למרות ההתנתקות,חלום של תקווה!
היות ואין אתם יודעים מי אני קבלו את דברי בערבון מוגבל ובידקו אותם בעתיד הקרוב.
כולם מוכנים להינתקות ולעקירת ישובים יהודיים ממקומם.
למען האמת גם אני הפנמתי את דבר עקירתם של הישובים היהודיים ממקומם, וכמו מרבית עם ישראל אני חושב עדיין שדבר זה נכון ולא אפרט כעת את נימוקי שאת רובם כולם מכירים. ולאחר כל זאת אני מקווה שהמצב הביטחוני והמדיני ישתפר.
מחשבה ותיקווה, ללא כל בטחון אמיתי בשום תהליך או הסכם אמירה או הבטחה. אין לכך כל משמעות משקל או רלוונטיות בעולם כולו ובמיוחד במזרח התיכון בו אנו נמצאים.
להפתעתי הרבה לפני כשבוע ימים ראיתי בחזוני ישוב יהודי שהוקם מעבר ל"קו הירוק", ישוב קיים בנוי מס' בתים במתחם שאם אינני טועה היה בחברון. עמדתי ברחבת הישוב וראיתי את תנופת הבניה העצומה ואת התרחבות גבולות היישוב בבתים חדשים ונאים. שאלתי את בן ליוויתי לפשר התופעה? שכן את היישובים היהודיים אמורים לפנות והינה למול עיני ישובים אלו הולכים ומתרחבים הולכים ונבנים! הביט בי האיש ואמר לי שאני טועה והיישוב היהודי ילך וייתרחב יילך ויבנה לו.
התכונה במקום הייתה רבה והאנשים במקום עבדו במרץ והתלהבות רבים.
הקצתי ממראה מדהים זה ורציתי לכתוב לכם את פרטיו. דבר מה בלם אותי מלעשות כן, ולדעתי הייתה זו חוסר האמונה במעשה ניסים.
שכן ההסטוריה האישית שלי מורכבת מאוד והיא עטורה בחזיונות שהתגשמו להם אחד לאחד.
ביחד עם זאת אני אדם פשוט מין היישוב. אדם חילוני על פי הגדרתם של הדתיים, ומסורתי על פי הגדרתם של החילוניים.
אני מאמין שחזיון זה טרף לי את הקלפים בנושא ההינתקות שנראה לי כברור ומובן כפי שציינתי.
עם זאת ייתכן שבאמת מדובר אך ורק ביישוב חברון ולא יישובים אחרים.
או שמדובר בכל היישובים שאמורים להתפנות. ימים יגידו את דברם ואנו ניראה את שיתרחש בהם.
אני מאמין שאנו עוד נתוודע בעתיד לבוא.
בכבוד רב לכל הגולשים.
אפי לביא.
 |
|
|