| נשלח ב-6/2/2010 22:14 |
|
| |
CHIA - מה זה ועל מה זה?
בביקור השבועי שלי בחנות הטבע לכבוד שבת, שאלתי את המוכר אם הוא יודע כמה כמוסות אומגה 3 ניתן לקחת ביום.
<שאלה זו הגיעה בעקבות שיחה מפחידה של הרופאה שאמרה לי לאור בדיקות הדם האחרונות שלי - שאמנם הכלוסטרול הכללי שלי ירד פלאים, אבל הכלוסטרול הטוב שלי ברצפה, ושהשילוב של סכרת + כולסטרול טוב נמוך הינו מתכון מנצח למחלות לב (!) ומומלץ לחשוב על טיפול תרופתי מיידי. היות ורפואה זו אינה דוגלת שיטות טבעיות לשום דבר, החלטתי לעשות קצת שיעורי בית ולראות כיצד אני יכולה להעלות את הכלוסטרול הטוב בלי הכדורים שיש להם כל מיני תופעות לוואי לא רצויים... אז נזכרתי לי באומגה 3 שלי - שמסתומא כבר פג תוקפו.. וזה הרקע לשאלה.>
ענה לי המוכר שלדעתו לא מומלץ לקחת יותר מידי מזה היות ויש גם לזה צד שלילי והוא כספית וכו ושיש לו משהו מדהים שיש בו פי 8 אומגה 3, וגם מאזן סוכר.
המוצר די יקר אך לא חייבים לקנות חבילה שלימה - הוא גם מוכר את זה לפי משקל.
קניתי לי טיפה, ומעבבים את זה עם מים ונהיה משהו נורא לא ערב לעין - בלשון המעטה, אך אין לזה שום טעם, ועירבבתי 3 כפות בתוך יוגורט פרי דיאט. ונראה מחר בבוקר מה המספרים שלי,חחח
שאלתי היא: האם פעם שמעתם על המוצר הזה? יש לכם נסיון איתו?
תודה רבה
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 07/02/2010 07:59:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2010 22:48 |
|
| |
תקחי את האומגה3 של מרוולס שהוא בא מהצומח , אין בו שום יוד או חומרים נלווים שיש לאומגה3 שמגיע מהחי ! אצלי זה חולל פלאים , ה- HDL תוך חודש עלה אצלי מ- 33 ל- 38
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2010 22:50 |
|
| |
כמה כדורים של זה אתה לוקח ביום?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 01:39 |
|
| |
לוקחים בין 2-8 ביום תלוי מה וכמה צריך לשפר. לHDL נמוך וLDL גבוה יש לקחת 3 ביום, עם או אחרי האוכל.להשלים את התמונה כדאי לקחת גם את האטראק של מרוולס או את הסיבים שלהם זה עוזר גם להרגשת שובע ויציאות (למי שיש עצירות כרונית) ולירידה במשקל לאט ובטוח.
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 07/02/2010 01:43:39
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 07:47 |
|
| |
ומה לגבי הצ'יה הזה?
אני קראתי על זה המון אתמול בלילה ואם זה כמו שאומרים - זה באמת מומלץ לסוכרתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 07:58 |
|
| |
אם - האם ניסית את זה?כולסטרול טוב (HDL) ניתן להעלות ע"י אבוקדו והרבה הליכה.
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 07/02/2010 08:00:24
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 08:03 |
|
| |
אני אוכלת את זה ביוגורט שלי תוך כדי שאני כותבת לך.
הכנתי את זה ביום ששי - ולמען האמת זה היה נראה לי מגעיל ברמות-על.. משהו כמו גרעיני פסיפלורה, ג'ל כזה..
אבל אמרו לי שאין לזה טעם בכלל - ואני לא מאמינה לאימרות כאלה חח, אז ניסיתי טיפה על האצבע בלי כלום - ובאמת אין לזה שום טעם. אכלתי את זה אתמול בלילה גם עם יוגורט ואני חייבת לציין שזה לא שניה את הטעם של היוגורט בכלל, ולא הפריע.
הבוקר קמתי עם סוכר 105, האם זה צירוף מקרים? אולי. אני אגיד לך בעוד שעתיים 
ואגב - אני אוכלת אבוקדו כמעט מידי יום והליכה עושה גם..
תוקן על ידי אםבישראל ב- 07/02/2010 08:03:39
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 08:20 |
|
| |
אוקיי, נסי חודש ותודיעי לנו מה היה בבדיקות המעבדה. זו ההוכחה הטובה ביותר לכל מה שמספרים לך בחנויות הטבע. (אני מזמן הפסקתי להאמין לאינטרסנטים למינהם, אני בודקת רק את מי שקנה והשתמש)
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 07/02/2010 08:21:43
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 08:33 |
|
| |
זה בדיוק מה שאני מתכוונת לעשות.
אגב - איפה שאני קניתי זה עולה 25 ש"ח ל100 גר'.
עדיין לא ברור לי מהי הכמות המומלצת ליום אבל הבוקר שמתי 3 כפות של הג'ל ביוגורט. אצלי אחת הבעיות העיקריות של ה"תזונה החדשה" היא תחושת רעב - אני כל הזמן רעבה (ברור שזה גם בעקבות אורח חיים של לאכול כל הזמן...) אז אם הצ'יה הזה יעזור גם לענין זה - זכיתי כפליים-!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2010 09:21 |
|
| |
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2010 07:58 |
|
| |
עדכון על הצ'יה:
קודם כל - זה שכתוב שם שזה מדכא תאבון... נראה לי שטויות במיץ אני אותה רעבה כמו תמיד.
מה שכן, באמת אין לזה שום טעם לואי ומאוד קל להכין את זה ולאכול את זה. ראיתי גם מקומות שממליצים לשתות את זה במיץ, אבל לא ניסיתי את זה.
שאלתי את הרופא אם הוא שמע על זה, ומיד נתן לי את החיוך של אלה שמפקפקים בכל דרך אלטרנטיבית ואמר לי - תנסי, יזיק זה לא יזיק.
אני לא רואה שיפור באנרגיה או משהו כזה, אבל אני כן רואה מגמה של התייצבות בערכים של הסוכר.
בינתיים - אני ממשיכה עם זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2010 07:50 |
|
| |
תמשיכי ותדווחי הלאה כי השיפור בערכים בא גם מפעילות גופנית ואכילה מבוקרת. אם אין שינוי ברמת הרעב אז חבל על הכסף.
|
|
|
|
|