בית פורומים חרדים מתוקים

מה אתם יודעים\חושבים על BYETTA

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2010 09:09 לינק ישיר 
מה אתם יודעים\חושבים על BYETTA

BYETTA הוכנס לאחרונה לס התרופות.

מה אתם יודעיים על התרופה?

האם כדאי לעבור מאינסולין ל BYETTA - כמובן רק לסכרת מסוג 2?

אני מחר אשאל את הרופא שלי (דוקטור דן לנדר, אבח רציתי לשמוע גם חוות דעת שלכם בעניין.

תודה מראש ....

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 12:10 לינק ישיר 

אני לא חושבת שיש הבדל בין לנטוס לבאמיר או הביאטה, תבדוק מה יותר זול לך ואותו תקנה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2010 12:41 לינק ישיר 

ככר_כסף,

זה משהו שונה לחלוטין מלנטוס ולוומיר. שני אלו סוגים של אינסולין. ה BYETTA זה ENZYME ורק טוב לחולי סוכרת מסוג 2. לפי מה שקראתי יש לו יתרונות שלא עולים במשקל וברוב המקרים עוד מורידם משקל כי זה מדכא את התיאבון ומיאיט את קצב האיכול וגם אין כל כך מקרים של HYPO. אבל לאנשים עם קיבה רגישה זה יכול להפריע.

אני מעוניין רק בגלל עניין המשקל. מאז שאני בלנטוס\לווימיר עליתי 5-6 קילו וזה מרגיש אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 15:07 לינק ישיר 

אמרו לי את אותו הסיפור שאין עליה במשקל עם לבאמיר ולנטוס ועליתי איתם 15 ק"ג לא 5.
הדרך היחידה לרדת זה לשמור על ארוחות סדירות ופעילות גופנית, שום כדור או אינסולין לא יעשה את זה במקומינו, אני מאד סקפטית לגבי הממצא של ירידה במשקל.
מה שכן היפו מאז שאני לוקחת לנטוס נדיר שיש לי.

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 10/01/2010 15:08:11

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2010 19:20 לינק ישיר 

מאין לקחת שמדובר באותה התרופה?
לומיר/לנטוס הינם אינסולינים באזלים המחקים את פעילות האינסולין המופרש מהלבלב.
הבייטה הינה תרופה המחקה באופן סינטטי את פעילות ה GLP-1
מעט הסבר-בעת הארוחה תוך דקות גם לפני שרמת הסוכר בדם עולה תאים אנדוקרינים בדופן המעי חשים את ריכוז הסוכר הגבוה ומפרישים הורמונים הקרויים אינקרטינים.   
תפקידם העיקרי של האינקרטינים הוא להשפיע על הרקמה בלבלב ועל תאי ביטא, השפעה זו מתבטאת בגירוי להפריש אינסולין. והשפעה על   תאי אלפא בלבלב , על ידי דיכוי הפרשת גלוקגון. עלייה ברמת האינסולין והפחתה ברמת הגלוקגון יחדיו, מונעות את ההיפרגליקמיה שלאחר הארוחה, ואפקט זה הוא תלוי גלוקוז. אדם בריא, ללא סוכרת, שומר על רמות סוכר  מאוזנות  גם לאחר הארוחה, הודות, בין השאר, לתפקודה התקין של מערכת האינקרטינים. בחולי סוכרת מסוג 2, ריכוזם ופעילותם של הורמונים אלו לקויים, דבר המאפיין את ההיפרגליקמיה שלאחר הארוחות בסוכרתיים.
תפקידים נוספים של האינקרטינים הם: האטת קצב התכווצות הקיבה על ידי הורדת הפרשת מיצי קיבה ובכך נשמרת תחושת השובע לזמן ממושך יותר.
האינקרטין החשוב הינו ה GLP-1.
זמן פעולתו של ה-GLP-1 בדם קצר מאוד ומסתכם בכ-2-3 דקות בלבד. . הסיבה למשך פעולה   קצר נעוצה בעובדה שהאנזיםDPP 4 מנטרל אותו כמעט מיד עם הגיעו לדם. על מנת להתגבר על בעיה זו, הושקו שני תרופות:
1- ייצור של חומר סינטטי  של GLP-1, עמיד יותר בפני האנזים  DPP-4 זו הבייטה הניתנת בזריקה פעמיים ביום.
 2- מולקולה המסוגלת לבלום ולעכב את פעילות האנזים DPP-4 ובכך להאריך את משך פעולתם של האינקרטינים בצורתם הפעילה וזו הגנוויה הניתנת בכדור .

הביטה תורמת לירידה במשקל אולם לרוב ניתנת בשילוב עם תרופות נוספות לטיפול בסוכרת ולכן לא תמיד ניתן לצפות בירידה במשקל אולם ברב המקרים מושג איזון יעיל של ערכי הסוכר. תופעות הלוואי של התרופה הינם בחילה,הקאות ושלשולים החולפים עם עליית השימוש בתרופה.
הבייטה או הגנוויה יכולים להחליף את הטיפול באינסולין והשיקול לקחת אותו תלוי באיזון,משקל, ופרמטרים נוספים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 20:46 לינק ישיר 

רוחל, שלום!!!
התגעגענו!
ותודה על המידע המעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 22:07 לינק ישיר 

רוחל ברוכה הבאה, אני מקווה שתמשיכי את נוכחותך פה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2010 16:17 לינק ישיר 

במצב של סוכרת חייבים לשמור על תזונה נכונה והתעמלות, אין פה קיצורי דרך, זה לא רק עניין של משקל זה גם עניין של איזון

לנטוס למשל הוא אינסולין ארוך שלא יגרום להשמנה אם תשמרו על התזונה (לרוב זה לבד כבר עוזר עם המשקל) .
לגבי בייאטה הבנתי שהיא מאוד בעייתית מבחינת אחוזי נשירה (הרבה חולים מדווחים על בחילות והקאות מאוד חמורות עד כדי הפסקת התרופה) . הירידה במשקל היא לא משמעותית עם התרופה משהו כמו 1-2 קילו ככה שזה לא מה שמכריע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 23:48 לינק ישיר 

כל התרופות של סוכרת לחץ דם לב דכאון וכו' יש דרך אחד לשמור על המשקל זה דיאטה וספורט בגלל כל אחד מהתרופות סוכרת לחץ דם לב מחזיקים מים בגוף ולתפטר מהמים זה רק ספורט

כדורי דכאון מנפח את הגוף וברוב המקרים עושה תאבון שמאוד קשה לעצור יש מקרים באחוזים קטנים שאנשים מפסיקים לאכול

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > מה אתם יודעים\חושבים על BYETTA
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext