| נשלח ב-17/5/2010 01:11 |
|
| |
מדוע קשה לבנות למצוא שידוך?
המיתולוגיה הנוצרית מתבססת על אמונה כי הסיפור התחיל כביכול, עם הבן, האם ורוח הקדש. אין גבר בתמונה.
המוטיבים בנצרות, נושאים - אף הם - אופי נשי, רחמים, חסד ונתינה.
התרבות המערבית, המבוססת על הנצרות, בלבלה וערבבה את המינים. גברים הפכו לנשיים, ונשים לגבריות, או - ליתר דיוק: ל"נעריות".
גבר אשכנזי, בעל אופי חזק ועם זאת גם עדין ורגיש, זהו מוצר שגם בגני החיות, שכחו לשמר.
אם כבר, הגבר חזק, אז הוא בדרך כלל גם גס. ואם הוא עדיםן, אז הוא נשי וחדל אישים.
יש בחורות הזקוקות לבעל שניתן להשען ולסמוך עליו. האישה כיום, עשוייה לחוש כי היא נמצאת עם בחור שהוא בעצם מוטציה של ילד מגודל. ילד שטרם עיצב את אישיותו, דעותיו הן בליל של תיאוריות מגוחכות - אותן אסף מעיתוני סוף השבוע.
מה היא יכולה לעשות עם זה?
בינתיים רק להמתין עד שיגמל...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 15:02 |
|
| |
מדוע קשה לבנים למצוא שידוך?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 15:17 |
|
| |
כי כמו שאין כבר גברים, גם נשים אין כאן. הנשיות שינתה פניה, והנשים הפכו לגבריות או ל"נעריות". אך יש עוד סיבות מדוע לגברים קשה למצוא שידוך: 1. כי הגברים אינם גברים ומתקשים בקבלת החלטות. 2. כי מתייחסים לערכים חיצוניים באישה, במקום לחפש איכות אנושית שתתאים להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 18:24 |
|
| |
| גרפולוגיה כתב: |  | יש בחורות הזקוקות לבעל שניתן להשען ולסמוך עליו. האישה כיום, עשוייה לחוש כי היא נמצאת עם בחור שהוא בעצם מוטציה של ילד מגודל. ילד שטרם עיצב את אישיותו, דעותיו הן בליל של תיאוריות מגוחכות - אותן אסף מעיתוני סוף השבוע.
מה היא יכולה לעשות עם זה?
בינתיים רק להמתין עד שיגמל... |
|
ראשית, בלי קשר לשאלה, הנושא של מישהו שניתן לסמוך עליו הוא נושא קרדינלי בחיי הנישואין. אין לזה קשר לגבריות וכד' אלא לאחריות, שזה חלק מהחינוך. נשים, מכיוון שהן גם אימהות, קשה להן יותר לא לקבל אחריות (אבל יש גם כאלו).
לגבי מקורן של הדעות, אז תתפלא, שיש גם הרבה נשים כאלו שעיצבו את דעתן מבית הספר, מהחברות, מאיך שבא להן או שסתם אין להן שכל. הן אינן בוחנות את עמדתן ודעותיהן מחדש כל פעם ואינן מסוגלות לגמישות מחשבתית ובעליהן סובל מהן (לא זכה כנגדו). לא סתם אמרו חז"ל על נישואין לבת עם הארץ שזה בבחינת "ארור שוכב עם כל בהמה".
אין קשר בין גבריות להשענות. צריכים להיות אחראים וחברים טובים, כשותפים לדרך ולחיים, כאשר כל אחד יכול לסמוך על השני.
נ.ב. לגבי האמירה של הנשים שיש להן ילד נוסף, אני יכול רק לאמר שאתה שומע זאת כי הגברים מבליגים הרבה יותר מנשים במערכת היחסים. מי שנוטה להתלונן תדיר על בן הזוג אלו הנשים, בעוד הגברים משתדלים לשמור על כבודן של בנות זוגן ולהעריכן במה שיש להן.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 19:45 |
|
| |
שרפ היקר! עם כל הכבוד והערכה שאני רוכש לך ולחשיבה הישרה שלך, אני הפעם חייב לומר לך כי יש לא מעט תמימות בטענותיך. נכון שגברים מבליגים יותר, אך לא בגלל זה אני חושב שהגברים הם ילדותיים. נכון, יש גם לא מעט נשים ילדותיות, אך ככלל, היחס של הנשים הוא הרבה יותר בוגר ו....אחראי כלפי החיים. בקשר לאחריות, הרבה פעמים אתה צודק, שמדובר לא בגבריות אלא באחריות אך לא תמיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 21:22 |
|
| |
ישי נשים מתבגרות בעל כורחן כי יש להן אחריות של בית וילדים, לעומתן הגברים יכולים להיות פרפרים, כי הנשים דואגות.
מי שזקוקה לבעל אחראי שתתחתן עם רואה חשבון שהוא אדם אחראי, או מהישהו עם מקצוע אחראי אחר או שתבדוק שמדובר באדם אחראי.
בציבור החרדי יש אכן אברכים רציניים שהאחריות אינה עליהן אלא על הנשים כי הם שקועים בעולמה של תורה, אך ברובם לא כך.
מנגד יש נשים שאין להן אחריות והן יבזבזו כספים ככל הניתן, יזניחו את הבעל (ופחות מכך את הבית והילדים) וכד'.
אחרי אני מקווה שישרנו קו, בענין האחריות.
עכשיו בוא נדבר על גבריות.
נשמח לשמוע תיאור מהי גבריות?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 21:31 |
|
| |
בהתייחסותכם לגבריות ולאחריות, אתם (הגרפולוג ושרפ) נורא 'חותכים', מדברים על גוני שחור לבן בלבד. המציאות מורכבת יותר, ומכילה אינספור גווני ביניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 22:02 |
|
| |
נכון, מקווה. אני גם נוהג לומר כי בחורף קר ובקיץ חם. אני יודע שזו הכללה. שהרי יש לא מעט ימים חמימים בחורף וערבים קרירים בקיץ.
ההכללה מיועדת מראש להסביר את המציאות. כשאנו אומרים גבר, הכוונה למה שלדעתנו גבר אמור להיות. וכך גם ביחס לאישה. יש לא מעט נשים גבריות - שלא מחמת החינוך שקיבלו, ויש לא מעט גברים נשיים. גם אני יודע שהמציאות קצת יותר מורכבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 22:30 |
|
| |
ועל סמך מה החלטת שגבר/אישה אמורים להיות כפי שאתה רואה לנכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 22:35 |
|
| |
מצאנו מהי גבריות ומהי נשיות
גבריות
הסוציולוגית ג'נט זלצמן (Janet Saltzman Chafetz 1974, 35-36) מתארת 7 תכונות של גבריות, המהוות את הקודים הבסיסים של הגבריות המאצ'ואיסטית ההגמונית, ומשותפות לכל החברות המערביות. אלה תכונותיו של "הגבר הקלאסי": - פיזי - אתלטי, חזק, אמיץ, לא מודאג מהמראה שלו או מהזדקנות.
- תפקודי - מגן על המשפחה מאיום פיזי, מפרנס ומספק את צרכיה.
- מיני - מיניות אגרסיבית, מנוסה, בעל ביטחון.
- רגש - לא רגשני, מאופק, לעולם אינו בוכה או מראה חולשה.
- אינטלקטואל- הגיוני, מלומד, רציונלי, דעתן, מעשי.
- בין אישי - מנהיג, דומיננטי, עצמאי, אינדיבידואליסט.
- תכונות נוספות: מצליחן, שאפתן, אגרסיבי, תחרותי, גאוותן, אגוצנטרי, הרפתקני.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA
נשיות
הקטגוריות הדומיננטיות במגדר הן קטגוריות הגבריות והנשיות הנתפסות כהפוכות ומשלימות זו את זו, ומקושרות עם שני סוגי מאפיינים, בהתאמה. מאפיינים גבריים (כלומר, מאפיינים המיוחסים יותר לגברים מלנשים) כוללים החלטיות, כושר ניתוח טכני, דומיננטיות, תוקפנות, שאפתנות, כוחניות, ביטחון עצמי ותחרותיות. מאפיינים נשיים כוללים רגישות בין-אישית ויכולת אמפתית גבוהה, התבוננות הוליסטית על מערכת קשרים, עניין ברווחת הזולת, נכונות לסייע, נעימות, חמימות ועדינות. כמו כן כושר ניתוח ניואנסי, יכולות מילוליות, תקשורתיות, שפתיות, מוטוריות וקורדינציות גבוהות. פרט לתכונות אישיות, מאפיינים מגדריים מתבטאים גם במראה החיצוני, בסגנון הלבוש, ועוד. קבוצות מאפיינים אלו הן היבטים של תפקידי מגדר. מאפייני מגדר אינם נובעים בהכרח ישירות ובלעדית מהבדלים ביולוגיים בין שני המינים, אלא מבטאים את התפיסה התרבותית המתרגמת שוני ביולוגי לערכים הקובעים את המעמד החברתי של המינים בחברה. כך, התפיסה או הציפיות המגדריות מעצבות את תהליכי החיברות של נשים וגברים ומקבעת דפוסים היררכיים המקנים לרוב עליונות לגברים בחברה. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%94#.D7.A0.D7.A9.D7.99.D7.95.D7.AA
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 22:59 |
|
| |
אתה מבלבל בין "אחריות" שהיא לא בהכרח תכונה גברית, לבין "גבריות. רואה חשבון, אחראי ומוצלח ככל שיהיה, עשוי להיות בעל תכונות נשיות. אצטט מתוך מה שכתבת: מאפייני מגדר אינם נובעים בהכרח ישירות ובלעדית מהבדלים ביולוגיים בין שני המינים, אלא מבטאים את התפיסה ה תרבותית המתרגמת שוני ביולוגי לערכים הקובעים את המעמד החברתי של המינים בחברה. כך, התפיסה או הציפיות המגדריות מעצבות את תהליכי ה חיברות של נשים וגברים ומקבעת דפוסים היררכיים המקנים לרוב עליונות לגברים בחברה. אמירה זו מאפיינת את התפיסה המערבית הישנה, לפיה ההבדלים בין המינים הינם תולדה של חינוך ואינם משקפים שינויים מולדים. תפיסה זו יצרה את הזרם הפמיניסטי, אשר בארה"ב - ב"ה הולך ונעלם מן העולם.(עוד כחמישים - מאה שנה ישכילו להבין זאת גם פה). על פי הבנתי, היהדות מבחינה בין המינים מבחינת מאפייני אישיות ותכונות האופי, בדומה למה שכתבת. אגב, יונג כתב דברים דומים הרבה קודם לכן. יש עוד הבדל, ביכולת ההפשטה של האישה ובחוש ההומור שלה. בשניהם הגבר עולה על האישה. (שוב, מדובר בהכללה גסה).
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 07:57 |
|
| |
יפה מה שכתבת.
אבל אל תשכח שכיום יש אוירה של סירוס גברים.
אוי לגבר שיטען לעליונות של גבר על אשה (רק כשמשתלם לנשים הטענה עולה). אוי לגבר שלא יצטרף לשיח הנשי (אלא ישלח את אשתו לשוחח עם חברותיה).
אי אפשר מצד אחד לדרוש מגבר להתנהג כאשה ומנגד להתלונן שהוא איבד תכונות בהיררכיה החברתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 09:59 |
|
| |
אבוי לגבר שיטען לעליונות, ובצדק. מה בדיוק הופך את תכונותיו ואופיו לנעלים על אלו של האשה? אני יודעת שתאמרו שקול נשי מדבר מגרוני, אבל נסו להשיב על שאלתי בהגיון.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 10:08 |
|
| |
מקווה
דחילק, תסבירי לנו מהי גבריות (פרט למובן הפיזי).
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 10:15 |
|
| |
וההסבר שלי, או שלך, אמור לפקוח עיני ולהראות מדוע הגבר, אכן, עליון ונחשב מן האישה? קצת, בעצם הרבה, מגוחך.
נניח שתפיסתי היא שגבר אשר גבר יקרא הוא זה שרוקח ארוחות צהריים, מומחה ברקמה ידנית ויודע לעשות אחלה ספונג'ה. נניח שבעיניך גבר קלאסי הוא המאצ'ו המתואר לעיל. מי יכול להחליט מה עולה על מה? האם תכונות הן בנות מדידה והשוואה, בכלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 10:27 |
|
| |
אין מה לדבר על עליונות אלא על הבדלים. ראו מה כתבתי באריכות בעניין זה באתר שלי. www.grafolog.co.il
|
|
|
|
|