בית פורומים פורטל הנפש

שאלה דחופה לשידוך . האם דיכאון לידה זה תורשתי ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/11/2009 20:03 לינק ישיר 
שאלה דחופה לשידוך . האם דיכאון לידה זה תורשתי ?

אציעו לי בחורה שלאמא היה דיכאון לידה קשה תקופה ארוכה מאד . 
האם יש סיכוי שלבחורה זה יקרה גם ?
נ.ב. יש לה אח שהיה גם כן במשברים תקופות .
תענו לי זה דחוף

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2009 18:07 לינק ישיר 

שלום לך,

דיכאון לאחר לידה הינה תופעה יחסית שכיחה והיא קיימת בין 10-15% מלידות.

ככל מחלה, בני משפחות בהן ישנה היסטוריה של דיכאון הינם בקבוצת סיכון גבוהה יותר לחלות בדיכאון.

עם זאת ישנם מקרים בהם לא נצפה מרכיב גנטי .

חשוב לזכור כי דיכאון לאחר לידה ניתנת לטיפול מוצלח ברוב המכריע של המקרים.

ובכלל כיוון שבציבור החרדי יש לידות רבות בלע"ה כדאי לכולנו להיות מודעים לתופעה זו וכך נוכל אולי להתמודד איתה יותר טוב

כמובן שאין בתשובתי זאת המלצה לכאן או לכאן בעניין השידוך

בהצלחה

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2009 21:15 לינק ישיר 

בתור מנחת נישואין במקצועי הרשה לי לייעץ לך במקרה זה. אם אכן יותר מבן משפחה אחד סבל באופן מוכח (ולא רק שמועות) מדכאון משמעותי, שמפריע לחיים תקינים, אז יש מקום לבקש מהמשפחה לפרט לך בדיסקרטיות את המצב. אם מדובר בשמועות על "משברים" יתכן שאנשים מגזימים בחומרת הדבר. גם אם אכן יש שם יותר ממשבר אמיתי אחד עדיין מדובר רק בסיכון קצת גבוה יותר משאר האוכלוסיה לפתח דיכאון. לאף אחד אין ביטוח שזה לא יקרה לו גם אם אין לו היסטוריה. חשוב גם לדעת שסביבה תומכת ותקשורת טובה במשפחה הם גם המניעה וגם הטיפול הטובים ביותר בכל סוג של דיכאון.
אשר לדיכאון אחרי לידה, כתבה כבר רונית לזר שמדובר בתופעה שכיחה יחסית, שגם אם היא מופיעה בדרגה חמורה, שזה לא שכיח, היא מגיבה יפה לטיפול והיא הפיכה-דהיינו חולפת ולא נשארת. היא נפוצה יותר בלידה ראשונה, ואם היולדת זוכה לתמיכה שהיא צריכה נוטה שלא להופיע בלידות הבאות.
בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > שאלה דחופה לשידוך . האם דיכאון לידה זה תורשתי ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext