| נשלח ב-28/3/2005 00:42 |
|
| |
לקנא בהן או לא...
לא פעם אני מתחבטת ביני לביני האם לקנא בהן או לא...
אני אוהבת מוסיקה הכי שאפשר לתאר. החלום הגדול שלי זה לשיר ולרקוד. בד בבד אני חולמת לכבוש את העולם, היינו לשיר ולרקוד בכל האולמות הגדולים, במקומות הכי חשובים, לאנשים הכי חשובים. אבל אני אישה ובחרתי לחיות בדרך מסויימת שאיני מתחרטת לרגע שבחרתי בה. ובכל זאת, הקושי שלי להשלים עם העובדה שלעולם לא אוכל לעשות את מה שאני הכי אוהבת ובצורה שאני הכי מעוניינת הוא עצום.
כן, אני יודעת, עלי להשלים עם זה או לחפש לי דרך אחרת להשאר בעולם שאני כה אוהבת.
כרגע ההתחבטות שלי היא אחרת לגמרי---
לא חסרות נשים שנחנו בקול מדהים ו/או ביכולת כתיבה והלחנה מדהימים וכו' והן כלל לא חשות צורך לשתף את העולם ביכולות שלהן. יותר מזה- ישנן נשים שהשלימו עם העובדה שהן אינן יכולות לשיר, לרקוד ולהציג היכן שהן רוצות.
פעמים רבות אני מקנאה בהן. מקנאה על שהן השלימו עם דרכן בחיים. ואולי מאיזושהי בחינה (מפחיד לכתוב את זה) השלימו עם אלוקים וטוב להן.
ואז אני שואלת את עצמי: את באמת מקנאה בהן?
התשובה אינה ברורה גם לי, כי בכל זאת הן מפסידות כל-כך הרבה: את הניסיון למצוא דרך, לסלול אותה לפעמים, את הפרפרים כשאת כן מצליחה, את כל הריגושים שקשורים לזה ו...כן גם את האכזבות והכשלונות.
אז מה בעצם כדאי: להשלים או לא להשלים? לקנא או לא? מה עושים??
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2005 09:38 |
|
| |
באיזשהו מקום אני נמצאת ברשימת ה'מקונאות' (אלה שלפעמים את מקנאה בהן). לא לגמרי, כי קורה שאני מקליטה איזה שיר ופתאום לשניה נורא בא לי..., אבל זה עובר לי מיד (אני חייבת לציין שמעולם לא הקלטתי את עצמי אפילו לא בשבילי, כי פחדתי שאיכשהו זה ייצא, או שזה יגיע לאוזן גברית, אפילו מהבית שלי). לעומת זאת, מצאתי לי פתרונות אחרים שמוציאים אותי מהכוח אל הפועל בצורה שאני הכי מרוצה מהם. אולה - לעבודה! לכי תמצאי לך צלע כשרוני ומוסיקלי, וייפתרו לך הבעיות!!!.
עכשיו ברצינות, כפי שאני רואה את זה:
יש יצר הרע בעולם. והוא פועל כל הזמן. בכל המישורים, באופן דומה:
אישה שבורכה ביופי חיצוני נדיר, כמה קשה לה לשמור על כללי הצניעות!
אישה שבורכה בשכל רב, ויודעת שיכלה בקלות לגמור את הפקולטה לרפואה או למשפטים בהצלחה רבה ולפתח קריירה מזהירה, אבל רוצה להקים משפחה יהודית, עם הרבה צאצאים, וזה לא הולך ביחד...
ו-כן! אישה שבורכה בקול נדיר ובכישרון מוסיקלי, אבל יודעת שכל חומר מוקלט שתוציא, אין סיכוי שזה לא יגיע לאוזן גברית, וזו בעיה חמורה. ואני רואה בזה התמודדות עם היצר. נצליח או לא נצליח להתגבר? כמו בשאר אלפי המבחנים שאנו עומדים בהם כל יום וכל שעה.
אפשר לתת 'הכשרים' למיניהם, כדי להצדיק את המעשה, כמו שלכל דבר אפשר, אבל החוכמה היא לא לעשות כך, אלא לעשות את האמת האבסולוטית, או לפחות לשאוף לה.
לעומת זאת חשוב לזכור, שמישהי שקבלה מתנה מאלוקים, אסור לה להשליך את המתנה לפח ולא לעשות איתה שום דבר, היא חייבת להוציא לעולם בדרך כלשהי את כשרונה. אבל בצורה כשרה. אפשר ליצור לאחרים, כפי שיש שעושות. אפשר לעשות ערבים סגורים לנשים, ומן הסתם יש עוד המון רעיונות.
אולה, זה לא רע לחשוב, זה גם לא רע להתלבט, ואולי באמת לא צריך 'להשלים עם המצב' בעצימת עינים. אולי את באמת לא צריכה לקנא בהן, כי את, שלא כמו נשים פאסיביות וחסרות התלבטויות, חושבת, מתלבטת ומבררת את דרכך, ובדרך זו, (ובעזרתו יתברך, כמובן) תגיעי אל דרך האמת, הנכונה ביותר עבורך ועבור העולם. 
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2005 11:37 |
|
| |
השאלה היא, האם מבחינה הלכתית אמיתית האם מותר לנשים להוציא דיסק ולכתוב עליו בגדול: מיועד לאזני נשים בלבד, חל איסור מוחלט לגברים לשמוע שירת נשים. יתכן שמכאן והלאה, גבר שרוצה לשמוע את שירתכן יש לו ענין אישי עם הקב"ה, שהרי גבר שרוצה לשמוע שירת נשים לא צריך לחפש דווקא שירת נשים דתיות, הוא יכול לשמוע גם את מדונה וכו'. מי שלא מקפיד שלא לשמוע שירת נשים הוא שומע גם שירת נשים ברדיו, בטלויזיה, בנט ואם הוא ישמע אתכן, לא אתן אלו שגרמתן לו לחטוא. הוא במילא כזה
נקודה למחשבה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2005 11:48 |
|
| |
באותו ענין, דיברתי כעת עם בעלה של רויטל שמחי - זמרת שמופיעה לפני נשים שהוציאה גם דיסק משלה והפיצה אותו לחנויות. הנושא צריך בירור, לפי מה שהבנתי ממנו הרבנים התירו לה להוציא דיסק עם שירתה בתנאי ששמה לא יופיע עליו. יש דיעות מקילות הטוענות שאם גבר שומע שירת אשה ואין הוא מכיר אותה, אזי אין בעיה. עדיין לא קיבלתי תשובה מי הרבנים. כשיהיה לי חדש אעדכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2005 12:20 |
|
| |
גם לי ידוע שמותר לשיר אם לא יודעים מי את.
מצד שני - הרי ידעו מתישהו.
מומלץ לשאול רב.
אגב אולה, אם היית משלימה עם העובדה הזו הרי שלא היה לנו את הפורום הזה ומסתמא עוד דברים רבים שמשתוללים במוחך (כמו המפגש שפרסמת אודותיו) ואיננו יודעות כאן.
יש דברים בהיסטוריה שלא היו קורים אם אלו שעמדו מאחוריהם היו משלימים עם מגבלות שונות שלהם.
כך שלא תמיד צריך להשלים. (באופן אישי, איני רוצה להשלים!)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2005 13:00 |
|
| |
אתן צודקות. צריך למצות את מה שמתירה ההלכה עד תום. כדאי מאוד להתיעץ עם מספר רבנים מובילים, להגיע להחלטות ולפעול. קדימה לדרך!
|
|
|
|
|