בית פורומים גרפולוגיה בחינוך וזוגיות

איזה סוגי אישיות אתם מכירים ומהו השורש שלהם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/7/2010 08:33 לינק ישיר 
איזה סוגי אישיות אתם מכירים ומהו השורש שלהם?

אבקש את התייחסותכם לשאלה זו.
אני מצידי אכתוב על הנושא בהמשך.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 21:30 לינק ישיר 

יש לי תיאוריה פיוטית משהו באשר לסוגי אישיות שונים. אנא אל תצחקו עליה. חלוקה זו אינה מתייחסת לכשרים קוגניטיביים, כי אם למהויות בלבד. היא שואפת להיות תמציתית ולעמוד על שרשם של דברים.
התיאוריה הזו מחלקת את האנשים לשתי קטגוריות בסיסיות: 'מוארים' (דהיינו: טובים), ואפורים (נו, האנשים הרעים, במתכוון או שלא).

תמצות למחשבותי ניתן למצוא במשנה:

כל מי שיש בידו שלשה דברים הללו, מתלמידיו של אברהם אבינו.

ושלשה דברים אחרים, מתלמידיו של בלעם הרשע.

עין טובה, ורוח נמוכה, ונפש שפלה, מתלמידיו של אברהם אבינו.

עין רעה, ורוח גבוהה, ונפש רחבה, מתלמידיו של בלעם הרשע.

מה בין תלמידיו של אברהם אבינו לתלמידיו של בלעם הרשע.

תלמידיו של אברהם אבינו, אוכלין בעולם הזה ונוחלין בעולם הבא, שנאמר (משלי ח), להנחיל אהבי יש, ואצרתיהם אמלא.

אבל תלמידיו של בלעם הרשע יורשין גיהנם  ויורדין לבאר שחת, שנאמר (תהלים נה), ואתה אלהים תורידם לבאר שחת, אנשי דמים ומרמה לא יחצו ימיהם, ואני אבטח בך.

ככל שמעגליו של אדם רחבים יותר ומקיפים יותר ויותר אנשים מעבר לעצמו, מתוך דאגה להיטיב עמם ולנהוג עמם באהבה וחווה, כך- בעיני, הוא גדול יותר.

תלמידיו של אברהם אבינו, אוכלין בעולם הזה ונוחלין בעולם הבא, שנאמר (משלי ח), להנחיל אהבי יש, ואצרתיהם אמלא- בעל הנת"ש הרחיב  על הרווחים המידיים של בעלי המידות הטובות- חייהם בעוה"ז נעימים יותר, כי ראיית העולם שלהם חיובית.

אבל תלמידיו של בלעם הרשע יורשין גיהנם  ויורדין לבאר שחת, שנאמר (תהלים נה), ואתה אלהים תורידם לבאר שחת, אנשי דמים ומרמה לא יחצו ימיהם, ואני אבטח בך.- כידוע, הקנאה, התאווה והכבוד מוציאין את האדם מן העולם.

בין המואר לאפרורי יש הרבה גווני ביניים, כמובן.

תיאוריה שונה ונרחבת  מופיעה בספר 'מודעות 'של מרים אדהאן. תיאוריה זו דברה אלי מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/7/2010 23:10 לינק ישיר 

שלום מקוה!
צר לי, אך זה לא מובן לי מספיק. אין לי מושג מה זה עין טובה, מהי רוח נמוכה ומהי נפש שפילה.
אולי תסבירי לנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 12:55 לינק ישיר 

מה תאמרו על זה:
[email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 16:45 לינק ישיר 

עין טובה- רוחב לב,פירגון, נדיבות

רבינו יונה: "הוזהרנו בזאת להרחיק מנפשותינו צרות עין ולהיותינו טובי עין... טוב עין הוא יבורך" (שערי תשובה).

רוח נמוכה- ענווה. "תועבת ה' כל גבה לב".

נפש שפלה- הסתפקות וחוסר תאותנות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2010 09:36 לינק ישיר 

האם אלו הן תכונות אופי או מידות שהאדם חינך את עצמו אליהן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2010 09:38 לינק ישיר 

גם וגם. אבל לי עצמי נראה שעכנווה אמיתית נרכשת באמצעות עבודת המידות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2010 12:00 לינק ישיר 

יש כל כך הרבה סוגי אנשים:

יצירתיים ולא יצירתיים, רגישים ולא רגישים, חכמים ופחות חכמים, חמים וקרים, אוהבי הבריות ושונאי הבריות, פאסיביים, אקטיביים, יצריים, עדינים, רוחניים, מעשיים, סקרנים, פתוחים, סגורים, בעלי חוש הומור, יבשים, דרוכים, משוחררים, אסוציאטיביים, זורמים, קלילים כבדים, שנלחמים על שלהם ושאינם, צנועים, גאוותנים, בעלי חשיבה לוגית ובעלי חשיבה אנאליטית וכו' וכו'.

יש הרבה סוגי אנשים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רוחניות > גרפולוגיה בחינוך וזוגיות > איזה סוגי אישיות אתם מכירים ומהו השורש שלהם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext