|
|
| נשלח ב-17/2/2010 00:48 |
|
| |
על רגש, רגישות, רגשנות וכתב ידם
בעברית, מונחים אלו עשויים להטעות במקצת. אלו מילים דומות, אך משמעותן שונה.
רגשנות - סוג של תגובה הנתונה לשינוי.
הרגשנות היא האופן בו האדם מתייחס למציאות סביבו. יש מי שמסוגל להתייחס שכלית ויש מי שהרגש מציף אותו ומכתיב את התייחסותו למציאות. אדם כזה הוא רגשן. בכתב היד, הדבר יתבטא בכתב יד גדול, רחב, פריצת האותיות מן המסגרת שלהם.
בעל רגש - סוג של אישיות.
זהו אדם אשר המציאות סביבו יוצרת אצלו חוויות. אמנם כל אדם חווה חוויות, אך עוצת החוויות, משתנה מאדם לאדם. גם סף הריגוש, היינו: הגורם המסוגל לעורר את החוויה, אף הוא אישי. אצל בעל רגש, סף הריגוש מעודן יותר והוא מסוגל לחוות חוויה מדבר שולי לכאורה. לדוגמה: אדם שאינו בעל רגש, יוכל להתרשם רק מנוף עוצר נשימה. ואילו בעל רגש עשוי להתרשם גם מערימת גרוטאות, או מערימת ברזלים חלודים המוטלים שנים בקצה השדה.
המציאות ממנה יתרגש "בעל הרגש", תלויה בהתאם לנטיות האדם. יש בעל רגש המתרגש מסברה ויש בעל רגש המתרגש מ"יופי" וכדו'. בכתב היד הרגש המוגבר יתבטא בלחץ חזק על הנייר, בכתב גדול ומהיר.
רגישות - סוג של כישרון.
העולם ותכולתו מורכבים מה"אין סוף". המציאות מגוונת ואינה חוזרת על עצמה. הרגישות היא כלי המאפשר לאדם להבחין בגוונים. אין זה אומר כי הוא יתרגש במיוחד, וגם אין זה אומר שהתייחסותו תהפוך לרגשית. הרגישות רק מאפשרת לראות יותר. יש סוגים שונים של רגישויות הבאים לביטוי בתחומים שונים: בתחום האינטלקטואלי, הויזואלי, השמיעתי ועוד. בכתב היד יתבטא הכשרון בגוון בעצמת הקו ובלחיצה משתנה בהדרגתיות על הנייר.
רגישות במובן של פגיעות - זהו חיסרון הנובע מחוסר ביטחון עצמי, או מאגוצנטריות. אין לכך כל קשר ל"רגישות" החיובית הנ"ל.גם אדם - רגיש (באופן חיובי)ככל שיהיה, אם הוא ירא שמים ומאמין שהכל מאת ה', אזי אין לו סיבה להיות פגיע כלל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 09:40 |
|
| |
תוקן על ידי גרפולוגיה ב- 16/03/2010 23:32:39
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 14:18 |
|
| |
שאלו אותי באישי אודות נושא זה, אז הנה הוא מוצג שוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2010 20:57 |
|
| |
מהיכן ההגדרות?
לא עם כולן אני כ"כ שלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2010 22:03 |
|
| |
זה לא תורה מסיני, אתה כמובן רשאי לחלוק עלי. אשמח רק לדעת, מה בדיוק לא מצא חן בעיניך, אולי אשתכנע ואאמץ ברשותך את הגדרותיך. בברכה- ישי ליפשיץ
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2010 18:18 |
|
| |
עברתי בעיון, לראשונה, על ההגדרות -- ולטעמי הן ממצות ומדוייקות, בשפת הכותב.
שתי הערות:
בהגדרה הרביעית: הלא ההבדל בין 'פגיעות' של גברים ושל נשים הוא בולט. אצלי ההגדרה עדיין צריכה תלמוד.
במונחי אופן כתב-יד: מי שהוא כל השלוש הראשונים - כולם יתבטאו?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 08:35 |
|
| |
אכן, כל השלש עשויים להתבטא בכתב. אני כותב: "עשויים" מחמת הזהירות. עם כל הכבוד שאני רוחש למקצוע שלי, אני מתייחס אליו בזהירות רבה. גם זה - איננו תורה מסיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 10:35 |
|
| |
תוכל להרחיב בעניין הכתב? האם זה מתבטא רק בצורת הכתב עצמו, או גם בתוכן ?!
גרפולוגיה
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול