בית פורומים חרדים מתוקים

לצמים שבינינו.... על מה לשבור את הצום?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2010 09:22 לינק ישיר 
לצמים שבינינו.... על מה לשבור את הצום?

מה אתם אומרים?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2010 09:35 לינק ישיר 

כוס קפה וחתיכת עוגה (מותר לך לצום?) או כוס קפה ומנת ענבים (12-15) ורק לאחר 1/2 שעה לאכול מרק ירקות לחכות מעט ואפשר לאכול את היתרה שהכנת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2010 13:21 לינק ישיר 

אני ב"ה צם כמה קרקרים מקמח מלא יוגורט אפס אחוז שומן אם פירות כוסות קפה ושתיה

לזכור לשתות הרבה בלילה בפרט אילו שהם חולי סוכרת גבולי בגלל הסוכרת מיבש יותר את הגוף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2010 13:58 לינק ישיר 

וואי איך בא לי ענבים חחח

אני לפני הצום אכלתי כוסמת, ידוע שזה טוב מאוד לפני צום, והכנתי עם זה ירקות מאודים ורוטב טחינה, נשאר מזה קצת וזה מה שאני אאכל אחרי הענבים 

דריידיל - איך הצום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2010 14:10 לינק ישיר 

אם בישראל צום קל

חוץ מיובש בפה הכל בסדר

חוץ מחורבן הבית

כזה מתכון טוב כוסמת אם ירקות ותחינה תתכתבי בבקשה במתכונים על פחממות לכל החברים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2010 14:19 לינק ישיר 

צום קל גם לך. פעם האחרונה שצמתי יום שלם היה ביו"כ...

לאחרונה לא יוצא לי כמעט דם בבדיקות, ממש אני מתקשה, והיום השפריץ לי ולקח המון זמן עד שהפסיק. למה זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2010 14:24 לינק ישיר 

זה תלוי מאיזו נקודה את לוקחת דם יש אזורים שיש בהם יותר כלי דם ויש פחות וגם גודלם משנה (אצלך רמת הסוכרים לא גבוהה בשביל לאמר שזה מהסוכר)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2010 17:40 לינק ישיר 

עכשיו שאני חושבת על זה.... גם חתיכת עוגה וגם ענבים יקפיץ מאוד גבוה את הסוכר בבת אחת, לא? זה נשמע לי לא בריא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2010 17:41 לינק ישיר 

נכון מאד לכן אמרתי או או 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2010 17:47 לינק ישיר 

מה שהתכוונתי שגם זה וגם זה יעשה את אותה הפעולה.... ? אולי כדאי לאכול משהו בלי סוכר על ההתחלה, לא כן? בעבר שברתי צום תמיד על שייק פירות עם חלב (בננה קפואה וחלב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2010 17:53 לינק ישיר 

זה גם פרי וגם חלבון ויכול להיות מצויין

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2010 17:57 לינק ישיר 

עכדיו למען האמת כמעט כל דבר נשמע מצוין אם כי אני לא מאוד רעבה ולא מאוד צמאה, אבל כן עייפה אבל ב"ה הילדים עם הרבה אנרגיות אז שינה ממש לא נראה לי בכיוון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2010 19:51 לינק ישיר 

לדודה שלי יש מנהג מעניין לשבור את הצום עם תפוצ'יפס ומשמשים מיובשים ושתיה חמה, כדי להחזיר לגוף מלח וסוכרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 23:27 לינק ישיר 

תזכורת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 02:05 לינק ישיר 

המדריך המלא לסיום הצום

רגע לפני סיום צום ותום תשעה באב, שושי הלר מעניקה טיפים חובה שיסייעו לכם לצלוח את הדקות הראשונות מבלי לסבול מכאבי בטן או בחילות. לשומרי המשקל חשוב לדעת כי הארוחה של שבירת הצום, אינה אמורה לספק את הקלוריות שנחסכו במהלך הצום. יתרה מזאת, ערכם התזונתי של המזונות שנצרכים מיד בתום הצום

|
ט' באב תשעא   18:40  09.08.11
הדפסה
******* type="text/"> flowplayer('*').each(function() { var pause_others = function() { var current_player = this; flowplayer('*').each(function() { if (this!=current_player) this.pause(); }); }; this.onResume(pause_others).onStart(pause_others); });
סלט. מומלץ לאכול? (פלאש 90 - המדריך המלא לסיום הצום
סלט. מומלץ לאכול? (פלאש 90
*-- RELEVANTI_ARTICLE_START *

הצום הארוך בתשעה באב יוצר רעב וציפייה לארוחה שלאחריו, אולם מומלץ לנהוג לפי כמה כללים כדי למנוע כאבי בטן ובחילות.

ראשית, יש להימנע מלהתנפל על האוכל, למרות הרעב. יש לשתות תחילה שתיה ממותקת חמה, עדיף תה, או מים חמים, כדי לא להכביד על הקיבה ולמנוע עומס מיותר.

לשומרי המשקל חשוב לדעת כי הארוחה של שבירת הצום, אינה אמורה לספק את הקלוריות שנחסכו במהלך הצום. יתרה מזאת, ערכם התזונתי של המזונות שנצרכים מיד בתום הצום, חשוב במיוחד, מפני שקצב פירוק החומרים איטי ביום הצום והקלוריות יישארו זמן רב יותר מהרגיל.

******* type="text/">*********_client = "ca-pub-9539029608953720";*********_slot = "4998025566";*********_width = 300;*********_height = 250;******* type="text/" src="http://pagead2.*****************.com/pagead/show_ads.js">*************** style="position: absolute; top: 0px; left: 0px" id="aswift_1" height="250" marginheight="0" frameborder="0" width="300" allowTransparency name="aswift_1" marginwidth="0" scrolling="no"><*

עדיף לספק לגוף פחמימות זמינות בעלות אינדקס גליקמי בינוני-גבוה, לכן מוסיפים לצד השתיה: פרוסת עוגה, עוגיות, או קרקר עם דבש (או ריבה). זה חשוב על מנת לשחרר לגוף סוכרים ולאפשר לו להתאושש מהחולשה של הצום.

גם פירות כמו בננה, אבטיח וענבים הם עשירים בסוכר, ויעזרו לגוף בהתאוששות מהירה.

לאחר מכן מומלץ לנוח מעט, כדי להקל את העיכול ורק כחצי שעה מאוחר יותר לאכול ארוחה קלה, למשל: מרק ירקות יחד עם אורז מבושל. או פרוסה עם גבינה, ביצה קשה ויוגורט.

בכל מקרה עדיף להימנע ממזונות עתירי שומן, או מטוגנים שיכבידו על מערכת העיכול.

הסבתות ימליצו דווקא על זעתר בשמן זית, דבר ראשון, כדי "לרפד" את הקיבה, ורק לאחר מכן יוסיפו את יתר המאכלים.

בהמשך הלילה כדאי להמשיך ולשתות כוס מים מידי שעה, כדי להחזיר לגוף את הנוזלים החסרים.

http://www.kikarhashabat.co.il/המדריך-המלא-לסיום-הצום.html

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > לצמים שבינינו.... על מה לשבור את הצום?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext