| נשלח ב-22/6/2004 07:55 |
|
| |
תודה. זה נראה אתר מצוין למה שאני צריכה. מעניין למה שע"צ לא מופיע שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 09:44 |
|
| |
בבי"ח שע"צ יש הדרכה מיוחדת פרטנית לכל ילד שעובר ניתוח.
יום לפני הניתוח, אחת האחיות, או העובדת הסוציאלית, מזמינה את הילד למשחקיה (המקסימה), ומסבירה לו בעזרת דפי משימה שונים, את מה שהוא עומד לעבור.
לדעתי, כדאי להתחיל להסביר בבית. שהוא יישן, ואח"כ יקום. ויעעזרו לו לישון חזק כדי שלא יכאב לו. ולאמר לו שאחרי הניתוח אולי קצת יכאב, אבל יתנו לו תרופות ארגעה.
כדי גם להסביר לו קצת על בי"ח. שיש שם עוד ילדים, שעברו ניתוח או שחולים, ושיש שם משחקיה יפה, ואפילו ספריה עם ספרים. לספר שבי"ח יש פיג'מה מיוחדת, אבל מותר להתלבש, מלבד בזמן הניתוח עצמו. ושיש ארוחות שמקבלים במגש לחדר, עם גבינה קטנה, וריבה ושוקולד קטנים. ולארוחת צהרים אפשר לבחור אוכל לפי רשימה. (לא בטוח שאפשר אחרי הניתוח, כי אולי צריך כלכלה רכה.) וחשוב מאוד לאמר לו, שלא יעזבו אותו כל הזמן, ויהיה משהו על ידו, שלא תהיה לו חרדת נטישה.
אגב, למחלקת ילדים בשע"צ יש שם של מחלקת ילדים הידידותית ביותר לילדים בארץ! על כל בעיה שתתקלו בה, אל תתביישו לגשת לאחיות. והאחות הראשית, עדינה, נחמדה במיוחד, ותשתדל לעזור בכל מצב.
גם המשחקיה שם פעילה מאוד, עם תוכניות מסודרות בבוקר ואחה"צ. יש שם ספריה עם ספרים חרדיים גם. הרבה משחקים. מחשב. והרבה הרבה הפעלות. המשחקיה מופעלת בבוקר ע"י מורה, ואחה"צ ע"י בנות שירות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 10:14 |
|
| |
את מקסימה.
אנחנו לא מסתירים ממנו כלום, ועל הפיז'מה הוא לא מפסיק לשאול מאז שראינו שם אתמול ילדים עם פיז'מה של בית חולים... הוא ילד מתוק, עליז וחכם פחד, כך שאין מצב שלא נסביר לו. כמעט הכל, כמובן.
אני יודעת שזה לא מסוכן מה שהוא עומד לעבור, רק העניין של הרדמה כללית, שטובה לילד, לא טובה לי... אולי צריך לשאול איך מכינים את ההורים לניתוח...
מה שעוד קשה לי, אם הוא יצטרך לישון בבית החולים בלילה קודם. אני כל כך רוצה שיישן בבית. השאלה אם אפשר לבקש זאת.
ושוב, תודה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 11:47 |
|
| |
מומלץ מאוד להגיע לילה קודם.
ראשית, הוא מקבל אז את ההכנה ואת הכרת המחלקה, מלבד זה הוא עובר בדיקות שונות טרום ניתוחיות, כמו בדיקת דם, חום, לחץ דם וכו'.
ולכן, בתי חולים מאשפזים כבר יום לפני הניתוח.
אם מאוד חשוב לך המיטה הביתית, ניתן לבקש שחרור ללילה, לאחר קבלת המיטה וביצוע כל הבדיקות עם הבטחה להיות ב8 בבוקר חזרה. כמובן זה מתאים רק למי שגר קרוב מאוד.
אני מאחלת לך שתעברי את את התקופה בנחת ושלווה, מפני שזו תקופה קשה ומלחיצה להורים, והכי טוב להיות אחרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2004 23:01 |
|
| |
גב' אורחת שלום,
כפי שכתבת, את הלחוצה וכנראה את זו שצריכה להירגע, יש לי ילד שעבר ניתוח בגיל שנה וחצי, נכון זה היה קל כי הוא היה קטן, אבל באותו יום נותחו עוד ילדים בני 7-10 והם התאוששו מאד יפה והלכו הביתה באותו יום, חשוב לדעת כי ילדים מתאוששים הרבה יותר מהר ממבוגרים.
לגבי שע"צ, (הייתי שם הרבה פעמים בגלל ילד אחר) מח' כירורגית ילדים בדר"כ רגועה, קצת צפוף, האחיות סימפטיות והאוירה הכללית נוחה.
אם את מחפשת איך להכין את הילד, ורוצה פיג'מה של בי"ח, אני מאמין שביה"ח יסכים להשאיל לך פיג'מה, תנסי לבקש מהאחות הראשית (עדינה) במח' ילדים, יש לה לב זהב.
בנוסף, חשוב מאד לקנות לילד צעצוע "גדול" לאחר הניתוח, זה מסיט את תשומת ליבו מהניתוח, וממקד אותו במרכז העניינים, נכון האחים והאחיות מקנאים, אבל כמו שאין מכה בלי כאב אין מתנה בלי קנאה.
ולסיום, בהצלחה ורפואה שלמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2004 08:09 |
|
| |
אתם 10!!
היינו שם אתמול, בהכנה לניתוח של מועדון הילדים וכן עשינו קבלה במחלקה, הניתוח ביום שלישי, בשבע וחצי בבוקר, הוא הראשון, לשמחתנו.
הילד ישן בבית ונגיע לשם מוקדם כדי להלביש לו פיג'מה של בית החולים שהוא כל כך רוצה.
יצאתי משם אתמול עם הרגשה נהדרת שבעזרת ה' אנחנו בידיים טובות ושהכל אי"ה יעבור בשלום. מקווה שאכן כך יהיה בס"ד.
תודה לכולם ושבת שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2004 12:32 |
|
| |
רפואה שלימה ושיעבור הכל בשלום ובקלות
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2004 20:11 |
|
| |
ברוך ה', חברים, הכל עבר בשלום. לא ישנו בבית החולים לילה קודם, גם לילה אחר כך היה קשה כי כנראה הילד פחד להירדם שם... מי יודע עם אלו כאבים יקום...
למחרת השתחררנו כי לא היו נוזלים שיצאו מהנקז והוא היה יותר בריא מכל רופאיו ומטפליו, והתיש אותנו עד בלי די.
גם בבית לא קל איתו כי הוא מלא מרץ ושמחת חיים וכבר לא זוכר בכלל שעבר עליו משהו.
בקושי הצלחנו לשכנע אותו שיחזור בבית, כי הוא חשב שרק בבית החולים יבואו לבקר אותם ולתת לו מתנות...
שנהיה כולנו בריאים תמיד,
אורחת
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2004 22:19 |
|
| |
שמחתי לשמוע שהכל עבר בשלום, זה אכן מדהים איך הם מתאוששים אחרי ניתוח.
|
|
|
|
|