אין משיח בן יוסף וכן בן דוד כידידו הקרוב של מב"י יודעים גודל מעלתם
כאמור חזרה וטענתה שכנתי המנוחה כי אין שני המשיחים יודעים שנועדו להיות גואלים ולפיכך סימן מובהק הוא שאם יקום אדם, אפילו ירא שמים, אפילו כריזמטי וירמוז כי עליו הוטלה גאולת ישראל, הרי זה ודאי אינו. היא טענה כי אותה אישיות שתופיע בגליל, תופיע על רקע של רצון לעזור באירגון הכאוס שישתלט שם עקב חוסר תגובה ראוי של האין ממשלה בירושלים. הוא יפגוש באנשים מיואשים, רבים ינטשו את מגוריהם המופצצים בטילים (הגליל יחרב לפי מסכת סנהדרין צ"ז ע' א) וכך כתוב: "תנא ר' יהודה אומר, דור שבן דוד בא (אין סתירה! בן - יוסף מכין בואו של בן דוד ומכונה ע"פ האר"י הקדוש כסא לדוד- הערה שלי), בית הוועד יהיה לזנות (הדור שלנו לא זקוק לפירוש) והגליל יחרב, והגבלן יאשם (פירוש רש"י אנשי הגבול שבארץ ישראל) (יאשם- פירוש שלי שיתלו בהם אשמת המלחמה והתנכלות אויבי ישראל), ואנשי גבול יסובבו מעיר לעיר ולא יחוננו (פירוש שלי- יהיו פליטים ומעמסה לשלטון). מב"י ימצא זעם רב וייאוש ויחל בפעולות אירגון והנחייה לשעת חירום. מתוך שדברים פשוט יצליחו, תושבי הגליל והצפון שלא ברחו, ומנהיגי שטח טבעיים יתחילו ללחוץ על אותו אדם שיכריז על עצמו כמנהיג ישראל ויתעלם מהשלטון בירושלים (מכונה בפי חז"ל "מלכות הזולה"). כוחות הבטחון בצפון שיעבירו נאמנותם אליו לא יאפשרו נוכחות של שלטון ירושלים שבסה"כ ממילא יהיה שנוא על ציבור גדול בכל הארץ. חיזוק לדבריה מצאתי מתוך ציטוט מפי הרב יצחק כדורי זצוק"ל (במידה והוא מהימן) כפי שהופיע באתר "כדורי נט": הרב כדורי שחש בימים האחרונים לפני שנפטר הקלה במצב בריאותו, רמז לסובבים אותו כי קיים קשר בין הדברים שאמר בחודשים האחרונים בנושא הגאולה לבין התגלותו של משיח. "אין הוא בא ואומר הנני משיח הבו לי ההנהגה, אלא דוחקים בו העם להנהיגם לאחר שמצאו בו סימני חזקת משיח" - כך העיר הרב כדורי שליט"א לאחד מבני משפחתו בשעת לילה מאוחרת כשהאחרון ביקש לשוחח עימו על מנת שלא יירדם.
עד כאן להפעם. לגבי הקשר המיוחד בין שני המשיחים אשתדל להביא מקרות בפעם הבאה בעה"ש.
 |
|
|