בית פורומים חרדים מתוקים

חברים עזרה דחוף !!!!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2010 21:40 לינק ישיר 
חברים עזרה דחוף !!!!!!

יש לי חבר שאישתו קיבלה סוכרת סוג אחד והוא בגיל ארבעים פלוס ואם עד היום היא צמה כמעט כל הצומים אפילו שהיא אישה והיא לא מוכנה לוותר לא לצום והחבר שלי לא יודעה מה לעשות

רופאים ורבנים אמרו לה שאסור לה לצום אפילו ביום כיפור ולאכול רגיל והיא בישלה בגלל החינוך הילדים היא אומרת  

אז אני מבקש מהחברים לכתוב מהשיותר על הסכנה אם סוכרת סוג אחד לצום אפילו בט' באב וביום כיפור     

ואם אפשר להוריד כתבות שלימות ולא רק לינק

ותודה על העזרה הגדולה

תוקן על ידי דריידיל ב- 17/07/2010 21:43:30

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2010 21:56 לינק ישיר 

שבוע טוב
חשוב שהגברת תבין שאם זו סוכרת חדשה אין בכלל על מה לדבר. אפשר להרגיע אותה שיתכן, אבל רק יתכן שבהמשך, א תתחבר למשאבה אולי היא תוכל לנסות לצום.
כרגע מדובר בענין של חשש לפיקוח נפש ממש. לא מחשש להיפוגליקמיה כמו החשש מעלייה רצינית של הסוכר מהסטרס של הצום והתייבשות שעלולים להביא לחמצת סוכרתית שהיא קטלנית. חמצת סוכרתית הורגת הרבה יותר אנשים מאשר היפוגליקמיה. ראוי שהגברת תבין את זה היטב.
כדאי לפנות לגורמים כמו הקו המתוק של עזר מציון או "מתוק ביחד", שלהם יש מקורות הלכתיים ראויים ומסודרים. אבל גם לי לא ידוע על רב שמתיר לצום אפילו ביו"כ לסוכרתיים מסוג 1. אפשר אם מוצאים לנכון לספר לה שיש סוכרתיים (גם נשים, אם הן במצב שמתאים לצום) שמצליחים לצום ביו"כ, בדרך כלל אלו עם משאבה, אבל גם להם אין רב שמתיר או ימליץ על זה. יש רופאים שמעלימים עין אם הסוכרתי מאוזן היטב, מודע לתחושת היפו וכד' ומקפיד לבדוק סוכר כל שעתיים. אבל זה לא רלוונטי כלל לתשעה באב ובוודאי שלא לסוכרתי חדש, ועוד אשה. (גם אני אשה...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2010 22:30 לינק ישיר 

בכל העיתונים החרדי היה מודעה בערב שבת תשובה בשם הרב וואזנר והרב אלישב ואולי עוד פוסקים שאני לא זוכר כרגע

שסוכרת סוג אחד אסור לצום בכלל אפילו ביום כיפור

וסוכרת סוג שתיים ישאל רב

אני מבקש מהחברים אם יש למשהוא את המודעה אם הוא יכל בבקשה לעלות לפורום

תוקן על ידי דריידיל ב- 17/07/2010 22:33:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2010 00:16 לינק ישיר 

אסור לה לצום ע"פ כל הפוסקים ויותר מזה גם אסור לה לשתות ולאכול בשעורים אלא סעודה כפי שהיא עושה בכל יום. סכרת סוג 1 היא סכרת שיכולה לגרום למוות אם לא מטופל כפי שצריך והיא חייבת לקחת אינסולין גם ביום כיפור ולאכול!.
ועוד יותר נאמר לי פעם עדיך לאכול מאשר להזעיק את מד"א או הצלה, שזה חילול יום כיפור יותר גרוע. ועל צום תשעה באב נאמר לי זה פחות חמור מיום כיפור את יכולה להתאבל גם עם אכלת וזו המצווה שלך! לשמור על הילדים ולהיות להם אמא זה יותר חשוב מצום העיקר כוונת הלב.

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 18/07/2010 00:20:15

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2010 19:46 לינק ישיר 

שתצום. ושהוא ישגיח עליה, שיכין גלוקוגן בהישג יד, אם יעבור בהצלחה מעולה, ואם היא תיכנס להיפו היא תהיה חייבת לאכול..   

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2010 09:36 לינק ישיר 

צורם יש בעיה שהיא תעלה גם בערכים וגם זה לא טוב

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2010 09:53 לינק ישיר 

אז בודקים הרבה ומטפלים כשצריך..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2010 09:59 לינק ישיר 

מסכימה איתך אבל בכל מקרה לאדם אסור להכניס עצמו לסכנה ביודעין (אלא אם כן היא מנסה להתכחש למציאות)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > חברים עזרה דחוף !!!!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext