בית פורומים חרדים מתוקים

והנה מגיעות המנות המתוקות והבריאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2010 21:13 לינק ישיר 
והנה מגיעות המנות המתוקות והבריאות

קיבלתי מידידה את הבלוג של תמי עם עשרות מתכונים מיוחדים (ממייל קצר ממנה ראיתי שגם היא מאד מיוחדת) הם מותאמים לחולי סכרת, חולי צליאק, בעלי לחץ דם וסתם אנשים שאוהבים אוכל טעים ובריא.
אז הנה מתכון וכן כמובן את הלינק לאתר שלה שם כל אחד ימצא את שאהבה נפשו.
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=culinary

פורסם ב-28 ביוני 2008, 18:46במדור מתכונים דלי/נטולי סוכר

לא יודעת מה איתכם, אבל אני... את העוגיות קפה שלי - אוהבת קשות (ובלי השלכות אחרות בבקשה). זה לא שהפריכות המתמוססות כשהן באות במגע עם הלשון אינן חביבות עליי, אלא שדווקא עם הקפה (או עם תה שבא כעציץ...) אני מעדיפה להרגיש את העוגיה נשברת לי בקראק עדין בין השיניים ואז יש גם סיבה לקחת עוד לגימה מהמשקה החם
מתוך ההעדפה הזו ובכפוף למוטיב די דומיננטי בפיתוחים הקולינריים שלי (בריא...זוכרים?) הגיחו לעולם עוגיות/רקיקי החלבה המדהימים הללו.
מי ביקש סידן ולא קיבל? חלבון מן הצומח? אולי ברזל?... אז בבקשה: סידן,חלבון וברזל בגירסה הכי טעימה ומתנשנשת - ו"על הדרך" גם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים נוספים (כן, בהחלט גם "קצת" שומן... אך מהסוג הטוב והמומלץ).
 ולמה "חלבה" אם אין חלבה? המממ... תנו ביס ראשון...  אתם כבר תבינו למה

כמות לכ-90 עוגיות (כרקיקים - הכמות כפולה)

מצרכים 
ההכנה
  1. ¾ כוס חמאת שקדים(180גרם)
  2.  חפיסה קטנה של חמאה(100 גרם)
  3.  ½1 כוס סילאן (450 גרם)
  4. 1 כוס טחינה גולמית  (350 גרם)

5. 3 כוסות קמח תופח מלא מנופה (370גרם)
  6. 1 כוס גדושה שומשום טבעי בהיר (160 גרם
  7. ½1 כוס פיצפוצי קינואה אורגנית (100 גרם) - להשיג בחנויות טבע ובמח' טבע של הסופרים המובחרים 

1-4 מקציפים את החמאה, חמאת השקדים, הסילאן והטחינה בקערת מיקסר עם וו לישה עד קבלת תערובת  אחידה, מעט צמיגית

5-7 מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים (קמח תופח, פיצפוצי קינואה, שומשום) ומוסיפים לתערובת החמאה להמשך עירבול קצרצר - אמור להתקבל  בצק בעל מרקם גמיש וטיפה שמנוני

המלצה אישית:  לחלק את הכמות לשניים ולהכין ממחצית אחת עוגיות  ומהמחצית השנייה רקיקים.

לעוגיות: יוצרים כדורים בגודל שזיף קטן, מהדקים (התערובת מספיק שומנית ולא נדבקת)ומשטחים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה תוך ריווח של כ-1 ס"מ בין עוגייה אחת לשנייה
לרקיקים: מרדדים מהבצק (בכל פעם כדור בגודל אשכולית) בין שני גליונות נייר אפייה עד קבלת משטח בצק בעובי של כ-½ ס"מ. רוקעים מעויינים בעזרת גלגלת משוננת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אפייה:
עוגיות - 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך (165 צ.) 
רקיקים 
7 דקות בתנור שחומם מראש בחום נמוך (150-160 צ.) 
צריכים להבחין בהזהבה
 קלה. מוציאי
ם מהתנורמאחסנים בכלי אטום ומצננים על גבי רשת
 כשהעוגיות קרות לחלוטין, מעבירים לאחסון בכלי אטום 
-ניתן לשמור גם מספר חודשים והטעם אף משתבח

פורסם ב-28 ביוני 2008, 18:46במדור מתכונים דלי/נטולי סוכר

לא יודעת מה איתכם, אבל אני... את העוגיות קפה שלי - אוהבת קשות (ובלי השלכות אחרות בבקשה). זה לא שהפריכות המתמוססות כשהן באות במגע עם הלשון אינן חביבות עליי, אלא שדווקא עם הקפה (או עם תה שבא כעציץ...) אני מעדיפה להרגיש את העוגיה נשברת לי בקראק עדין בין השיניים ואז יש גם סיבה לקחת עוד לגימה מהמשקה החם
מתוך ההעדפה הזו ובכפוף למוטיב די דומיננטי בפיתוחים הקולינריים שלי (בריא...זוכרים?) הגיחו לעולם עוגיות/רקיקי החלבה המדהימים הללו.
מי ביקש סידן ולא קיבל? חלבון מן הצומח? אולי ברזל?... אז בבקשה: סידן,חלבון וברזל בגירסה הכי טעימה ומתנשנשת - ו"על הדרך" גם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים נוספים (כן, בהחלט גם "קצת" שומן... אך מהסוג הטוב והמומלץ).
 ולמה "חלבה" אם אין חלבה? המממ... תנו ביס ראשון...  אתם כבר תבינו למה

כמות לכ-90 עוגיות (כרקיקים - הכמות כפולה)

מצרכים 

וואת זה לקחתי ו
ההכנה
  1. ¾ כוס חמאת שקדים(180גרם)
  2.  חפיסה קטנה של חמאה(100 גרם)
  3.  ½1 כוס סילאן (450 גרם)
  4. 1 כוס טחינה גולמית  (350 גרם)

5. 3 כוסות קמח תופח מלא מנופה (370גרם)
  6. 1 כוס גדושה שומשום טבעי בהיר (160 גרם
  7. ½1 כוס פיצפוצי קינואה אורגנית (100 גרם) - להשיג בחנויות טבע ובמח' טבע של הסופרים המובחרים 

1-4 מקציפים את החמאה, חמאת השקדים, הסילאן והטחינה בקערת מיקסר עם וו לישה עד קבלת תערובת  אחידה, מעט צמיגית

5-7 מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים (קמח תופח, פיצפוצי קינואה, שומשום) ומוסיפים לתערובת החמאה להמשך עירבול קצרצר - אמור להתקבל  בצק בעל מרקם גמיש וטיפה שמנוני

המלצה אישית:  לחלק את הכמות לשניים ולהכין ממחצית אחת עוגיות  ומהמחצית השנייה רקיקים.

לעוגיות: יוצרים כדורים בגודל שזיף קטן, מהדקים (התערובת מספיק שומנית ולא נדבקת)ומשטחים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה תוך ריווח של כ-1 ס"מ בין עוגייה אחת לשנייה
לרקיקים: מרדדים מהבצק (בכל פעם כדור בגודל אשכולית) בין שני גליונות נייר אפייה עד קבלת משטח בצק בעובי של כ-½ ס"מ. רוקעים מעויינים בעזרת גלגלת משוננת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אפייה:
עוגיות - 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך (165 צ.) 
רקיקים 
7 דקות בתנור שחומם מראש בחום נמוך (150-160 צ.) 
צריכים להבחין בהזהבה
 קלה. מוציאי
ם מהתנורמאחסנים בכלי אטום ומצננים על גבי רשת
 כשהעוגיות קרות לחלוטין, מעבירים לאחסון בכלי אטום 
-ניתן לשמור גם מספר חודשים והטעם אף משתבח

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 29/04/2010 21:17:35

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2010 23:49 לינק ישיר 

תודה רבה בשם כל המתוקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2010 21:13 לינק ישיר 

והנה עוד משהו מפרי ידיה של תמי:

מאחר ואני לא מצליחה להעלות :אז כנסו לבד וחפשו לכם דברים טובים ללא סוכר וקמח מלא

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 02/05/2010 21:20:12

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 02/05/2010 21:21:26

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/5/2010 12:37 לינק ישיר 

ועכשיו מיוחד לשבועות מוס גבינה מבית תמי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/5/2010 16:04 לינק ישיר 

תודה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2010 17:39 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > והנה מגיעות המנות המתוקות והבריאות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext