| נשלח ב-24/5/2010 09:54 |
|
| |
"חושי" ו"רגשי" מבחינה גרפולוגית
תחילת התייחסותו של האדם לסביבתו, נעשית ע"י החושים.
יש אדם שמערכת החושים שלו יותר ערה ויש שהחושים שלו חלשים.
אדם חושי, הוא אדם שעיקר התייחסותו אל הסביבה, מגיעה מאותה נקודה. הנקודה החושית.
הביטוי להתייחסות זו בכתב היד, היא באופי ואיכות הקו. לאדם "חושי", יהיה קו אנרגטי וחזק.
ההתייחסות החושית, הינה פאסיבית במהותה, והיא נטולה מימד שיפוטי ובקורתי.
הביקורת, מתחילה אחר כך. לאחר שהאדם חווה ומרגיש בעזרת החושים, ישנו תהליך של סינון וביקורת.
זהו השלב השכלי.
יש אנשים שמה שמאפיין את התייחסותם לחיים, זה לא החוש, אלא התגובה של השכל למה שהחוש סיפק לו.
לאנשים אלו דרושה יכולת ביקורת, כושר ניתוח, יכולת חשיבה לטווח ארוך וכושר ארגון.
הביטוי לאדם ה"חושב" בכתב היד הוא, קו דק, קו פתלתל(לא תמיד) ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2010 09:57 |
|
| |
יש לך דוגמה מעשית לאדם שפועל בהתאם למערכת החושים שלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2010 15:35 |
|
| |
מוזר יהיה מצידי להביא דוגמה. אני מניח כי את מכירה אנשים כאלו. הנוכחות שלהם מאד בולטת בשטח. קשה להם להסתיר את רחשי ליבם. למרות שחלק מהם עשויים להיות עצורים - רגשית. אגב, אם הגענו לזה, לעניין המעצורים הרגשיים, נאמר כי לדעת יונג, ברגע שקיים מחסום רגשי, האדם מכניס את רגשותיו אל תת ההכרה שלו, בגלל חוסר יכולת להתמודד עם התחושות שלו. תופעה זו - לדעת יונג, עשוייה להביא עמה בעיות נפשיות. אדם "חושי", ניכר במתח שבקולו. נשים עשויות לבכות בקלות, הוא מתנהג בפזיזות - בלא שיקול דעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2010 15:44 |
|
| |
בקשתי דוגמה דווקא משום שנראה לי כי איני מכירה אנשים כאלו. אפשרות אחרת היא, שלא הבנתי דבריך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2010 15:50 |
|
| |
את אומנם מאד לא כזו. אך גם יתכן כי לא הבנת את דברי. עלי לחזור אל עבודתי, אז אעשה זאת אי"ה בהמשך היום. סליחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2012 10:37 |
|
| |
עדיין לא הבנתי איך זה מתבטא בכתב היד...
סליחה שאני אומר את זה, אבל יש פה בפורום תחושה שהכול יותר מדי תיאורטי ולא פרקטי, או שאף אחד לא מוכן באמת לחשוף את סודות המקצוע...
גרפולוגיה
|
|
|
|
|