שני סיפורים:
א. עושים אצלי שיפוצים השבוע.
אתמול עבדו קשה מאד, אך כשראיתי הבנתי כי שגו ועשו - שלא באשמתם - דבר שיגרום לקושי בשימוש שלו.
כשהגיעו היום שלושת הפועלים הערבים, ביקשתי מהם שיפרקו את כל מה שעשו. (כמובן שהסברתי להם שהמתכנן טעה ולא הם וביקשתי את סלחתם על בקשתי). הפועלים למרות שלא שמחו, החלו בעבודת הפירוק בלא לומר מילה.
הגמ' מסבירה כי "עבודת פרך" משמעותה שנאלצו לפרק את מה שבנו.
אולי בגלל זה, היו לי ייסורי מצפון ובאתי אל הפועל עם שטר של 100 ש"ח והציעתי לו בקשיש על עגמת הנפש שלו.
הערבי סרב מייד, ואמר לי שזה אסור. הוא לא יכול לקבל בקשיש.
זה סיפור אחד.
ב. ישבו השבוע חכמי חלם וחשבו איך לשפר את המצב הרוחני בעולם הישיבות. המסקנות שהגיעו אליהם מעידים הן על חוסר הבנה בחינוך והן על חוסר מודעות על כך שאין להם כל הבנה בזה.
עצוב וחילול ה'!
נשלח ב-9/7/2010 13:38
מי ישבו? איפה? מתי? כמה? למה?
נשלח ב-9/7/2010 14:52
גרפולוגיה כתב:
ב. ישבו השבוע חכמי חלם וחשבו איך לשפר את המצב הרוחני בעולם הישיבות. המסקנות שהגיעו אליהם מעידים הן על חוסר הבנה בחינוך והן על חוסר מודעות על כך שאין להם כל הבנה בזה.
עצוב וחילול ה'!
מי שמחפש את הרבנים כפורצי דרך הוא אף פעל לא ימצא אותם שם.
הם יכולים להגיב, באיחור בעייתי, על מאורעות ושינויי הדור.
ראינו זאת בתקופת ההשכלה, הציונות וכד'.
גם היום רואים זאת בנושא פרנסה.
פשוט יש צורך להפנים זאת ולפעול בהתאם.
נשלח ב-9/7/2010 18:21
אינני יודע מי הם. קראתי שישבו ראשי ישיבות וחשבו כיצד לשפר את המצב בעולם הישיבות. המסקנות שהתקבלו הן, כי יש להפגש פחות, עד לאירוסין (אתם מבינים כי "פחות" הכוונה לפחות מ-ג' פגישות). גם התקבלו החלטות אופרטיביות ביחס לפלפונים ועוד כל מיני מרעין בישין. מעתה הרבים בישיבות יעברו לעסוק בבלשות בכדי לדעת מה קורה בתוך הלב של הבחורים. הנה נמצא הפתרון לכלל הבעיות האנושיות. זו תהא הדרך הטובה ביותר לביאת משיח צידקנו בב"א.
נשלח ב-10/7/2010 22:06
גרפולוגיה כתב:
אינני יודע מי הם. קראתי שישבו ראשי ישיבות וחשבו כיצד לשפר את המצב בעולם הישיבות.
המסקנות שהתקבלו הן, כי יש להפגש פחות, עד לאירוסין (אתם מבינים כי "פחות" הכוונה לפחות מ-ג' פגישות).
גם התקבלו החלטות אופרטיביות ביחס לפלפונים ועוד כל מיני מרעין בישין.
מעתה הרבים בישיבות יעברו לעסוק בבלשות בכדי לדעת מה קורה בתוך הלב של הבחורים.
הנה נמצא הפתרון לכלל הבעיות האנושיות. זו תהא הדרך הטובה ביותר לביאת משיח צידקנו בב"א.
תדון לכף זכות.
1. ראשי הישיבה ידעו כי לאחר הניצחון על הבג"צ אם הילדות זכו ללמוד בבית יעקב מהודר, הרי שאין חשש לנישואין וממילא כל הפגישה משום שאסור לאדם לישא אשה עד שיראנה בלבד (והיה לי חבר חסיד שרק הראו לו את הכלה בארה"ב במעמד התנאים, יום לפני האירוסין). בנוסף, אילו כלים יש לבחור לבדוק בחורה (האם הכפתור העליון סגור? מה היה אחוז הספרדיות בכיתה? האם כתב היד שלה מגלה מאפיינים שונים מהמאפיינים של השופט אדמונד לוי?). אם הבחורה לא זכתה והיא למדה במכללה, הרי שהבחור יפגש עמה כמה שצריך מבלי לשאול את הרבנים.
2. הרבנים ידעו שאם מתחתנים לפי המלצתם, הרי שרוב הסיכויים שהבעל יגלה באיזה שלב שהיה עדיף סחורה שונה ואז צריך לחסום את דרכי ההתקשרות שלו לעולם, בכדי שלא ימצא תחליף.
נ.ב. אכן אם היו שואלים אותי, היתי ממליץ שבמקום להיפגש לפני התנאים, שימצאו גרפולוג, ירא שמים וירא חטא, בעל השקפה טהורה (שיבדקו האם התמיכה שלו במאבק על החינוך הטהור בעמנואל היתה לצד הנכון), ופשוט הוא יקבע התאמה לפי כתב היד שילקח באקראי ממחברותיהם (בנות ובנים נא לסכם בשיעורי הסימנר והישיבה על דף חלק ללא שורות). הסיכוי להצלחה אולי יהא גבוה יותר?
נשלח ב-10/7/2010 23:32
אני מצטער ועצוב. כשפתחתי את האשכול, ידעתי רק שראשי ישיבות ישבו וטיכסו עצה כיצד לשפר את המצב. רק עכשיו אני יודע מי באמת ישב שם. צר לי. לא הייתי מעז להתבטא כפי שהתבטאתי. אני מופתע עוד יותר מן העובדה כי כל התייחסותם הייתה לסימפטומים ולא למקור הבעיה. גם ההחלטות שהתקבלו שם, הרי לא יהיו ישימות כלל. מי ישמע להם? הרי בהחלטות אלו קהל הבחורים יתרחק מהם עוד יותר. אינני מבין.
נשלח ב-10/7/2010 23:44
גרפולוגיה כתב:
אני מצטער ועצוב.
כשפתחתי את האשכול, ידעתי רק שראשי ישיבות ישבו וטיכסו עצה כיצד לשפר את המצב.
רק עכשיו אני יודע מי באמת ישב שם. צר לי. לא הייתי מעז להתבטא כפי שהתבטאתי.
אני מופתע עוד יותר מן העובדה כי כל התייחסותם הייתה לסימפטומים ולא למקור הבעיה.
גם ההחלטות שהתקבלו שם, הרי לא יהיו ישימות כלל. מי ישמע להם? הרי בהחלטות אלו קהל הבחורים יתרחק מהם עוד יותר.
אינני מבין.
דעת בעלי בתים הפך דעת תורה.
נשלח ב-11/7/2010 01:28
ב'גדולים' ובחורי ישיבות אינני נוגע, בעיקר משום שרוב מוחלט של הבחורים שאני מכיר הם מזן משובח ביותר - וכל הדיונים הם על זנים שאינני מכיר.
----------------------------- דווקא בהתייחסות למעשה נאצל של גוי, יש לי דילמה עתיקה. אני איכשהו 'בריסקער' בהלך המחשבה - ודבר כזה לא יעבור. אין גוי טוב במהות. נקודה. כמו שצריך להפך ולהפך בזכותו של יהודי - כך יש להפך ולהפך במניעיו הנסתרים של הנכרי...
מסופר שר' ישראל סלנטער התגולל על הסיפור על נפוליאון (או מי שלא היה...) שגם קם ממיטתו לשאוב מים וגם שפך אותם, וכך עבד גם על העצלות וגם על התאווה... הטענה היא: או שהסיפור לא התרחש, או שכל המניע למעשה הוא....... גאווה -- ואז ברור הכל.
מכל-מקום, אינני קם מכסאי ואומר "ברוך אלוהי אחמד בן מוסא".