| נשלח ב-21/3/2010 22:32 |
|
| |
ממה נובעת מחלת נפש?
תלוי את מי אתה שואל.
הפסיכיאטר ישיב לך שהסיבה קשורה לחומרים כימיים במוח.
הפסיכולוג - לעומתו, יטען, כי המקור אינו במח כי אם בנפש. כל תורה בפסיכולוגיה, מנסה לזהות את הגורמים המשפעים על הנפש. כל שיטה ודרכה וממנה ההשלכות גם לדרכי הטיפול השונים.
אינני בא כרגע לטעון היכן הצדק. הנושא נסתר ונעלם ממני. (יש הטוענים כי גם הפסיכולוג וגם הפסיכיאטר צודקים. היינו: הן הגורם הנפשי והן הכימי משפעים על מצבו הנפשי של האדם)
אולם, יש דבר שהוא פשוט יותר, וגם לו השפעה מכרעת על הנפש: חוסר שינה.
לשם האיזון הנפשי, זקוק כל אדם למנת שינה שתספק אותו.
לא כדאי לזלזל בכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2010 09:05 |
|
| |
לפי הרמב''ם בן אדם צריך לישון שמונה שעות ביום כדי שיהיה בריא וערני .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2010 10:00 |
|
| |
ככה? אז לחולי נפש פשוט נמליץ לישון היטב בלילה? סכיזופרניה, מניה דיפרסיה, כמה פשוט וקל!
אני צינית כמובן. אין ספק ששינה טובה מבריאה את הגוף והנפש. כבר מזמן גיליתי שאם יש תקופות שאני צועקת יותר מדי על הילדים (ולמראה הפנים הקטנות והמבוהלות מתחרטת ומחבקת עם הרבה רגשות אשמה), ורבה עם הבעל על שטויי-שטויות, אז אני צריכה פשוט ללכת לישון. לא שיחות מוסר, לא חיבוטי נפש, פשוט לילה ארוך במיטה. בקיצור, שינה טובה מבריאה בריאים , אך לא חולי נפש (וגם לא סרטן).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2010 15:00 |
|
| |
לא דיברתי על הבראת חולים, אלא על מניעת המחלה. אכן! ברדקית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 13:32 |
|
| |
לעיתים מחלות נפש הינן תהליך התפתחותי, מעין נבואה שמגשימה את עצמה. בתהליך הזה, המרכיב הנפשי הוא מזערי ואין כל מרכיב כימי המשתתף בתהליך. זה מתחיל מדבר מאד פשוט אך רווח בחברה המודרנית - "פינוק". עודף פנאי המאפשר לאדם לחשוב על עצמו יותר מדי. במקרה זה, הפסיכיאטר הנותן תרופות, נותן בעצם את הגושפנקה לנידון, להיות חולה. המחלה משרתת את הרצון של האדם להפטר ממחוייבויות כלפי הדת או כלפי החברה או כלפי שניהם גם יחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 15:56 |
|
| |
אני מכירה אישה בעלת בעיות נפשיות- רגשיות לא פשוטות, ששעות השינה שלה מטורפות, וסדרי היום שלה הפוכים לחלוטין. עד כה חשבתי שאי הסדר הזה נובע מבעיותיה הנפשיות, היות שבעיותיה באות לידי ביטוי בחוסר יכולת לשמור על מערכות כללים בסיסיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2010 19:06 |
|
| |
יתכן מאד שזה נכון. האי סדר עשוי לנבוע אמנם מבעיות נפשיות, אם כי הוא גם עשוי לעיתים להיות מרכיב מסייע באופן משמעותי להתפתחות המחלה.
|
|
|
|
|