בית פורומים השמיעיני קולך

תנו תמיכה לאומנים כמוני - רחל וילנר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/3/2005 10:56 לינק ישיר 
תנו תמיכה לאומנים כמוני - רחל וילנר

בס"ד

הקול שמעבר לקו היה נשמע עייף משהו.
רחל וילנר, זמרת בלגית שעלתה ארצה לאחר חתונתה, מנצחת על 3 מקהלות, מיואשת.

איך התחלת?

תמיד אהבתי מוסיקה. מאז שאני זוכרת את עצמי. בעיקר לשיר. בכל הזדמנות שהייתה לי הייתי שרה.
אם זה בבית, אם זה עם חברות.
אח"כ, לאחר חתונתי, עלינו ארצה. מבלגיה.
בארץ למדתי 4 שנים מוסיקה באוניברסיטת 'בר-אילן', המשכתי שנה במדרשה בפ"ת ושנתיים נוספות ניצוח מקהלות מטעם ההסתדרות ומשרד החינוך. פיתוח קול למדתי באופן פרטי. ניגנתי 7 שנים קלאסי.
שרתי לנשים, הוצאתי דיסק, הופעתי בכליזמרים של צפת 4-5 פעמים ברציפות.
הקמתי מקהלת נערות בחשמונאים, מקהלת נשים בבית-אל, בשעלבים ובשנתיים וחצי האחרונות גם מקהלה בירושלים לנשים חרדיות. אני מעבדת קולות למקהלות.

מה אתן שרות?

אנחנו שרות מאוד מגוון. אני אוהבת להרחיב; מוסיקה עממית, מוסיקה חסידית, מזרחית, חב"ד, קרליבך, אפילו שרות ביידיש ובלאדינו. הכל! לפעמים גם חזנות.

שירים מקוריים?

מעט. שירים מקוריים שכותבים לי. רלף לויטן (מלחין ומעבד, בעל אולפן הקלטות. אולה) כתב לי שירים.
הוצאתי 2 דיסקים של המקהלה.

איפה אפשר להשיג אותם?

(מצטחקת באכזבה) מוכרת - אצלי!
בהופעות.

סה"כ נשמע טוב. לא?

מופעי נשים זה משהו מאוד בעייתי. בציבור החרדי יש הרבה נשים. בציבור הדתי-לאומי יש הרבה פחות (שהרי הרבה מהן הולכות למופעים מעורבים). חבל, כי יש הרבה נשים מוכשרות שאין להן במה ואין מי שידחף אותן.
להתפרנס מזה – בכל אי-אפשר. פשוט? זה בכלל לא!! ההופעות לא מכסות את עצמן.
בציבור החילוני יש יותר מודעות לכמה אומן צריך לקבל, בציבור שלנו זה בעייתי גם כי אין להם תקציבים.

ומוסיקת ליווי?

יש לי פסנתרנית, נגנית כלי הקשה וחלילנית.

אולי הבעיה היא בפרסום?

יכול להיות שזו הבעיה. פנו אלי מעיתון 'בשבע', 'מקור ראשון' ו'דפי שופר' אבל זה המון כסף. האמרגנית, גם היא רוצה לקבל אחוזים.

הנשים נהנות? מגיעות להופעות שכאלה?

ביקוש יש! המון! לפני כמה שנים הופעתי בנופש לנשים בים-המלח. היה מפוצץ. הנשים ביקשו שאמשיך עוד ועוד. סיימתי ב-2 בלילה. לפני כשנה הופעתי בצוללת הצהובה. בהופעות, הפידבק הוא חיובי. הנשים רוצות עוד.

רחל קובלת על היחס לאמניות המופיעות לנשים בלבד

הופעתי מספר שנים בפסטיבל הכליזמרים בצפת, המופעים היו סגורים לנשים. הופעתי עם רות נבון (אז – דתית. אולה), עם שולה חן ועוד. בשנתיים האחרונות אין יותר מופעי נשים. המפיקים טוענים שאין מספיק קהל. מניסיוני האישי היה מספיק. היה ביקוש.
זמרת עמיתה פנתה להתלונן. למה שלא יתנו במה למי שרוצה להופיע לקהל נשי בלבד? אין לי זכות להחליט שאני רוצה להופיע רק לנשים? נותנים תמיכה לאומנים בכלל. תנו תמיכה גם לאומנים כמוני!!

יש לי המון רעיונות:
לקחת אולם מסודר, שנהיה אנחנו כמה נשים, נזמן את כל רכזות התרבות שתיראנה ותשמענה...
מזמן רציתי לערוך תחרות שירה לנשים (אני מגחכת: זהו חלום של כל אישה שניה שמתעסקת במוסיקה. מעניין מי היא זו שתרים את הכפפה. אולה). הייתה תקופה שהופעתי ב'יהדות בפעולה' בביניני האומה, כשהייתי שם דברתי על זה עם האמרגנים. הם התלהבו והבטיחו ליצור קשר. מובן של נעשה מאומה.
היה לי רעיון לערוך פסטיבל בינלאומי, מוסיקה יהודית-דתית מכל העולם כולל הופעות נפרדות.

את מאמינה שהדברים ישתנו בעתיד?
הטקסט שלך כאן
אני לא יודעת. צריך להיות מישהו משוגע לדבר שידחף את זה בצורה חזקה! לא מאמינה בזה!
אבל לדעתי – יש פוטנציאל!!

ההופעה הקרובה של הזמרת רחל וילנר ומקהלת הנשים החרדיות מירושלים תיערך בע"ה ביום רביעי זה במתנ"ס ב'נוה יעקב' (ליד הבריכה).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2005 11:18 לינק ישיר 

הערה לסדר:

לפני כ-7 שנים לערך ערכה מירי ישראלי תחרות שירים בנושא 'הילד החריג'. מקום ראשון זכה שיר יפיפה בשם: למה? (בהזדמנות אביא את המילים.) אינני זוכרת מיכתבה והלחינה אותו אך היתה זו ילדונת שלמדה אז בכיתה ז' באחד מ'בתי יעקב' בירושלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2005 11:10 לינק ישיר 

מירב יעקובוב בעלת אחד הקולות היפים ביותר שנתך הקב"ה ביצעה את השיר עם המקהלה של מירי ועם ילדונת צעירונת.
שיר מרגש!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > בידור ופנאי > השמיעיני קולך > תנו תמיכה לאומנים כמוני - רחל וילנר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext