הטיפול בריטלין הוא בדוק ועובד במקרים רבים. אין ספק, שדווקא בגלל האפקטיביות המוכחת יש הגזמה בשימוש ושימוש במקומות לא מתאימים (פשוט כסם מעורר לכל דבר - וזאת כאשר זה ניתן ללא פיקוח של רופא).
ההקצנה שהתחילו בה למיטב זכרוני החבורה של הסינטולוגים, היא הצלחה שיווקית אדירה מצידם, הם אכן עשו עבודה יוצאת דופן בהפחדה שהצליחו לזרוע בציבור. אבל, בפועל, אם נשווה למשל לגלולה למניעת הריון, הרי שהסיכון שם לא פחות חמור...
אני עובד כבר למעלה מעשר שנים עם ילדים ומבוגרים שנוטלים את התרופה. זכורים לי שלושה מקרים שבהם היו תופעות לוואי, בשלושתם עם הפסקת התרופה נעלמו התופעות - מדובר בתיקים ובמקרה אחד לוו בהפרעות בשינה שהחמירו.
לעומת זאת, פגשתי עשרות סטודנטים במסגרת עבודתי במכללת תל-חי, שהגיעו אחרי שקוסמים שונים הבטיחו להם שאפשר להעלים את התופעה בגישות כאלו ואחרות והם המשיכו לסבול עד שהגיעו למכללה ולראשונה שמעו שאנשי מקצוע שרחשו את אמונם ממליצים להיפגש עם נוירולוג או רופא ולבחון אפשרות להעזר בתרופה. ההישגים האקדמאים שלהם השתנו ללא היכר. חלקם הגיעו בשלב שבו כמעט ונשברו ובאמצעות הטיפול התרופתי הצליחו להמשיך.
לגבי הטיפולים ה"טבעיים" - אני מכיר הרבה חומרים טבעיים, כמו ארס, חיידקים, כספית - הכל טבעי - לא כל מה שטבעי, טוב יותר מתרופה כימית.
נכון, שבאופן עקרוני, יש עדיפות לחיות ללא שימוש בתרופות - אבל מי מכם באמת לא משתמש בתרופות, מי לא לוקח אקמול כשעולה החום, אנטיביוטיקה שיש חשש למחלה דלקתית, חיסונים וכדו'... אם אתם לא משתמשים בכל אלו, אז אכן הבחירה לא להשתמש בריטלין מתאימה לכם.
אלון האס
מנהל מכון לעכשיו
www.machon.co.il
 |
|
|