"בחבלי אדם אמשכם בעבתות אהבה ואהיה להם "
לידידי בני ישראל שלום רב.
"...בחבלי אדם אמשכם בעבתות אהבה ואהיה להם כמרימי על על לחיהם ואט אליו אוכיל..." ספר הושע פרק יא' פסוק ד'.
לאחר שיקול דעת רב אני פונה אליכם בבקשה לבחון את דברי כל אלו אשר מציגים עצמם כ"חוזים" "מתקשרים" "נביאים" וכל אלו אשר מספרים לנו את העתיד לבוא.
נכון גם אני מצוי בקטגוריה זו, ולכן אני מכוון את דברי אלו בראש ובראשונה אלי, ולאחר מכן לכל אחד מאתנו, אשר מעמיד עצמו כבעל חזון ונבואה, ונושא את דבר השם יתברך.
אין ספק שבימים אלו כאשר הכמיהה לדבר השם יתברך נמצאת בשיאה, אנו כולנו נוטים להמעיט בערך העצום של הביקורת לדברים הנאמרים על ידי אומרם, ועל כך יש להצטער צער רב. אנו כולנו מחויבים לבקר את מהלכינו בנושא זה, שכן אנו עוסקים בדיני נשמות שמשקלם אף גדול יותר מדיני נפשות.
אין אני מטיל חלילה ספק במהמנותו של איש, אני בטוח שכל מי אשר דובר את אמרותיו מאמין בכל לבו שאכן הוא דובר אמת לאמיתה. ביחד עם זאת אני פונה בכל לשון של בקשה לכולנו, כל אלו שרואים את עצמם בקטגוריה אותה ציינתי, "אנא מכם זכרו את כובד משקלם של הדברים הנאמרים מאתכם, והנשמעים אל לב מאזין ונפש צמאה לדבר השם.
לדעתי כל מי אשר נושא את דבריו בציבור חייב לשאת בנטל הוכחת דבריו לעתיד לבוא, ובראשית מחויב הוא להזדהות בשמו המלא, ולא בשם כינוי תחתיו יכול הוא להסתתר. אין הדבר יאה כלפי הציבור, ובוודאי אינו מכובד לאדם עצמו.
אנו כולנו חייבים להסיק מסקנות אמיתיות מאותם אמרות אותם אנו מפזרים, ובמידה ודברינו אין בהם אלה הטעייה של הציבור עלינו לחדול מלהעביר להם את דברינו.
נכון שעצה זו כואבת לכל אלו המאמינים בצדקת דבריהם, אולם דבר השם לנביאיו בימים אלו הוא דבר נדיר, ואין אנו רשאים לפזר את דברינו ללא שאנו בודקים תחילה שמא אין דברינו מגיע מאותו מקום שראוי הוא שיגיע, ואין בו ממש, כי אם תעתוע דמיון ומשאת לב בלבד. את זאת אנו לא רשאים לפרסם תחת כותרת מחייבת, כי אם תחת כותרת כללית ובלתי מחייבת.
על כולנו לזכור שימים אלו הם ימי גילוי המשיח, ימים חשובים ומיוחדים לעם ישראל ולאומות העולם כולו, וכל אירוע אשר קשור לאירועים אלו יש לו משמעות מיוחדת. לכן על כולנו לקחת אחריות למעשינו, ונשקול בהקפדת ייתר את דברינו לזולתנו בכל הנושאים רוחניים אותם אנו מפרסמים ברבים.
"...נחפשה דרכינו ונחקורה ונשובה עד ה', נשא לבבנו אל כפים אל אל בשמים..."
ספר איכה פרק ג' פסוקים מ, מא.
עם כל הכבוד לכולם בברכת שבת שלום ושנה טובה על כל בית ישראל.
ברוכים הבאים למשיח צדקנו.
אפרים לביא.
 |
|
|