| נשלח ב-5/10/2009 16:33 |
|
| |
כבר כתבו פה בעבר, יש ספר חדש בשם "בישולייט" מאת נחמה כהן, הספר יצא לאור באנגלית ותורגם לעברית, להשיג בספרי פלדהיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2009 16:46 |
|
| |
תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 17:20 |
|
| |
אם החברים יודעים על עוד ספרי בישול לחולי סוכר אפילו באנגלית
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 17:30 |
|
| |
אנסה לברר בערב אם יש בארה"ב משהוא כזה.
בכל מקרה כל ספר בישול טוב לעיניין זה פשוט צריל את המרכיבים ולהוריד את הסוכר ולהחליף קמח/אורז במלא
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 21:00 |
|
| |
יש ספר (בעברית ) של אביגיל מייזליק "הדיאטה השמחה", ספר דק ולא יקר, הוצאת רובינשטיין. לא מיועד בדווקא לחולי סוכרת, אבל מאוד מומלץ! מתכונים מאוזנים יפה, וטעימים אחד אחד. פה ושם אפשר לשנות או להשתמש בתחליף סוכר אם צריך. אבל רוב המתכונים מותאמים פרפקט
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2009 01:02 |
|
| |
קיבלתי באישי
"ללא סוכר - בישול ודיאטה"
בהוצאת מודן
דאנאקוד 55-46094
לפי מה שכתוב בגב הספר:
מחברים: עליזה פלנט - דיאטנית קלינית
, יעל אביטל - מהנדסת מזון
דר' יורם קנטר - רופא - מנהל את היחידה לסוכרת ולהפרעות מטבוליות במרכז הרפואי רמב"ם
פרופ' עדינה זיידלר - רופאה מומחית מנלהת את מחלקת אנדוקרינולגיה וסוכרת במרכ רפואי בלוס אנג'לס, קליפורניה
בנוי בצורה מאוד ברורה ומובנית עם הסברים על מחלת הסוכרת, (תלויה באינסולין, ושאינה תלויה) , עקרונות התזונה הנכונה, סיבים תזונתיים ותפקידם באיזון רמות הסוכר, ממתיקים טבעיים ומלאכותיים
אח"כ יש סדרה של תפריטים לפי קלוריות יומיות, וקבוצות מזון להמרה בערכים של פחמימות וקלוריות ואח"כ המתכונים מסווגים לפי "ארוחות בוקר" "לחם ותחליפי לחם" " סלטים" "מרקים" " מנות צמחוניות וחלביות" "תבשילי דגים" "בשר" "בקר" "עופות" "הודו" "תבשילים עמליניים" " תבשילי קדרה" " תבשילי ירקות" " מנות אחרונות" "עוגות"
טבלת מידות ומשקולות
אינדקס קלורי עולה לפי מדורים
אני לא בשלנית גדולה (אפילו לא קטנה) כך שלקנות את הספר בשביל מתכונים טובים אולי לא מתאים, שאני אמליץ...
אבל בשביל להבין את התהליך ולקרוא חומר בצורה מסודרת זה ממש מעולה. אם כי הם כותבים בהקדמה שהספר מכיל 300 מתכונים שכולם הורכבו והותאמו לסוכרתיים.
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 27/10/2009 1:04:13
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2009 15:58 |
|
| |
לאגודה הישראלית לסוכרת יש ספר בישול מומלץ.
ישן אבל טוב.
כמו כן יש ספר שנקרא"בלי יסורי מצפון" מיועד לשומרי משקל אבל גם יעיל לסוכרתיים.
ספר "ארוחות לחולי סוכרת-תוך 30 דקות" של רובין ווב-תרגום מאנגלית בהוצאת "אור-עם"
למי שמתעניין באנגלית "Diabetic Meals In 30 Minutes-Or Less"
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2009 13:03 |
|
| |
יש הרבה מתכונים באתר לחולי סוכרת אני נכנס לגוגל וכותב מתכונים לחולי סוכרת ואני מוצא שמה הרבה מתכונים
|
|
|
|
|