בית פורומים חרדים מתוקים

מי צם ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2010 16:37 לינק ישיר 
מי צם ?

ביום ששי עשרה בטבת ואם המשיח לא מגיע יחול הצום. הצום די קצר אבל יחד עם זה כולל כל ההכנות לשבת 

איך מתכוננים ? אינני זוכר מה עשיתי פעם שעבר 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 00:54 לינק ישיר 

פעם שעבר היה מלפני עשר שנים

אני לא יודעה אם חולי סוכרת צריך לצום שכל אחד ישאל את הרב שלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 10:06 לינק ישיר 

מה הצום יכול לגרום לי? כלומר האם אני יכול להגיע לידי סכנה.  
ומה אם אני מגיע למצב של היפו האם אני חייב גם לצום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 11:15 לינק ישיר 

אז ככה,
בעקרון סוכרתיים לא צריכים לצום. במצב של סוכרת הגוף לא מתמודד טוב עם צום, וסוכרתי יכול להגיע לידי סכנה, לא רק מהיפו, שזה יחסית קל לטיפול, פשוט שותים מהר משהו מתוק, אלא יותר מסוכן הוא דווקא ההיפר-לפעמים הגוף משחרר סוכר בלי שליטה בגלל הסטרס של הצום, וזה עלול לסכן חיים ממש.
יש סוכרתיים מסוג 1 דווקא, כמו DOARK, שדווקא עם המשאבה מסתדרים טוב בצום, כי יש להם שליטה מוחלטת על האינסולין שהם נותנים לעצמם. חלקם אכן מצליחים לצום והגוף שלהם מתמודד, וחלקם לא יכולים לעשות את זה כי הגוף שלהם לא עומד בזה.
סוכרתיים מסוג 2 בדרך כלל מקבלים פסק מרב לא לצום כלל. יוצאים מן הכלל הם מי שכבר לוקחים אינסולין ומאוזנים היטב שיכולים לשנות מינון ולצום כך. אלו כמובן מיעוט קטן. או מי שכבר התאזן יפה עם דיאטה ואינו נוטל כדורים, שמרגיש שהצום לא מזיק לו, אם רב מתיר לו הוא יכול לצום.
מי השילוח: אתה צריך לשאול שאלת רב אם בכלל מותר לך לנסות לצום. אם אתה צם ומרגיש חולשה עליך לבדוק סוכר מיד. אם יש לך מתחת 70 אתה שותה מיד ובלי חשבון משהו מתוק (אפילו ביום כיפור!!!!) ואם יש לך מעל 250 גם עליך לשתות מים מיד ולהתייעץ עם הרופא. זה תקף לכל צום, כולל יום כיפור. בהמשך תלמד יותר על מצבך ותדע איך להתנהג.

DOARK: אם אתה מתעקש לצום דווקא, נראה לי שמחצות יום כדאי להוריד את הבאזל ל30% אם אתה מסתובב ועובד כרגיל ליום שישי. ואולי אתה צריך לשתות לפחות אחרי שקיעה? לחבדניקים זה כנראה מותר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 21:34 לינק ישיר 

חברים יקרים

לסוכרת סוג 2

הבעייה  לצום או לא לצום הבעייה אחרי הצום ואחרי האוכל או אפילו בעמצאה האוכל הסוכר יכול לרדת או לעלות  אחרי הצום הגוף מתחיל לקבל אוכל ואז הבנאדם יכול יכול להיות לא מאוזן בפרט שזה שבת ואסור לבדוק סוכר מה המצב הגוף

ביום כיפור חולי סוכרת מתרים לאכול שיעורים או אם הוא מרגיש ירידה והשעורים לא עוזר מותר לא לאכול בגלל אסור לבדוק ביום כיפור

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > מי צם ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext