| נשלח ב-24/6/2004 15:00 |
|
| |
בית חולים "מאיר" כפר סבא - פרקי ניסיון
לאחר ניסיון די ארוך בבית החולים "מאיר" כפר סבא, יש לי כמה עצות לכל הבאים בשעריו.
א. אם משהו בניירות, התחייבויות, הפניות וכדומה, לא בסדר, פשוט אל תבואו לשם, חבל על הזמן. כאלו "יקים" לא ראיתם אף פעם!!! כל פרט הכי קטן בניירות מטריד אותם, והם מודאגים שם מזה עד לאימה!
כמובן שמכיון שמבוטחי ה"כללית" בקטע הזה יותר מסודרים, כי הבי"ח שם שייך ל"כללית", ומבוטחי ה"כללית" לא נזקקים לכל כך הרבה ניירות כמו שאר חברי הקופות האחרות. אבל -אל דאגה- גם הם צריכים הרבה ניירות, וזה עדיין מטריד!
ב. הצוות הרופאים, אחיות, סניטרים, ושאר העובדים מאד נחמדים, והכל באוירה ביתית, כך ממש! ההרחקה וההתנשאות המוכרת מבתי חולים אחרים לא קיימת שם.
אין זה נדיר שם לראות את המשפחה משוחחת עם המנתח בניחותא דקה לפני הניתוח, ואומרת לו: "דיר באלאק שמור על הילדה שלנו, אל תהיה פזיז, תעבוד בנחת ובשום שכל בבקשה!", והוא מקבל זאת בחיוך ובסחבק!
ג. ההשגחה הרפואית והלחץ הרפואי לא קיים שם במיוחד, לא באים לבדוק הרבה, לא מתרגשים מכל תזוזה שמא יש כאן בעיה רפואית, אם לא תדרוש תוכל לשהות שם ללא בדיקות מיוחדות! לא ממהרים לבדוק! הלחץ שם מוחפנה רק לעניני ניירות חתימות התחייבויות וכספים, רפואית אין שם לחץ בכלל, להיפך, מה שאין כן בבתי חולים אחרים שהכרתי שם המצב הפוך!
ד. הערבים!! שם זה בעיה אקוטית וקריטית!!! אין מקום פנוי מהם שם!!! הם הרוב!!! היינו שם במחלקה עם אחוזים גבוהים של ערבים מהשטחים! כל חולה ערבי מזמן למיטתו את כל החמולה הענקית, והתוצאה עגומה מאד!
ממש נורא ואיום!
יש בתי חולים שמפרידים באלגנטיות את החדרים, לערבים וליהודים בנפרד, שם זה לא יתכן, כי הרוב הם ערבים!
ה. המספרים שהביאה חרדישערית באשכול סמוך http://masoret.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=919617, מאד עוזרים ויש להצטייד בהם כשמגיעים לשם!
ו. דת, אין בכלל. יש בית כנסת אי שם, יש שם גם מנינים בשבת קודש, אבל בכל הבית חולים אל תחפש את הדת, השבת שם כיום חול, ואין על מה לדבר!
ז. העיקר שיהיה רפואה שלמה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2004 22:43 |
|
| |
בכל בתי החולים ב"ה יש ערבים יותר מיהודים....
אין אפשרות להפרדה.
לא יודעת איך זה במאיר, אבל בהרבה בתי חולים, יש גם הרבה אחים ואחיות, ורופאים(גם בכירים) ערבים...
מזיכרוני במאיר, (וזה תלוי מחלקה, תלוי משמרת וכו'.. לא תלוי בית חולים..) הצוות בהחלט צוות טוב ונחמד.
מבחינת דת ---
לכל בית חולים יש רב בבית חולים שעושה כמיטב יכולתי לדאוג לצורכי הדת.
ואתה אף יכול לפנות אליו בתלונות (דלתות שבת, וכו') הוא מטפל בזה.
אתה לא יכול לצפות שתרגיש שבת שם...
חוץ מדבר אחר שיש דבר שנקרא "מתכונת שבת.."
לא יודעת עד כמה 'מאיר' מפותח בטכנולוגיה של דת ורפואה, אבל כיום יש התפתחות גדולה מאד.
אני יותר יודעת מה ברמב"ם.
מן הסתם גם במאיר יש מפעל חסד שמביא את האוכל המסודר למופת..
שתהיה רפואה שלימה!!
ושלא תצטרכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2004 00:49 |
|
| |
אין לי סיבה להתלונן, הכל מבחינתם בסדר, וזה נכון שהנחמדות והביתיות שם היא דבר שלא ראתי מעולם! הצוות על הכיפק ממש, וזה ממש עוזר ומשיב נפש, האחות רצה לעזור לי לפתוח את המקרר להוציא שתיה, והרופא מתבדח איתי בנחת וסוגר דברים בלי גינונים.
ענין הערבים והיהודים, בשע"צ זה הכי טוב, גם בביקור חולים העמוס מאד בערבים משתדלים (לא תמיד!) להפריד, ובהדסה במחלקות החדשות והמרווחות של הילדים, החדרים הם של שתים בלבד, גדולים ומרווחים, ותמיד אפשר לבקש בעדינות להחליף מקום.
שם היו חמש בחדר, צפוף מאד מאד, ובמוצ"ש הלכו החרדים הנוספים שהיו שם, והחדר היה מלא בערבים ואני.
נתקפתי באי נוחות קיצונית, הכל היה מלא בחמולות אדירות שעשו שם כבתוך כפרם, רוב הילדים הובאו במשך השבת אחה"צ מאיזו קטטה בכפר, את המזגן הם כיבו כי קר לילדים שלהם לטענתם, והמצב היה בלתי נסבל לחלוטין.
ענין הדת שם הוא לפי דברי האחראי במגמת שיפור, יהיה בית כנסת חדש, ויהיו שירותי דת נוספים.
כרגע יחסית לבתי חולים אחרים, אין שם כמעט דת.
הספר תורה נשבר באמצע השבת, הארון קודש הקטנטן עמוס בחמשה ס"ת שמוציאים אחד כולם בסכנת נפילה, התפלות הם איש הישר בעיניו יעשה, הכשרות אין על מה לדבר בכלל.
המחלקה מתפקדת רגיל, דברים בלתי דחופים בעליל נכתבים בשבת, ה"מכתב שחרור" של החרדים שהיו שם עמנו שהשתחררו במוצ"ש נכתב ע"י הרופאה בשבת מול עיניהם הנחמצות של המשתחררים, ועוד ועוד.
כנראה שאין שם עם מי לדבר בכגון דא.
אבל באמת, על הנחמדות וההרגשה הטובה צריך להודות להם, ולעזר מציון על האוכל בימות החול, ולארגון אחר של חסידי גור על האוכל לשבת.
סליחה שכתבתי קצת מבולבל, אבל השעה מאוחרת מאד, ואני אחרי שבוע עם שינה מינימלית מינוס.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2004 13:35 |
|
| |
לכל מטופלי בתי החולים בארץ:
בגלל שיש היום תחרות גדולה בין בתי החולים, יש מקום לכתוב והלהסביר את גישתינו לכל מיני נושאים. לדוגמא, כשהבת נמצאת בחדר מלא ערבים, ניתן לכתוב בעדינות לבית חולים כי עניין זה הפריע לנו מאוד עד כי הלכנו הביתה למרות שעדיין המצב לא איפשר זאת במאה אחוז.
אני בטוחה שהאחיות היו עשר, כי צוותות האחיות בכל בתי החולים בארץ מאוד משתדלים לבא לקראת הפציינטים. וכן, גם הרופאים בדיעה שהורה רגוע, מביא ילד רגוע. וזה הדרך המהירה להחלמה.
בדיוק למטרה זו נועדה האפשרות למעלה, להודות, לשבח, ולהעיר את הנקודות הקטנות שהפריעו לנו, כמו הערבים.
לגבי כשרות ושבת: זה עצוב מאוד, אך אין מציאות של שמירת שבת בבתי החולים בארץ מלבד: שע"צ, ביקור חולים, מעייני הישועה ולניאדו, החזקת כתבניות זה מסובך, ובתי החולים לא מוצאים את הצורך בזה, כי רוב החולים, כמעט כולם, הם חילוניים. (אגב, כשיש ערבי בחדר, אפשר לבקש שהוא יעשה את המלאכה, כשהייתי בשניידר היה אח ערבי, ובקשתי שאת הטיפול בשבת יעשה הוא ולא אחות אחרת). לגבי כשרות, כל בתי החולים בארץ, מלבד הנ"ל, כשרים רק בהשגחת רבנות, ואכן, עזר מציון עושה רבות בחלוקת המנות החמות בכל בתי החולים בארץ. בארוחות בוקר וערב, ניתן לעשר ולאכל ירקות (מלבד בשנת שמיטה ובשנה שאחריה), כמעט תמיד ניתן לאכול לחם (רואים את המאפיה על גבי החבילה, לרוב הלחם פרוס), וברוב המקרים, לפחות חלק ממוצרי החלב כשרים. בחלק מבתי החולים, בעיקר באזור ב"ב (שניידר, תל השומר), מחלקים לחמניות מזונות בשעות הערב (בערך תשע), מטעם ארגון של חסידי ויזניץ.
חבל שעדיין לא הופנם שאם בבתי סוהר יש אגף שומרי שבת, ואפשרות לאוכל כשר, וודאי ווודאי שמגיע זאת גם למאושפזי בתי החולים.
באיחולי רפואה שלימה,
ושלא נצטרך לשרותיהם, מלבד בשמחות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2004 15:09 |
|
| |
שערית, בקשר לאוכל הכשר.
לא יודעת בשאר בתי החולים, ברמב"ם --
האוכל - בארוחות החלביות - אין בעיה להשתמש במוצרי החלב - הם של טרה, בהכשר המהדרין (מביאים את הלבן, הגבינה המעדנים עם הכיתוב על, אפשר לראות) ירקות כמובן מעושרים (והירקות מגיעים מביכורי שדה באישור מהדרין ירושלים!)
בקשר לאוכל הבשרי -- כל חולה, מודיע לאחות במחלקה שמבקש אוכל בהכשר הבד"צ ומקבל ארוחה בשרית סגורה (בשתי עטיפות, המאפשרות לחמם ע"פ ההלכה בכל מיקרוגל) בהכשר הבד"צ.
ברמב"ם אף יש בית כנסת מסודר, פעיל, עם ארון קודש (לפני שנתיים הוכנס אף ספר תורה נוסף מתרומה) סיפירה עם ספרי קודש רבים. מתקיימים מנינים לתפילות מנחה וערבית בצורה מסודרת.
יש פיקוח שבת על המעליות, דלתות וכל הדברים שזקוקים לפיקוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2004 13:59 |
|
| |
בשיב"א אם אתה מזמין מביאים לך אוכל למהדרין (כמה זה למהדרין זה כבר שאלה אחרת).
יש גם מנינים מסודרים.
כנ"ל בבלינסון ושניידער.
בגדול, איפה שיש רב ביה"ח פעיל ונמרץ לא צריכות להיות תקלות לפחות לא בבהכנ"ס ואוכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2004 14:21 |
|
| |
השייח,
לא מבינה את הערה שלך כמה מהדרין.
האוכל מהדרין מגיע לך בקופסא סגורה (כמו שכתבתי שתי עטיפות) עם חותמת הבד"צ! (הארוחות הן של חברת ה"משביע" אם אני זוכרת נכון, אני יכולה לברר)
אגב, ברמב"ם שכחתי לציין, מי שמבקש את הארוחה מהדרין הבשרית - אוטמטית, בבוקר מגיע אליו גם האוכל החלבי בקופסא נפרדת, (מוצרי החלב, (שמילא כשרים למהדרין) עם ירקות לא חתוכים, וסכום חד פעמי.
רבני בית החולים עושים כמיטב יכולתם, ועד כמה שהנהלת בית החולים מאפשרת להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2004 19:26 |
|
| |
ברמב"ם, אין לי מושג מה קורה ואיך. כל הכבוד על היוזמה לארוחת בוקר. (מה לגבי ארוחת ערב, שיק?)
בשיב"א, אתה יכול להזמין אוכל מהדרין, של "המשביע", לארוחת צהרים, לא בכל המחלקות (ביולדות יש, בילדים אין), מגיע כל יום אותה מנה בדיוק (אין גיוון), וזה מעצבן כבר אחרי כמה ימים.
אם יש לך בעיה עם הסכו"ם, תביא ח"פ מהבית. הגבינות אינן מהדרין! המעדן לפעמים מהדרין ולפעמים לא. הלחם מהדרין.
קצת קשה לאכול יום יום לחם במרגרינה ("עדה חרדית"), עם ירקות בוקר וערב, ואותה ארוחת צהרים חד-גונית, כאשר האשפוז מתמשך מעבר ליומיים שלוש.
דווקא בבי"ח "מאיר" ישנו רב, בטלפון הוא נשמע אדיב ביותר, וכן צוות בי"ח, שנתנו לי את כל הטלפונים, היו אדיבים ביותר.
יש בבי"ח "מאיר" בית כנסת, בבנין הראשי בקומה ראשונה, וניתן גם לשוחח עם הרב, בטלפון או במשרדו.
ארוחות כשרות בצהרים יש של "עזר מציון", ובשבת של גור.
אך כלל האוירה לא מספיק תומכת בדתיים ובדת, כמו רוב בתי החולים בארץ.
נ.ב. בבי"ח בלינסון או "שניידר" האפשרות היחידה לארוחה כשרה היא "עזר מציון". בוקר וערב, תדאגו לעצמכם לבד. (כך היה לפני שנה, אולי המצב השתפר)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2004 08:44 |
|
| |
שיק,
בתה"ש הזמנתי מהדרין וקבלתי מנה אחרת אבל פתוחה וללא חותמת.
אמרו לי שזה מהדרין.
לזה התכוונתי.
אגב יש גם כמובן את ארגוני חסד שמחלקים כריכים וכד' ובשבתות גם אוכל חם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2004 20:16 |
|
| |
שערית,
גם בערב כמובן
והשייח, היית צריך לפנות ולהגיד שאתה רוצה את זה סגור.
ואם לא היה לך כוח להתווכח, כמובן היית צריך לפנות אח"כ לרב ביה"ח ולספר לו זאת. (אפילו במכתב, הוא היה כבר מטפל בזה)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2004 13:08 |
|
| |
היום התקשרו מקופ"ח כללית - לסקר שביעות רצון מביתהחולים.
את ענין הניירות, את ענין הרפואי, הסברתי להם באריכות, ענין הערבים והדת לא היה שייך, כי המתקשרת היתה עראמה, ערביה!
|
|
|
|
|