| נשלח ב-10/5/2004 02:48 |
|
| |
רפואה קונבנציונאלית או אלטרנטיבית
סקר
מה אתם מעדיפים רפואה קונבנציונלית או אלטרנטיבית
נמקו מדוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2004 14:11 |
|
| |
אני לא מאמין ברפואה אלטרנטיבית
לחברי יש בת עם בעיות עיכול קשות ברוב יאושו הוא פנה לאחת שעושה בדיקות רגישות עם מכשיר שנקרא ביקום הבדיקה נעשית בערך בצורה כזאת ההורה אוחז את הילד עליו ומחברים אלקטרודות להורה ומפעילים את המכשיר ולפי תזוזת המחוג קובעים למה הילד רגיש
קיצר הוא עשה את הבדיקה והתוצאה הילד רגיש לרוב המאכלים אין ברירה התחילו לתת לילד רק מהדברים המועטים המותרים
ו...קדחת לא חל שום שיפור
לאחר מס' שבועות המליצו ידידים על אשה אחרת מס' אחד בתחום ברוב תסכולו פנה חברי גם אל המרפאה הזאת שילם על התענוג מאות שקלים
והדיאגנוזה מותר לילד את רוב המאכלים חוץ מכמה בודדים אבל....כדאי לעשות לו רפסלוגיה והיא מוכנה בהנחה גדולה לעשות את הטיפול
כיום הוא עדין משלם מאות שקלים על הביקורים אצל הרפסולגית ללא תוצאות משמעותיות
ב.באחד האישפוזים של ביתי בביה"ח פגשנו אישה ברסלברית חסידה של הרב ברלנד לבנה היה סי אף והוא אושפז בגלל בעיות נשימה וזה היה הנס של הילד כי כשהוא הגיע לבית החולים הצוות גילה לחרדתם שהילד סובל מתת תזונה קשה לאחר בירור התגלה שהרב ברלנד הפנה את האשה אל רופא הומפאט (דרך אגב, מפורסם ביותר)והוא אסר על האמא לתת לילד כמעט הכל וגם על האמא הוא אסר את רוב המאכלים כך שהילד הגיע למצב של תת תזונה חמורה
ולא רק זה אלא שהרופא הנ"ל הזהיר את האמא לא לתת לילד שום תרופה קונביציונליות ולכן כשהאחיות נתנו לאמא לתת לילד תרופה היא היתה שופכת את התרופה לכיור לאחר שהאחיות יצאו מהחדר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2004 15:53 |
|
| |
כמו שיש פיקוח על הרפואה הקונבציונלית כך צריך פיקוח על הרפואה הלא קונבצלית ולא לסמוך על חפארים
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2004 16:46 |
|
| |
הדרך המקובלת הוא ללכת לאדם בעל תואר מהרפואה הממסדית- רופא דיאטן אפילו אחות שלמדו גם את הסוג האלטרנטיבית. הדבר יוצר מצב שאתה מגיע אל אדם שיכול לקרוא מחקרים בעין בוחנת לדעת מה הגבולות של השיטה האלטרנטיבית, ולא להיות נעול על שיטה מסויימת כאשר היא יש הוכחות שהיא אינה עובדת.
רק להזכיר שאני לא אוביקטיבי כי אני דיאטן קליני.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2004 13:11 |
|
| |
צריך לעשות הבחנה בין רפואה קונבנציונלית לרפואה משלימה בכך, שלכל רפואה יש את התחום שבו היא נותנת את הפתרון הטוב ביותר ואם כל זאת, יש מקום לזו ולזו.
בכל בעיה שמצריכה ניתוח למשל, רפואה קונבנציונלית יכולה לתת את הפתרון הטוב ביותר. כנ"ל לבעיות ממוקדות. רפואה קונבנציונלית מטפלת בסימפטומים ובגורם הפיזי ללא כל אפשרות לטפל בבעיות הנפש הגורמות או סובלות כתוצאה.
לעומת זאת לפעמים יש לאדם מכלול של בעיות שהרפואה הקונבנציונלית אינה מסוגלת לפענח בגלל שלכל תחום יש רופא משלו, ואין רופא אחד שיכול להסתכל על התמונה בכללותה. במצב כזה אבחון אצל רופא משלים כמו נוטורופט יכול להציל חיי אדם (מניסיון).
בנוסף, רפואה משלימה מתיחסת לאדם כמכלול של גוף ונפש כשהאחד תלוי בשני ובזה היא מעל לרפואה הקונבנציונלית.
ואני באמת חושבת שכמו בכל תחום שאדם מברר את הטוב ביותר שיכול לעזור לו, כך גם ברפואה קונבנציונלית ומשלימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2004 16:26 |
|
| |
זה לא נכון שהרפואה הקונונציונלית מטפלת בסימפטומים.
3 דוגמאות
1. כאב לי הישבן כתוצאה מלחץ כלשהו בגב. פניתי למטלת של השיאצו בחדר הכושר שלי וקיבלתי עיסוי שלא טיפל בבעיה.
פניתי לרופא שנתן לי מדרסים מתאימים והפנה אותי לפיזיוטרפיסט שגילה כי המקור לבעיה בגב העליון ונתן מענה על כך בסדרה של תרגילים שאני עושה יום יום.
2. בעקבות דלקת חיידקית אף רופא לא יתן לך רק אקמול להוריד את החום. בניגוד לדלקת ויראלית שבא ימליצו לך רק לקחת ויטמין C אקמול ותה.
3. פעם היה נהוג שהנחתום לא יעיד על עיסתו. למרות שזה לא אופנתי אמשיך במנהג הזה ואוותר על הדוגמה השלישית.
שבת שלום
ניב
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2004 20:00 |
|
| |
בימים אלו קראתי ספר על ילד חולה כליה, שהוריו לקחו אותו לכל סוגי המטפלים, והוציאו על כך כספים רבים, אך הילד נותר במחלתו.
נכון שהרפואה הקונבנציונלית גם לא יכלה לו, וגם לא הצליחה לרפאו, אך לפחות איך שרלטנים קונבנציונלים, וכל מרפא יודע את מעשיו. וכן הם הטיבו איתו כמה שיכלו במצבו.
לכן, גם אם הולכים לרופא אלטרנטיבי, צריך לחשוב כמה פעמים, ולא להסחף בתשלומי עתק לא חשובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2012 08:49 |
|
| |
בטח שיש שרלטנים קונבנציונלים, שמעת פעם על רשלנות רפואית?
בכל מקרה, אם מדובר במחלה קשה או אפילו בעיות שיניים, הייתי נשאר בכל מקרה ברפואה הקונבנציונלית.
מרפאת שיניים
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2012 23:09 |
|
| |
חרדישער וכל השאר.
לפי מה שאתם מסבירים הוויכוח הוא לא 'האם הרפואה האלטרנטיבית עובדת או לא'. הבעיה האמיתית היא שכל כאפר בשוק נהיה מטפל, אני אישית בדקתי תעודות של מטפל שהרבה אנשים המליצו לי עליו (הוא לא לוקח כסף על הביקור אבל לוקח כסף על הכדורים שהוא מוכר לך אחר קח) בקיצור, התעודה שראיתי אצלו היה 'מומחה לקוסמטיקה טבעית'!
אני נחשבת כמישהיא שמבינה מאד בתחום ואם כל זה עדיין אני לא מרגישה מספיק בטוחה לטפל באנשים באופן פרטי. למרות שאני יודעת שיש הרבה בשוק שיודעים פחות ממני והם מטפלים...
לי אישית היו כמה בעיות שהרפואה הקונבנציונלית לא ידעה לטפל, ואחרי שנים של סבל כשעשיתי טיפול אלטרנטיבי טוב זה עבר תוך כשבועיים!
ומשום מה כדורים קונבנציונליים לא עובדים עלי... וכבר ניסיתי כמה...
מספרים על אחד שהלך לרופא בקופת חולים עם צינון אז הרופא אמר לו לצאת החוצה אחרי מקלחת כשעליו מגבת רטובה.
שאל הלקוח: "ומה יקרה?"
ענה לו הרופא: "תראה. אין לנו תשובה על צינון, אם תעשה את מה שאמרתי תקבל דלקת ריאות ולדלקת ריאות יש לנו טיפול"
מנסיוני (6 שנים) רוב הבעיות שאנשים סובלים הם דברים פשוטים כמו חוסר ויטמין וכדומה. ואנשים מזניחים ומתרגלים לחיות עם השרירים התפוסים / העייפות / הבעיות במערכת עיכול וכו' ומשלימים שזה החיים. ורק במקרה שמישהו מקבל מחלה רצינית הרופאים נזכרים לטפל.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2012 13:00 |
|
| |
כל מקרה לגופו כמובן, יש מקרים רבים שהרפואה האלטרנטיבית לא מספקת מענה רפואי!
אני מרגיש דברים במערכת העיכול ובמקרה התגלתה אצלי מחלה, אני פונה למחלקת גסטרואנטרולוגיה כמובן, ושם אומרים לי שאני צריך לעבור מספר בדיקות, קולונוסקופיה, או גסטרוסקופיה בהתאם למצב שלי ומה שיש לי כמובן, בסופו של דבר בודקים, מטפלים, מנתחים ועושים את כל מה שצריך בשביל שאני אהיה בריא. הרפואה האלטרנטיבית יכולה לספק לי מענה לבעיות כאלו? אני חושב שאין טיפולים לדברים שהם באמת רציניים נקרא לזה ככה. בקיצור, כל מקרה לגופו, ובמקרים חריגים יכול מאוד להיות שהרפואה האלטרנטיבית לא תעמוד בבעיות ובכאבים השונים שחלים על גופנו ורפואה קונבנציונלית יכולה לספק עבורם מענה!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2015 10:52 |
|
| |
ברור שקודם כל פונים לרפואה הרגילה, הרפואה הרגילה יכולה להציל חיים במהירות, והאבחנה שלה היא מעולה. המטפל ברפואה משלימה, ההכשרה שלו מוגבלת, כשהוא לא למד רפואה ברצינות, אי לכך מטפל רציני ברפואה משלימה תמיד ייעץ לחולה להיות צמוד לרופא ולהוראותיו, והוא אף ינסה להיות בקשר אישי עם הרופא ולעבוד איתו בשיתוף פעולה. גם ההכשרה של הרופא היא מוגבלת, היות והם לא מתייחסים לנפש של המטופל,, והרפואה בכלל היא מוגבלת ולקויה ואף מזיקה והורגת לעיתים, אלא שהרופא לפחות יודע יסודות בסיסיים וחשובים ברפואה. רופא טוב יודע מתי להמליץ למטופל שלו לפנות לרפואה משלימה. הבעיה שהרשויות לא מממנות את הרפואה המשלימה היעילה, אני אישית שמעתי ממקור ראשון על ניסים במרפאה של שושנה שטייף ,מרחוב אמרי בינה בירושלים, היא עובדת עם רופא ד"ר רפי רוזן, ובאים אליה המוני אנשים. גם במרפאה של שושנה שטייף לא מצליחים בכל בעיה, הם אומרים לך מראש מה הם סיכויי ההצלחה, או איפה שאין להם פיתרון. מומלץ להקשיב ביוטיוב להרצאות של הרב יובל הכהן אשרוב, בנושאים של רפואה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 18:13 |
|
| |
https://tehilim.co/
שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי: עֶזְרִי מֵעִם יְיָ עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ: הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל: יְיָ שֹׁמְרֶךָ יְיָ צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ: יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה: יְיָ יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ: יְיָ יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד: יַעַנְךָ יְיָ בְּיוֹם צָרָה יְשַׂגֶּבְךָ שֵׁם אֱלהי יַעֲקֹב: יִשְׁלַח עֶזְרְךָ מִקּודֶשׁ וּמִצִּיּוֹן יִסְעָדֶךָּ: יִזְכֹּור כָּל מִנְחֹתֶךָ וְעוֹלָתְךָ יְדַשְּׁנֶה סֶלָה: ייִתֶּן לְךָ כִלְבָבֶךָ וְכָל עֲצָתְךָ יְמַלֵּא: נְרַנְּנָה בִּישׁוּעָתֶךָ וּבְשֵׁם אֱלֹהינוּ נִדְגֹּל יְמַלֵּא יְיָ כָּל מִשְׁאֲלוֹתֶיךָ: עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי הוֹשִׁיעַ יְיָ מְשִׁיחוֹ יַעֲנֵהוּ מִשְּׁמֵי קָדְשׁוֹ בִּגְבֻרוֹת יֵשַׁע יְמִינוֹ: אֵלֶּה בָרֶכֶב וְאֵלֶּה בַסּוּסִים וַאֲנַחְנוּ בְּשֵׁם יְיָ אֱלֹהינוּ נַזְכִּיר: הֵמָּה כָּרְעוּ וְנָפָלוּ וַאֲנַחְנוּ קַּמְנוּ וַנִּיתְעוֹדָד: יְיָ הוֹשִׁיעָה הַמֶּלֶךְ יַעֲנֵנוּ בְיוֹם קָרְאֵנוּ:
שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְיָ: אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי: אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד: כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא: קִוִּיתִי יְיָ קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי: נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר: יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְיָ כִּי עִם יְיָ הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת: וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
אַתָּה סֵתֶר לִי מִצַּר תִּצְּרֵנִי רָנֵּי פַלֵּט תְּסוֹבְבֵנִי סֶלָה:
לֹא תְאֻנֶּה אֵלֶיךָ רָעָה וְנֶגַע לֹא יִקְרַב בְּאָהֳלֶךָ כִּי מַלְאָכָיו יְצַוֶּה לָּךְ לִשְׁמָרְךָ בְּכָל דְּרָכֶיךָ:
יְהִי רָצון מִלְּפָנֶיךָ יְיָ אֱלֹהֵינוּ וֶאֱלֹהַי אֲבוֹתֵינוּ שתתמלא ברחמים על כלל חיילי צבא הגנה לישראל ובהם על החייל אברהם בניהו בן אורה ובזכות מידת טובך וחסדך, ובזכות פרקי התהילים והפסוקים אשר קראתי ובכח שמות הקודש היוצאים מהם תזכה נא את חיילי צבא הגנה לישראל ובהם את החייל אברהם בניהו בן אורה לרפואה שלמה, רפואת הנפש ורפואת הגוף, אנא, אל נא רפא להם ובטל מעליהם כל גזרות קשות ורעות וכל חולי וכל צרה. והסר והרחק מהם כל נזק וכל אויב פנימי וחיצון, והגן בעדם אלף המגן, וצדקה וחסד עשה נא אדני אלהינו וקיים בכל אחד ואחת מחיילי צה"ל: וַיֹּאמֶר אֲנִי אַעֲבִיר כָּל-טוּבִי עַל-פָּנֶיךָ וְקָרָאתִֽי בְשֵׁם יְיָ לְפָנֶיךָ וְחַנֹּתִי אֶת-אֲשֶׁר אָחֹן וְרִחַמְתִּי אֶת-אֲשֶׁר אֲרַחֵֽם: וכן: וּבֵרַךְ אֶת לַחְמְךָ וְאֶת מֵימֶיךָ וַהֲסִרֹתִי מַחֲלָה מִקִּרְבֶּךָ: וכן וְאַתָּה שָׁלוֹם וּבֵיתְךָ שָׁלוֹם וְכֹל אֲשֶׁר לְךָ שָׁלוֹם: וברך נא חיילי צה"ל בברכה הכתובה בתורתך הקדושה: יְבָרֶכְךָ יְיָ וְיִשְׁמְרֶךָ, יָאֵר יְיָ פָּנָיו אֵלֶיךָ וִיחֻנֶּךָּ, יִשָּׂא יְיָ פָּנָיו אֵלֶיךָ וְיָשֵׂם לְךָ שָׁלוֹם, וְשָׂמוּ אֶת שְׁמִי עַל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וַאֲנִי אֲבָרְכֵם וכן :וְנָחָה עָלָיו רוּחַ יְיָ , רוּחַ חָכְמָה וּבִינָה רוּחַ עֵצָה וּגְבוּרָה רוּחַ דַּעַת וְיִרְאַת יְיָ . וכן: כִּי יְיָ אֱלֹהֵיכֶם הַהֹלֵךְ עִמָּכֶם לְהִלָּחֵם לָכֶם עִם אֹיְבֵיכֶם לְהוֹשִׁיעַ אֶתְכֶם - אמן כן יהי רצון נצח סלה ועד.
יְיָ צְבָאוֹת עִמָּנוּ מִשְׂגָּב לָנוּ אֱלֹהי יַעֲקֹב סֶלָה, יְיָ צְבָאוֹת אַשְׁרֵי אָדָם בֹּטֵחַ בָּךְ, יְיָ הוֹשִׁיעָה הַמֶּלֶךְ יַעֲנֵנוּ בְיוֹם קָרְאֵנוּ.
עֲשֵׂה לְמַעַן שְׁמֶךָ, עֲשֵׂה לְמַעַן יְמִינֶךָ, עֲשֵׂה לְמַעַן תּוֹרָתֶךָ, עֲשֵׂה לְמַעַן קְדֻשָּׁתֶךָ, עֲשֵׂה לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ, הוֹשִׁיעָה יְמִינְךָ וַעֲנֵנִי ; אֵלֶיךָ יְהוָה אֶקְרָא וְאֶל אֲדֹנָי אֶתְחַנָּן ; אֶרֶץ נָתְנָה יְבוּלָהּ יְבָרְכֵנוּ אֱלֹהִים אֱלֹהֵינוּ.
יִהְיוּ לְרָצוֹן אִמְרֵי פִי וְהֶגְיוֹן לִבִּי לְפָנֶיךָ יְהֹוָה צוּרִי וְגוֹאֲלִי:
התפילה נכתבה לזיכוי הרבים, נא לשמור על קדושת התפילה - טעון גניזה, ניתן לומר את התפילה על ידי כל אחד ואחת מישראל ובכל עת.
להקדשת החידוש (בחינם!) לעילוי נשמה, לרפואה ולהצלחה לחץ כאן
 |
|
|
|
|
|