| נשלח ב-13/10/2009 13:16 |
|
| |
פרכוסים בזמן היפו
האם קרה לכם? שמעתם על מקרה של פרכוס בהיפו נמוך?
תוקן על ידי מסכר ב- 13/10/2009 13:17:18
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 13:40 |
|
| |
א' הסימנים להיפו זה רעידות, וכנראה כשההיפו רציני מתחיל פרכוסים, ואז אם לא מטפלים מיידית זה מגיע לאיבוד הכרה ח"ו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 14:29 |
|
| |
מה היו הערכים כשהתחילו הפרכוסים?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2009 21:07 |
|
| |
פרכוסים בהיפו זו תופעה ידועה ומתרחשת כאשר הסוכר מאוד נמוך, 30 ופחות (כן זה יכול לקרות.!) לאורך זמן. לפעמים זה קורה בלילה כשלא מודעים לסוכר הנמוך ומתעוררים רק במצב של היפו קשה, או מפרכסים במצב של קומה-חוסר הכרה שנגרם מהיפו. התופעה לא מסוכנת, והטיפול כרגיל-סוכר בפה אם האדם בהכרה, רק עדיף דבש או ג'ל, ואפשר רק למרוח בפה אם אי אפשר לבלוע בגלל הפרכוס. אם החולה איבד הכרה או אי אפשר לתת לו דבש בגלל הפרכוס מזריקים גלוקגון לשריר. הפרכוס עובר תוך דקות ספורות. מתקשרים לרופא לקבל הוראות להמשך מעקב.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2009 12:19 |
|
| |
דווקא הסוכר היה 40 ומשהו וזו לא הרמה הכי נמוכה (היה בעבר 26..)
אכן מה שעזר בסופו של דבר הוא הזרקת גלוקוגן לשריר.
מה שלא ברור הוא תופעת הפרכוסים שמעולם לא הייתה והאם הפרכוסים עלולים להותיר נזק לגוף?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2009 12:43 |
|
| |
הפרכוסים באים בגלל ירידה חדה ומהירה מאד של רמות הסוכר. מערכים גבוהים מאד של 200 + ומיד לאחר מס דק' יורדים ל50 ומתחת לזה. כעקרון הפרכוסים (רעידות של הגוף להתריע אני במצוקה) אינם גורמים נזק אך העליות ומורדות כן גורמים נזק עוד יותר מרמת סוכר גבוהה.
בכדי שלא תגיע למצב זה:
בדיקה של ערכי סוכר לפני אוכל ושעה ושעתיים לאחר הארוחה ילמדו אותך מה מותר לך לאכול וממה יש להזהר. אני ספציפית מציעה לך לבדוק מוצר מוצר איך הגוף שלך מגיב אליו, וכך תוכל לארגן לך ארוחה מאוזנת ושלא תגרום לך ירידות או עליות חדות ברמות הסוכר.
יש להזהר:
שוקולד מריר - אסור לקחת עימו אינסולין - הוא גורם לעליה ברמת סוכר לאחר 1/2 שעה וירידה חדה לאחר שעתיים (זה נבדק אישית ביחד עם עוד מס' מטופלים - ניסוי אישי שלי לפני 12 שנים).
שומנים כמו שקדים, טחינה וכד' - גורמים לפירוק הסוכר לאחר שעתיים שלוש ולכן אין לתקן מינוני אינסולין כאשר אוכלים שומנים, רק לאחר 4 שעות.
פרטים נוספים על רמות סוכר והסיכונים הכרוכים בזה באשכול נפרד שיעלה בקרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 21:38 |
|
| |
וואי ,היה לי תקופה שהיה לי מלא 25 ,30 באמצע הלילה ,זה סיוט ...
חודש אחרי שגילן לי את הסכרת איבדתי את ההכרה ,אמא שלי סיפרה לי שזה היה נורא ,שלא נדע ..זה היה ממזמן .............
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 23:07 |
|
| |
זה לא כזה נורא... צריך רק להחזיק ראש ולא להכנס לפניקה, עד שהעסק מתייצב. אני עברתי שני אירועים כאלה עם הילד שלי וכל פעם בעלי בדיוק לא היה בבית, אז נאלצתי להסתדר לבד עם ההיפו ועם הילדים האחרים שהתעוררו-אמא מה יש לו? ככה מתים?... בפעם השלישית, לא מזמן, בעלי דווקא היה וחשבתי שהפעם יהיה לי קל יותר ולא אצטרך להיות כזאת גיבורה. רצתי לילד לבדוק סוכר וקראתי לבעלי שיביא מהר דבש. הוא לא בא. קראתי שוב, והוא מגיע, רועד כולו, עם איזו צנצנת של גפילטע פיש. טוב. אמרתי לו לנסות להרגיע את הילד והלכתי לבד להביא דבש. חזרתי והבעל איננו. הילדון קיבל דבש, שלח עוד כמה בעיטות-זה ילד חזק במיוחד בלי עין הרע, ונרגע. הרגעתי את אחיו החמודים ועכשיו נשאר לי רק לטפל בטראומה האיומה של אבירי על הסוס הלבן. עד עכשיו הוא משוכנע ששרדתי את האירוע רק בזכותו, כי איך יכולה אשה אחת קטנה לעבור את זה לבד? אני רק מקווה שפעם הבאה ה' ירחם והוא יהיה באיזו חתונה, או איפה שהוא רוצה, רק לא בבית!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 00:03 |
|
| |
יקירתי מהגברים אל תצפי לעזרה אחרת תצטרכי לעזור גם להם, אני התיאשתי מלקבל עזרה מהבעל בנושא זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 06:20 |
|
| |
הלו הלו הלו????? מה זה? מה זה הירידה האיומה הזאת על חשבונינו??? נראה אותכם מסתדרים עם כל המצוות שהזמן גרמא....
וכבר אמר מי שאמר, שאם הגברים היו מנקים לפסח, והנשים בונות את הסוכה, הרי ששניהם היו מתחילים לעבוד בייחד ע"ז בערב פסח.....
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 21:16 |
|
| |
אתה מתכוון שאין מה לצפות ממנו? זה גם נורא מעליב, לא?
מה שבהחלט נכון, הוא כן בונה סוכה כל שנה, וגם מתקן תקלות בחשמל, ואפילו מוריד את הפח...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 21:32 |
|
| |
לא הבנתם אותי שניכם, למעט בודדים (הצלה וזק"א) רוב הגברים כאשר רואים מחט, דם או ילד מפרכס הם מאבדים שליטה, ואז הם אלה שצריכים עזרה, לא דיברתי חלילה על נושאים אחרים. מבקשת סליחה אם לא הובנתי כראוי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 21:54 |
|
| |
כיכר, לא אלייך כוונתי! בעלי התעלף כשנולד הסוכרתי הנ"ל, בגלל ששמו לי אינפוזיה...
אבל להזריק אינסולין הוא למד עוד לפני! בגלל שהוא אבא טוב והוא הבין שאין ברירה. הוא גם מחליף פרפריות למשאבה ועושה הכל ובכיף, ורק לכן הרשיתי לעצמי לצחוק על חשבונו. הוא באמת מעל ומעבר, רק פרכוסים ואינפוזיות זה כנראה לא בשבילו. אגב אני בטוחה שבפעם הבאה, שלא תבוא, הוא כבר לא יביא גפילטע פיש
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 22:20 |
|
| |
ככר, אני חושב שבמציאות נשים יותר היסטריים מגברים, אצלינו בביתלפחות זה ככה....
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2009 22:23 |
|
| |
בעלי יצטרף טיפול נמרץ אם אבקש ממנו להזריק לי או לדקור לי את האצבע
|
|
|
|