| נשלח ב-31/12/2009 18:26 |
|
| |
זה יכול להיות שמשקה דיאט מוגז מקפיץ את הסוכר
חבר שלי סיפר לי אתמול בחתונה שהוא בחור מתוק, יש לו סוכרת כבר כמה שנים טובות, רופא טבעוני אמר לו ששבוע אחד לא לשתות שום משקה דיאט, שישתה מים או סודה והסוכר יתחיל לרדת לו
הוא אמר לי שהוא כבר חודש לא שותה משקה דיאט והסוכר ירד לו והחליפו לו את הכדורים ליותר חלשים
והרופא לא מאמין לו שזה הסיבה לירידת הסוכר
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 31/12/2009 19:16:52
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 19:19 |
|
| |
ידוע שחלק מהממתיקים מעלים סוכר יותר מסוכר בעצמו או כל פחמימה אחרת. ויתכן שהוא פשוט מאלה שאסור לו ממתיק מעבר לסוכרלוז.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 19:55 |
|
| |
אולי תסבירי פעם את כל הנושא הזה של שתיה מתוקה, אותי הוא מבלבל לגמרי. בבית אנחנו שותים מים, אבל מחוץ לבית נתקלתי בדברים מאוד מוזרים שנגרמים משתיה "דיאט". אני לא אשכח את הפעם שלבן שלי היה היפו בשמחה משפחתית, והוא שתה בטעות קולה זירו במקום קולה רגילה והסוכר עלה לו במהירות הבזק. זה יכול להיות? מה זה אומר לגבי סוכרלוז בשבילו?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 20:16 |
|
| |
זה לא הסכרלוז, יש שם אספרטיים, אסולפאם K (שמכיל פניל אלנין) ושניהם מוגבלים בכמות לפי משקל גוף דבר לכשעצמו שאומר דרשייני, ולפעמים יש ממתיקים על בסיס סורביטול (תירס) או מלטיטול שהוא תוצר כימי משהו ויותר מזה הקרמל הוא סוכר שרוף כך לא מספיק שכל אחד מהם נותן נזק לגוף מצרפים שניים או שלושה יחד ואז הקטסטרופה מתחילה, אם לא מיד אזי לאחר 3 שעות ויותר, ולא מבינים למה בהמשך היום כאשר אוכלים בדיוק כמו אתמול הסוכר נוסק לגבהים.
אני אישית לוקחת לשתות משקה רגיך כךלפחות אני יודעת שהמתוק הזה יעלם בעוד שעה שעתיים ולא ישאר בגוף ויעשה חורבן.
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 31/12/2009 20:17:50
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2009 21:15 |
|
| |
היה אצלנו בבית כנסת איש אחד שכולם קראו לו: האיש המוגז, ומידי פעם באמצע התפילה, הוא היה מקפיץ את הספסל.
פשוט הזכרת לי.
אוח אוח אוח
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2010 23:29 |
|
| |
אז למה קולה זירו שמכיל סוכרלוז מקפיץ אותו ככה? בעיקרון גם אני נותנת לו מים או שתיה מתוקה רגילה אם צריך ומעדיפה את זה על הדיאט. אבל קשה להמנע לגמרי מהדיאט, בעיקר בקיץ ומחוץ לבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2010 23:41 |
|
| |
בקולה זירו כמה שזכור לי יש גם אסולפאם K וקרמל והם אלא שגורמים לעליה ברמות סוכר, מאחר ואני לא צורכת קולה לכל סוגיו במקרה הטוב ספרייט או מים ומים בטעמים (אצלי מעדיפים מים, מיץ טבעי מלמון או אשכוליות או קלמנטינות סחוטים) כך שאני מדברת רק על סמך זיכרון, תקני אותי אם אני טועה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 10:28 |
|
| |
אלך לבדוק, אני לא מחזיקה קולה בבית. הבעיה מתחילה בחוץ...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 20:50 |
|
| |
הבעייה בחוץ ובבית חוץ ממים תה וכו' הכל זה לא טוב לשתות
|
|
|
|