| נשלח ב-1/10/2009 11:39 |
|
| |
סוכרת!!! האם אתם מתביישים איתה?
היות והסיבה העיקרית שפתחתי את הפורום, היה כדאי לתת ולקבל תמיכה, רציתי להתייעץ איתכם מתוקים יקרים.
כשנודע לי לראשונה שאני חולה בסוכרת, אז כמו כולכם, חשבתי מייד שחרב עליי עולמי, ומחר אני מוצא את עצמי בהר הזיתים או בהר המנוחות, הימים חלפו, ועם הזמן למדתי, שזה אולי הפוך אפילו, הסוכרתיים בדר"כ שומרים על עצמם יותר, אוכלים יותר בריא, עושים פעיליות גופניות, ויכול להיות להם חיים ארוכים ומאושרים (כמובן במגבלות המחלה שהיא לא קלה בכלל) היה לי סבא שנפטר לפני שנה, היה סוכרתי רוב שנותיו, מטופל באינסולין כבד, ונפטר בגיל 93. הלואי עלינו.
מה שרציתי לשאול ולהתייעץ איתכם זה ככה, מייד כשאמרתי לאשתי שיש לה בעל מתוק (תרתי משמע) היא מייד אמרה לי, "אבל תבין אסור שזה ייצא החוצה"...אני טיפוס שבדר"כ לא שם על אף א', והיות שאני יודע בוודאות, שהסוכר שיש לי לא גנבתי אותו במכולת, ולא מאף א', לא כ"כ קולט את זה, ברור שאני לא ייצא לרחוב הראשי של עירי עם פתק על המצח "אני סוכרתי", אבל כשחברים שואלים אותי איך זה שכ"כ יפה ירדת במשקל, אני לא עונה, "ממממ אני יודע", "דיאטה", "מצב כלכלי קשה אין מה לאכול", אני פשוט עונה להם, אני חליתי בסוכרת וכתוצאה מכך אני חייב לרדת במשקל ולעשות המון פעיליות גופניות.
אשתי רוצה לתלות אותי ע"ז, ובינינו אני לא כ"כ מבין אותה, מה דעתכם על הנושא חברימוס, ואיך אתם נוהגים בזה?
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 12:06 |
|
| |
זו לא בושה להיות סוכרתי כשם שלא בושה לסבול מאקזמה.
אבל, ואבל גדול, סוכרתי יכול להיות תורשתי, ולכן יש בעיה עם שידוכים. ברחוב החרדי הורים סוכרתיים זו בעיה.
חבר לעבודה ארס את בנו, למחרת הוא מספר לי בדאגה: אני חושש שהאבא שם סוכרתי, עקבתי אחריו וראיתי בוורט שהוא לא נגע במתוקים.
כשבודקים כל דבר בזכוכית מגדלת, הורה סוכרתי זה דפקט.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 12:13 |
|
| |
אני לא מסתכל ע"ז ככה, אני אעדיף להשתדך עם סוכרתי שיש לו בית טוב וילד טוב, מאשר עם לא סוכרתי שיש לו בית דפוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 12:21 |
|
| |
אי אפשר להתעלם מהפרובלמטיות שבענין, [בייחוד בקטע הרפואי...] זה לגבי שידוכים.
לענין הבושת - אין מה להתבייש בדבר שאינך אשם בו, כיום, המודעות גדולה, ואיתה הסובלנות וההבנה. אדרבה, כדאי לעדכן את הסובבים בליקוי זה - כדי שיוכלו להתארגן, מבחינת הכיבוד והתקרובת, כמובן...:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 13:24 |
|
| |
חס ושלום !!!!!!!!! מה יש להתבייש בזה ???!!!! יש מישהו מושלם ?? זה רק משהו קטן שדורש השגחה ותו לא !!!!!!! ולקב"ה אין "תקלות במוצרים !! " כל אחד נברא בדיוק כמו שהקב"ה רצה !!! ולמי שלא נאה לו לקחת שידוך עם סכרת כנראה הוא לא ראוי !!!!!! { אני חייב לציין שוב שאין לי סכרת ואני אובייקטיבי לחלוטין !! }
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 17:27 |
|
| |
אני חושב שהבעיה היא יותר עם סוכרת נעורים ולא סוכרת סוג 2 הסוג השני כמעט ואין משהו שאין לו קרוב מדרגה מאד קרובה שחולה בה לדוג' סבא סבתא הורים וכו'
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 17:59 |
|
| |
לפי המחקרים היום גם ילדים שמנים מקבלים סכרת סוג 2 , ולא רק סוג 1 כפי שהיה בעבר.
ועוד נקודה חשובה התורשתיות עוברת לא מהורים לילדים אלא דוקא לנכדים ולנינים. שאלה ששאלתי ועדיין לא קיבלתי מענה עליה ואשמח אם יש למישהו תשובה,
1. למה זה פוסח דור דוקא?
2. ואיך יתכן שסכרת סוג 1 מתפרצת לאנשים שאין בודאות אפילו סבא רבה רביעי אם זה תורשתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 18:24 |
|
| |
חי100,
הציבור לא מאבחן בין סכרת 1 ל2, אצלהם סכרת זו סכרת, ושומר נפשו ירחק מהם בשידוכים.
ואדרבה, אם במשפחה שלי יש, אשתדך גם עם משפחה "נגועה" זה בטוח יגיע לנכדים.
לך תסביר.
ולמומחית בתחום:
ילדים לא מקבלים סוג 2, זה מצוי אבל נדיר.
ובכלל מה קרה היום מה שלא היה בעבר? חל שינוי בבריאה? הטבעים השתנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 18:29 |
|
| |
איציקדנה, שאני אבין ילדים כן מקבלים סוג 2 או לא? מה זה לא מקבלים אבל מצוי??
העיקר שמצאת לך מקום לעקוץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 18:35 |
|
| |
אסביר לך לאט, ותבין.
ילדים או סכרת נעורים זו סכרת 1.
סכרת 2 זו סכרת מבוגרים.
מצוי שילדים חולים בסכרת2 , שהיא למעשה של מבוגרים. מה שנקרא מודי. התופעות וההשלכות של סכרת מבוגרים.
והיימיש, אני לא מנסה לעקוץ. אני מנסה להעמיד בנאדם במקומו.
תקרא באישי.
תוקן על ידי איציקדנה ב- 01/10/2009 18:37:05
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 19:04 |
|
| |
כבר 5 שנים שמצאו בילדים מגילאי 9 ומעלה סוכרת סוג 2 ובתל השומר וגם במעייני הישועה מטפלים בילדים אלה ע"י סדנאות.
מה לעשות אבל אנשים חושבים שאחרים חיים בבואה, ולא מבינים שיש מי שעובד איתם
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 20:47 |
|
| |
זה לא קשור לבושה בכלל
זה קשור שהפורום בנוי בצורות מועדון חברים שסובלים מבעיה מסויימת,
שמשוחחים על חוויות ושומעים
ובשביל מה כל אחד חייב לראות את הבעיות והשיחות של הבעיה הנוכחית הזאת
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 21:05 |
|
| |
אז בואו נעשה סדר.
סוכרת סוג 1 שבעבר כונתה סוכרת נעורים נפוצה אכן בילדים אבך מתפרצת גם במבוגרים בסביבות גיל ה40.
מאפייני הסוכרת-חוסר יצור והפרשת אינסולין מהלבלב מה שמחייב הזרקת אינסולין כדי לא להגיע למצב מסכן חיים-קטואצידוזיס.
סוכרת מסוג מודי פירושו Maturity Onset Diabetes of the Young.
זוהי סוכרת שמופיעה לרוב עד גיל 25 שנים, קלה יותר לטיפול, ולרוב נמצא בני משפחה נוספים, עם הסוכרת כגון הורה ו/או סבא-סבתא.
מוכרות 6 צורות של המחלה המוגדרות על פי הפגם, וידוע הגן הפגום. דרגות המחלה משתנות: יש חולים שמטופלים בכדורים, אחרים זקוקים לאינסולין.
לסיכום זוהי סוכרת מבוגרים בצעירים -סוכרת סוג 2 המתנהגת לפעמים כסוג 1.
סוכרת סוג 2-כונתה בעבר סוכרת מבוגרים.
מאופינת ביצור לקוי של אינסולין,חוסר חלקי בהפרשת אינסולין או אי יכולת של התאים לקלוט ביעילות את האינסולין המופרש.
מצב זה מחייב טיפול התערבותי בצורה של כדורים או אינסולין כל אחד בהתאם לקצב התקדמות הסוכרת , איזון,נוכחות סיבוכים ועוד.
הסוכרת הזו הינה סוכרת בעלת מאפינים תורשתיים-דהינו ניתן למצוא אותה בשכיחות גבוהה במשפחות בהן בן משפחה מדרגה ראשונה לוקה בסוכרת(והיא לצערינו לא מדלגת דור כדוגמת נוכחות תאומים שם יש דילוג דור) ניתן לראות סבים,הורים,ילדים ואחים הסובלים מהסוכרת.
בשנים האחרונות לנוכח מגפת ההשמנה הפוגעת גם בילדים אנחנו עדים לתופעה של סוכרת סוג 2 שאיפינה את אוכלוסיית המבוגרים מופיעה גם בילדים עם כל המאפיינים של סוכרת.
הפתרון לזה אכן נמצא בסדנאות להרזיה , פעילות גופנית והקניית הרגלי חיים נכונים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 22:29 |
|
| |
אני משויצה בילד המתוק שלי, ולא מסתירה בכלל. בכלל, ככל שיותר אנשים יספרו אנשים פחות יפחדו וילמדו שיש חיה כזו. שידוכים זו אכן בעיה, אבל לגבי בחור סוכרתי, כשיגיע הזמן לזה בכל מקרה נצטרך לספר, אז למה לשבש לו את החיים כבר עכשיו? עדיף שיכירו אותו איך שהוא באמת, ויראו שאין לו קרניים, ולא סיבוכים בע"ה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 22:32 |
|
| |
אבטיח, כל הכבוד לך, וממך ילמדו וכן יעשו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2009 22:52 |
|
| |
אבטיח זה הדבר הנכון לעשותו, כך הילד יגדל בריא בנפשו ורוחו וגם הרחוב יבין זאת והבעיה בשידוכים תקטן
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 01/10/2009 22:52:11
|
|
|
|
|