מנוגדת לאורח החיים של יהודי דתי סביר.

השאלה הכי חשובה היא להיכן הבנות שלך הולכות?

לעוד דור של תיסכול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2010 10:52 לינק ישיר 

לא יכולתי ללמוד מה שרציתי. להזכירך, אני ומשפחתי משתייכים לחברה חרדית שמרנית.
הסמינר הציע מסלולי הוראה/ גננות, בצד התמחויות נלוות. פרט למתמחות במחשבים, תחומי הידע של יתר ההתמחויות נגעו לדיסציפלינות הוראה בלבד. במה חטאו אלו שאינן ריאליות? נגזר עליהן לכלות ממונן על לימודי הוראה, וגם אם רצו לעסוק בה- אפשרויות ההעסקה המעטות היו דלות, שהרי השוק רווי ורבות הקופצות על כל בדל משרה.

לעת עתה אין לי ילדים. אני מקווה שכאשר יהיו, אפיקי לימוד והשתכרות במגזרנו יהיו נרחבים יותר. ואם לא? לא נותר לי אלא להתפלל את אשר התפללה חנה- לילד בינוני, בכדי שלא ישבר לבם. שברון לב כואב יותר מטפשות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/4/2010 11:43 לינק ישיר 

בשנים האחרונות נפוצות מאד מכללות חרדיות למהדרין: מכללת דעת בירושלים (שלוחה של מכון טל), המכללה החרדית, השלוחה החרדית בקרית אונו, גם למכללת הדסה יש שלוחה חרדית ועוד ועוד
חשבת על זה?
האם גם כיום, במצבך (נשואה ולא מורה), את מחויבת לכלליה השמרניים של החברה?

במכללות את יכולה ללמוד מגוון מקצועות: החל ממעבדנות, תקשורת, חשבונאות וכו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2010 11:44 לינק ישיר 

אזכיר אף את עמותת 'קמח' אשר מממנת עד 80% מהלימודים לסטודטים/יות חרדים
משרד החינוך מממן 30% מהלימודים, בהתאם למבחן הכנסה (כ-2000 ש"ח לנפש) לסטודנטים חרדים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2010 11:45 לינק ישיר 

המוסדות הנ"ל מציעים מגוון מקצועות ריאליים.  א מתאים לי בכלל. הצד המפותח אצלי הוא הצד הורבלי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/4/2010 12:04 לינק ישיר 

מה למשל היית חולמת ללמוד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2010 12:05 לינק ישיר 

פסיכולוגיה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > רוחניות > גרפולוגיה בחינוך וזוגיות > ייעוץ תעסוקתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר