|
|
| נשלח ב-19/3/2010 09:14 |
|
| |
האדם לא יוכל להתנחם במה שיש. הוא יהיה מסכן. אומלל. אשתו תרגיש וגם הוא ירגיש כי הכסף הגיע ממנה. היא עשויה להיות ביקורתית כלפיו. אין מציאות אפורה, מציאות נטראלית, בה בני הזוג יהיו אדישים זה לזה. יחס תמיד יהיה. או של אהבה או של שנאה. בנוסף, אינני מסכים כי לא ניתן לזהות איכויות אנושיות במעט פגישות. אין צורך בהכרח, בבניית חברות. אולם אם משהו באמת זקוק לכך, או גם אם רק נדמה לו שהוא צריך את זה, אין מניעה הלכתית לכך. את הקריטריונים המושלמים לאיכות הזולת, לא ניתן להגדיר גם לאחר שנים רבות של חיים משותפים. העניין הוא, שכל עוד מדובר בקריטריון איכותי, לאיכות האנושית יש מימד ניצחי. הוא משתנה ומתפתח במהלך החיים וזה חלק מהיופי שלו. אגב, גם בנושא היופי, יש לחלק בין יופי בעל עומק, לבין יופי שטחי וחיצוני בלבד. ליוונים היתה נוסחה ליופי. לנו אין. היופי הוא לא נגמר בפורפורציות מושלמות של תווי הפנים ושל צורתו החיצונית של הגוף. היופי הוא עמוק ואינו ניתן להגדרות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 11:59 |
|
| |
עוד פעם אינני חולק על האמור, אולם עליך לשים לב שנקודת המבט היא של אדם שנפגש עם בחורה. במועד זה, כל המשתנים הצפויים בעתיד אינם ידועים. לכן מקבלים החלטה עם העיניים/הלב/המוח.
מה לעשות שהעיניים והלב קולטים מהר יותר מאשר המוח?
אוסיף שלא תמיד אנשים ישקיעו זמן רב בשביל בחורה שאינה אטרקטיבית, כי שמא יש בה יופי פנימי. לכן היכרות עם בחורות כאלו יותר נוחה למי שאינו מצוי בענייני העולם הזה או למי שיש זמן שהבחורה תכנס למוחו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 12:02 |
|
| |
ציטוט של שרפ: אוסיף שלא תמיד אנשים ישקיעו זמן רב בשביל בחורה שאינה אטרקטיבית, כי שמא יש בה יופי פנימי.
האין זו הפואנטה? לכך אמר המשורר, כי קיימת גישה שטחית ביחס למציאת בני זוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 12:19 |
|
| |
שרפ - שלום! הפעם לא הבנתי את כוונתך. אם הבנתי נכון, אז מקווה השיבה לך כהלכה. אתה שוב ושוב מדבר על בחורים ריקניים ושטחיים. אני מאמין כי ניתן ללמד אותם על מהות החיים בכדי שהיופי החיצוני והשטחי לא יסנוורם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 12:50 |
|
| |
הבעיה אינה דיון האם מדובר בשטחי או לא, השאלה היא מהו המצוי.
ז"א אם נניח ש- 95% יבחרו לפי קריטריון של יופי, לא יעזור אם יצעקו להם שהם שטחיים, זה מה יש.
אם יש צורך לשנות את נקודת המבט, הרי שיש להציג דרכים נכונות לבחון את בן הזוג לפי קריטריונים איכותיים באמת, לתת את הכלים לכך ולאפשר זאת בפועל.
אני מניח שרוב הנפגשים אינם מקבלים גישה, כלים ויכולת להקדיש לקריטריונים איכותיים ובוודאי לא כאלו שיאפילו על קריטריונים כמותיים בבחירה.
גם אם באופן אישי אני חושב שעניינו אותי קריטריונים איכותיים, הבחירה בסוף (שאני שמח בה), נעשתה דווקא לפי החלטה של הצד השני שלא ראיתי סיבה סבירה להגיד לא (ואני משער שאם היתי צריך לבחור לפי הקריטריונים, אכן היתי מקבל באותו השלב את אותה החלטה).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 12:54 |
|
| |
אני שמח בחלקך. בכל מקרה, אני תמהה על דבריך, וכי ראשי הישיבות והמשגיחים אינם עורכים על כך שיעורים?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2010 13:34 |
|
| |
מקודם כתבת:
| גרפולוגיה כתב: |  | אני למדתי בשעתו בישיבת חברון. |
|
אז תעדכן אותנו האם היו שעורים מהמשגיח או אחד מראשי הישיבות בענייני שידוכין.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2010 22:54 |
|
| |
ודאי שלא נשמעו שם שיעורים בעניינים אלו. הייתה זו תגובה צינית.
|
|
|
|
|