| נשלח ב-1/4/2010 16:34 |
|
| |
למתוקים שלנו מה בישלתם לאורחת צהוריים
שכל אחד יתן רעיונות מה אפשר להכין
היום אתמול מחר
חג שמח
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2010 16:38 |
|
| |
אתמול היה מנה ראשונה כבד אם בבצל מטוגן חימום בתנור לעשרים דקות מכוסה אם נייר כסף
מרק ירקות אם קניידליך של בשר (שישים אחוז הודו או עוף ארבעים אחוז שקדים בצל ביצה מלח להכניס את הכל לתוך מקצץ ירקות אם הסכין של הבלנדר ולבשל במי מלח או במרק )
מנה עיקרית גולש ירקות מבושלים קיגל גזר
סלט סלק וחריין
ומי סלק
מנה אחרונה לכולם סלט פירות
למתוקים קצת ליפתן בלי סוכר
תוקן על ידי דריידיל ב- 01/04/2010 17:05:01
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2010 16:49 |
|
| |
מנה ראשונה קציצות דג ברוטב עגבניות שאני עושה לבד
מרק עוף אם ירקות ואיטריות של פסח
מנה עיקרית קציצות מבושלות ברוטב של הגולש שנשאר מאתמול כנפיים עוף של המרק הוצאתי מהמרק הוספתי לו בצל מטוגן וקצת מלח לתוך התנור לחצי שעה ( אף אחד לא יודע שהכנפיים היה במרק ואכלו את זה לא נשאר אחד גם כן לא ) פירה הוספתי לפירה ביצה שמן ומלח עשיתי כדורים גדולים לתוך התנור כחצי שעה וסלט ירקות אם שמן זית ולימון
סלט מלפפון וחריין ומי סלק
ורסק פירות חיים בבלנדר זה לא בישביל המתוקים
תוקן על ידי דריידיל ב- 01/04/2010 17:06:32
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 01/04/2010 17:27:43
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2010 17:22 |
|
| |
מחר הכל משנשאר במקרר ואם יחסר אז נבשל מהשהוא
אני לוקח את כל הבשר כבד עוף קציצות שניצל אני מפורר אם בצל מטוגן ומקפיץ אותו זה יוצא כמו חדש ונותנים לו שם יפה והכל נגמר
חמין אם הרבה בשר בקר
למתוקים אני שם בחמין למעלה לפני שבת ירקות ויש לי הרבה קונים לירקות האלו
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 01/04/2010 17:29:01
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2010 17:34 |
|
| |
דריידיל - אתה לא הסוכרתי היחיד בבית שלך?
ואיזה ארוחות מושקעות - פשששש
אצלינו הארוחה: עוף בתנור עם תפו"א ובצל
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2010 17:35 |
|
| |
לי אפילו אין תנור ויש רק מבושל ומטוגן (ואני התחלתי כבר הבוקר להעיר את ישני ביתי בקריאות קוקוריקו)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2010 17:36 |
|
| |
אין כמו תנור בפסח - זה שינה לי את החיים חח
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2010 17:47 |
|
| |
את צודקת אבל כל שנה אני אומרת בשביל שבוע לקנות תנור? לא צריך.....
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2010 20:55 |
|
| |
אני אומר יש הרבה מבצעים כל השנה לא צריכים לקנות לפני פסח
ועל תיקני תנור זול מינימום אלפיים וואט ובגודל בערך 40 ליטר לא פחות
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2010 22:26 |
|
| |
אני מסתדרת יפה עם טוסטר אובן לפסח. ככה מעריכים יותר את התנור שלי הרגיל, וכל שנה אני חולמת על תנור אמיתי לפסח... אצלנו אכלו היום מרק ירקות מגוררים, עוף ירוק-מתכון של אמא שלי: עוף מחולק בסיר ומעליו המון עלים ירוקים קצוצים-פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וסלרי. נהיה רוטב מדהים ממש. אני שמה מתחת העוף ירקות שיספגו את הרוטב. ליד העוף-חרמזל'ך-לביבות תפו"א מטוגנות לפי ההוראות של חמצן עם טיפת שמן, שיצאו ממש מוצלחות! מנה אחרונה סלט פירות מסורתי של פסח. מחר נאכל מרק שנשאר ונראה לי שאנסה למחזר כנפיים מהמרק לפי ההמצאה של דריידיל, נשמע טעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2010 22:39 |
|
| |
כל יום בפסח יש לנו ארוחת בוקר מסורתית - רק שזה לא יוצא בדיוק בבוקר - משהו בין בוקר לצהריים (ברנץ')
וזה תפו"א, בצל וביצים, כמו חביתה כזאת
פעם הייתי מתחילה להכין את זה כשבעלי הלך לבית הכנסת להיה לוקח לי המוווון זמן עד שתפו"א התרככו, אז שנה שעברה התחלתי פטנט חדש: אני תמיד שומרת קופסא מלאה בתפו"א מבושלים במקרר (תמיד טוב לאיזה צרה של רעב שלא תבוא) ואז בבוקר אני פשוט פורסת כמות של אלה, ומתחילה לטגן, בינתיים אני חותכת בצל ומוסיפה וכשזה מזהיב אני מוסיפה את הביצים. מאוד טעים ומשביע, ומתאים מאוד במיוחד לפני שיוצאים לאיזה טיול או מה, למנוע את הקריאה "אני רעב!" לעוד קצת זמן.....
עוד דבר - שנהנים מזה כל השנה וגם בפסח - בננה קופאה בבלנדר עם קצת חלב שזה עדיין נשאר סמיך. ממש כמו גלידה. אישית אני אוהבת את זה גם עם שקדים. אפשר גם להוסיף פירות אחרים - למי שאוכל תותים בפסח לבריאות - זה נהדר ביחד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2010 22:49 |
|
| |
לי יש עוד פטנט שמאוד מקצר את הבישול בפסח: אנחנו כמעט לא משתמשים בתבלינים, אז אני משתמשת הרבה בבצל מטוגן. בערב החג אני מטגנת כמות רצינית של בצל במחבת גדולה ממש עד שהכל מזהיב יפה-לפחות 10 בצלים גדולים. אני מחלקת למנות בכוסות חד פעמיות ומקפיאה. ככה יש לי בצל מוכן לכבד, סלט דמוי כבד, חביתות, עוף בגריל ומה לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2010 00:52 |
|
| |
אבטיח ,
את הפטנט הזה אני עושה כבר 25 שנה !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2010 00:58 |
|
| |
אבטיח אפשר לקחת את כל הבשר שנשאר לטחון הכל מחדש ולעשות קציצות הילדים לא ירגישו שום הבדל
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 02/04/2010 02:22:17
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2010 11:22 |
|
| |
קציצות כבר היה, עכשיו צריך איזה חידוש.
הבוקר עשיתי חביתה עם ירקות, עגבניות קישואים וסלרי קצוצים דק. את הביצים ערבבתי עם קופסת קוט'ג ושפכתי על הירקות וטיגנתי. יצא ספק חביתה ספק פשטידה, אבל טעים.
תוקן על ידי אבטיח_קר ב- 02/04/2010 11:23:22
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2010 13:34 |
|
| |
בקר או עוף הודו טחון בצל מטוגן מטגנים על מחבת טפלון ומוסיפים קצת ירקות או אפשר להוסיף רק עגבניות חתוך דג מבשלים עד שהכל מוכן זה לא לוקח הרבה זמן
|
|
|
|
|