בית פורומים חרדים מתוקים

בדיקת סוכר בגלוקומטור בשבת ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/10/2009 18:32 לינק ישיר 
בדיקת סוכר בגלוקומטור בשבת ?

מותר \אסור איך לנהוג  וכו'???

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2009 18:39 לינק ישיר 

זה שאלה של רב אצל כל בנאדם זה אחרת וצריכים לשאול רופא/ה לפני שהולכים לרב

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 26/10/2009 23:07:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2009 19:39 לינק ישיר 

אני קיבלתי מהרב הוראות איך להתנהג לכתחילה :

1. את הסטיק שאחד ידחוף כאשר מישהו אחר מחזיק את המכשיר,
    כך ששנים שעשוהו פטורים .
2. כנ"ל כאשר דוקרים את האצבע לא הנבדק לוחץ את המחט.
3. כנ"ל כאשר מגישים את טיפת הדם, אחר מחזיק את הגלוקומטר.
4. חייבים לוודא שהמכשיר כבה אוטומטית לאחר השימוש,
    ואז מוציאים את הסטיק המשומש לפני הבדיקה הבאה !

אלו ההוראות שקיבלתי מהרב בכדי להתנהג לכתחילה !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2009 23:14 לינק ישיר 

אני בהחלט אבקש תגובה של רבנים ואכניס לפה, מה שנאמר לי הוא כזה:
חולה סכרת שמאוזן היטב ע"י דיאטה או כדורים אינו צריך לעשות בדיקות בלבד שיבדוק לפני כניסת השבת ומיד במוצ"ש, וכן אם מרגיש תופעות של היפרגליקמיה או היפוגליקמיה (ללוקחי כדורים).
חולים המטופלים בכדורים ואינסולין ואינם מאוזנים חייבים לעשות בדיקות לפחות לפני אוכל ובזמן שמרגישים היפו, הבדיקה תהיה עם שינוי קל.
חולי סכרת נעורים סוג1 חייבים לבדוק כרגיל גם בלי שינוי.
* חשוב ביותר - בכל מקרה אין להוציא את מקלון הבדיקה עד שהמכשיר לא נכבה מאליו ויש לנטרל את הצפצוף מערב שבת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2009 01:33 לינק ישיר 

ראבינער כתב:
אני קיבלתי מהרב הוראות איך להתנהג לכתחילה :

1. את הסטיק שאחד ידחוף כאשר מישהו אחר מחזיק את המכשיר,
    כך ששנים שעשוהו פטורים .
2. כנ"ל כאשר דוקרים את האצבע לא הנבדק לוחץ את המחט.
3. כנ"ל כאשר מגישים את טיפת הדם, אחר מחזיק את הגלוקומטר.
4. חייבים לוודא שהמכשיר כבה אוטומטית לאחר השימוש,
    ואז מוציאים את הסטיק המשומש לפני הבדיקה הבאה !

אלו ההוראות שקיבלתי מהרב בכדי להתנהג לכתחילה !

ע"י שינוי יש כמה דרכים, ולא תמיד יש מי שיעמוד לידך,
ולהזכירך שבן או בת להורים אסור להיות שותף בבדיקה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2009 21:33 לינק ישיר 

רק להוסיף לדברי כיכר: בעיקרון כל מי שצריך לבדוק סוכר כל יום, ומטופל בכדורים חייב לשאול רב לגבי בדיקות בשבת, עדיף רב שמבין בסוכרת ויודע לנתח את מצב המטופל. חולי סוכרת סוג 1 חייבים לבדוק בלי חוכמות, ואפשר גם בלי שינוי כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2009 08:54 לינק ישיר 

לפי דעתי חולה סכרת התלוי באינסולין הוא חולה שיש בו סכנה כך שהוא חייב לבדוק את הסוכר שלא יעלה או ירד.

חולה יש בו סכנה הוא גם אם בעתיד יגרם נזק כך שגם מסיבה זו הןא צריך לבדוק

הדרך הכי טובה אם קיים גוי שהוא יעשה אצלי לצערי אין גוי בהשג יד

"שניים שעושים" זה ראיון טוב אני אשתדל לאמץ אותו בשבת הבא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2009 09:12 לינק ישיר 

DOARK כפי שכתבתי אין שום סיבה לחפש גוי - טענה זו טובה למי שחולה קל ואין לו מכשיר בבית, כי הרמות שלו בד"כ הן על הגבול ומטופל רק בדיאטה.
 מי שיש לו איזון לא ממש מושלם אבל קרוב מאד לרצוי ועם כדורים שיעשה שאלת רב והבדיקות אם יעשו יעשו עם שינוי.
מי שאינו מאוזן וחי על כדורים (איזון רחוק מהרצוי) או אינסולין חייב לעשות לעצמו אפילו ללא שינוי.
ספק פיקוח נפש דוחה שבת ובמילים אילו קיבלתי על הראש לפני מס' שנים כאשר שאלתי מה אני עושה ביום הכיפורים, שאל אותי הדיין ומה את עושה בשבת, עניתי אני לא עושה בדיקות - המכשיר נדלק, הקזת דם. וה"שטיפה" שקיבלתי באותו הרגע שיעברו רק השונאים. והוא דאג להעביר לי שאומר את זה למי שאני מכירה שהוא בקטגוריה זו, שנה אח"כ כבר שאלתי משהוא אחר וענה לי תשובה זהה. לאחר מס' שנים החלו לצאת עם מודעות רחוב בנושא.
אם יום הכיפורים כך, על אחת כמה וכמה שבשבת יש לנהוג לפי המצווה ולא להיות חכמים (דבר שכמעט עלה לי בחיים).

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 28/10/2009 9:15:13

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/10/2009 09:31 לינק ישיר 
לתגובה שלפני ולכל השאר

זה שלפני פתח תגובתו במילים :
לפי דעתי ... 

אנו צריכים להיות מודעים בכך שאין למילים אלו כל מקום בנושאים הנידונים.
עורך דין או פסיכולוג משתמשים במילים לפי דעתי ... 
אך לא בענין הלכתי ע"י מי שאינו פוסק.

בכל מקרה הדברים כבר נדונו ע"י הפוסקים. וברוך ה' שבשנים האחרונות החל הנושא להתעורר.
עד אז כל סוכרתי היה מתמודד אישית עם שאלות רב או ללא שאלות רב.
נראה לי שהנחשון בדבר היה מישהו ממונסי שבניו יורק שהוציא ספר על כל העניינים ההלכתיים שבסוכר.

להרבה סוכרתיים חרדיים שנחשפו לספר היה נראה אותו מחבר כמקיל ביותר, ובפניותיהם לרבנים שלהם התעורר העניין ביתר מודעות.

לפני כארבע שנים אמר בעדינות פוסק ידוע לסוכרתי מסוג 1 שפנה אליו בערב יום הכיפורים: נראה לי שאתה חייב לאכול רגיל...

הנראה לי הזה היה נשמע תמוה,
א. אותו סוכרתי מעולם לא חלם לאכול רגיל, הוא שאל על שיעורים ולא יותר,
ב. מה זה נראה לי. או מותר/חייב או אסור

אך אותו פוסק ניער היטב את הנושא לשולחנם של הרבנים הגדולים, עד שבערב יום הכיפורים האחרון (תש"ע) פורסמה הודעה בעיתונים החרדיים עליהם חתומים הגר"ש ואזנר והגר"נ קרליץ שסוכרתי המטופל באינסולין (איני יודע אם דוקא סוג 1 או גם סוג 2 המטופל גם באינסולין) חייב לאכול כרגיל וגם לבצע בדיקות כרגיל כמובן גם בכל שבת, ואל ינסה לחזר אחרי עכו"ם או היתר כלשהו כדי שלא ימנע עצמו מפיקוח נפש.

כמובן שכשאפשר בשינוי כלשהו שאינו גורם שום עיכוב בביצוע הבדיקה, אז יעשה.
ודאי שאין לעשות מאמץ להיעזר ע"י גוי אם הוא לא ממש לידך.

זה שלפני סיים בתגובתו :
"שניים שעושים" זה ראיון טוב אני אשתדל לאמץ אותו בשבת הבא
הראיון הטוב הזה אינו דרוש בסוכרתי שמותר בלכתחילה.
אם הוא מותר בלכתחילה והוא מחפש אחרי הפטנט של שנים שעושין, זה כמו שהוא מעניק עזרה ראשונה ודחופה בשבת לחולה של פיקוח נפש, והוא מחפש היתרים של שנים שעשו וכו'.

