| נשלח ב-20/11/2009 13:47 |
|
| |
חברים מה אתם אוכלים בשבת
יש הרבה מאכלים של שבת שחולי סוכרת לא יכולים לאכול, בשבת זה יותר קשה משאר ימות השבוע. אז איזה תחליפים אתם אוכלים למשל לקיגל ת"א צימעס פרפיל וכו'
ב"ה אני שומר על עצמי מאוד והתוצאות שהסוכר שלי בסדר רוב הימים באיזור המאה
מה שאסור אסור ומה שמותר גם כן לא הרבה בפעם אחד
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 20/11/2009 14:33:20
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2009 14:41 |
|
| |
קיבלתי פעם מתכון נפלא לצימעס מהמביטלמעלה:
מטגנים בצל שמים את הגזר הפרוס מבשלים עם פפריקה חריפה ומתוקה, שום, פלפל חריף ארוך ותבלינים (אני תמיד משנה אז אני מצמש לא זוכרת את המתכון המקורי)
את הקוגל עושים עם קישוא,גזר,בטטה, תפו"א ועשבי תיבול,
פערפיל עושים כרגיל אוכלים רק חצי כף.
ולדעתי אפשר לאכול הכל אך יש לחשב מה וכמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2009 19:22 |
|
| |
מאז שיש לי סוכרת, אשתי עושה הקיגל רובו מקישואים וקצת תפו"א, טעים מאודדד ולא כ"כ פחמומותי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2009 20:59 |
|
| |
נראה לי שאפשר לאכול הכל, רק עם מחשבה תחילה. סלטים מירקות ולא מטוגנים וכמה שפחות מיונז. תוספת גם של ירקות ליד העוף, ולא רק פערפיל ותפוחי אדמה. צימעס בלי סוכר או לוותר בכלל. קוגלים יש הרבה טעימים מופחתי פחמימות, רק צריך למצוא. טשולנט עם פחות שמן, או גריסים או שעועית ולא שניהם. קוגל קמח עושים מירקות מגוררים ורק "מדביקים" עם קמח מלא. וכן על זה הדרך.
ככלל אפשר לאכול קצת יותר בשבת, ולדאוג לכסות עם אינסולין או תרופות. רק בחשבון, לא צריך לוותר דווקא על מה שהכי אוהבים, אפשר להתפשר ולוותר על מה שפחות חשוב לנו. אני לדוגמא מכינה צימעס מתוק כי הבן שלי לא מוותר. אני משתמשת בשזיפים מיובשים ומעט ממתיק וזה יוצא מאוד טעים. הוא מוותר על הפערפיל ורק טועם מעט, ומרוצה מבחינתו. זכותו...
זה הכיוון
|
|
|
|
|