זה ממש מיותר, כי שנים שעשו פטורין, פטורין היינו שרק בדיעבד זה שייך. אבל בדבר שמותר לכתחילה אין מושג של פטור.
ולכן מי שבקטגוריית החולה שיב"ס יבדוק לכתחילה ללא שום פקפוק.

בשנים האחרונות נכנס לשוק המכשיר הנכבה אוטומטית אחרי מספר רגעים גם כשהסטיק בפנים,
ומי שיש לו מכשיר שחייבים להוציא את הסטיק, יראה להחליף את המכשיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2009 09:34 לינק ישיר 

שלום ככר

לא אמרתי לחפש גוי אלא אם יש גוי בהשג יד כדאי להשתמש בו/בה

לא הבנתי מה שכתבת בנושא יום כיפור אני בדרך כלל מצליח לצום אבל אני עדיין חייב לבדוק

קיים דיון הלכתי בנושא בין הזרקת אינסולין ומאשבה בבשבת מה יותר טוב הלכתית

מה קורה אצלכם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2009 09:47 לינק ישיר 

לדארק,
גוי נמצא בהישג יד רק אצל אדם סיעודי המתגורר עמו.
אם הגוי אצל השכן אין זה הישג יד.

אני מדבר על סוכרתי לא עשר ולא עשרים ולא שלושים שנה שגם הוא הצליח לצום מאד הרבה פעמים, ואח"כ מתברר שהוא ביטל עשה דאורייתא של ונשמרתם.

אין כאן שאלה של אם אתה יכול או לא יכול.
הרבנים ואזנר וקרליץ כתבו את שכתבו ודי לנו בזה.
הם העירו שהונשמרתם אינו בשביל עצם היום דוקא, אלא בגלל התוצאות העתידיות ח"ו שלא יבואו.

המשתמש במשאבה אינו עובר לזריקות בשבת. ייתכנו בזה סיבוכים שונים, כגון שבמשאבה משתמשים רק בטווח מהיר כהומלוג הניתן גם בזאלי, ואילו בזריקות חייבים להשתמש לבזאלי בארוך טווח כלנטוס. 

עצם המעבר הזה מידי שבוע ליום אחד הינו בגדר סכנה, ואין לשנות מהרגיל.

יסוד הדברים אודות הסוג 1 בפסיקת הרבנים המוזכרים הינה, שאין לשנות בשום פנים ואופן מהרגיל, לא בשבת ולא ביום הכיפורים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2009 10:38 לינק ישיר 

אכן אני פתחתי פה בישראל את הנושא כאשר התחלתי ל"נדנד" לדיינים מכל החוגים מה עושים? ואני יודעת להיות נודניקית כשצריך והשנה ב"ה אכן יצאו בקריאה זו מה ששנים קודם הסתפקו בלאמר למתקשר ואלה לצערינו פרו ורבו משנה לשנה.
אגב הוראה זו היא גם לסוג 2 עם כדורים ולא מאוזנים (במצב קשה) ולסוג 2 מטופל באינסולין ולנשים הרות עם סכרת הריונית שמטופלת באינסולין או משאבה למרות שזה זמני, אבל יש פה חיים של עוד מישהוא - לתשומת לב.

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 28/10/2009 10:39:29

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/10/2009 10:44 לינק ישיר 

LOBER שלום

הנה לפי דעתי הנושא הוא מאד אידוודואלי זאת אומרת כל אחד צריך לשאול את רבותיו בנושא ששאלתי  היה הרופא המשפחתי נוכח עם הרב כךנתונו לי אפשרות לצום כך אינני חושב שאני עובר על "נשמרתם"

לחילופין מצה בפסח לא עושה טוב לי לסוכר ( אני מצליח אבל צריך לקחת מנה כפולה של אינסולין )  אפילו הכזית הרטן הזה של ליל הסדר לא שמעתי שחולי סכרת אסור להם לאכול מצה אלא צריך כל דבר להתיעץ עם רב הבקי בנושא אני חס ושלום חולק על פסיקת גדולי ישראל אבל הפסיקות האלה לאו דווקא נתנו לכלל ישראל אלא ליחידים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > בדיקת סוכר בגלוקומטור בשבת ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext