בית פורומים פורטל הנפש

חסימה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/1/2010 02:08 לינק ישיר 
חסימה

רונית שלום
יש לי בעיה כלשהיא
בעבר הייתי כותבת הרבה מאוד, שירים, סיפורים וסתם כך לעצמי.
לפני כשנה נהייתה לי כמין חסימה בין- אני אקרא לזה כך- הראש לידיים
אינני מצליחה לכתוב כלום וזה מאוד מאוד מתסכל אותי אני מרגישה שיש בי הרבה תוכן אבל לא מצליחה לבטא אותו
הכתיבה הייתה ועדיין חלק נכבד מחיי, זו הייתה בהרבה פעמים הדרך שלי להתבטאות או לפרוק, לפעמים אני יושבת מול הדף או המחשב ו-כלום כלום לא יוצא, אני מרגישה חסומה מאוד
אין לי מושג למה זה קרה, לא קרה שום דבר מיוחד בחיים שלי באותה תקופה
אני בת 23 נשואה ומגדלת ילד
אשמח לעזרתך, ולעצות גם מחברי הפורום
תודה מראש

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2010 06:17 לינק ישיר 

שלום לך,

תיארת יפה את מיקום החסימה שלך בין הראש לבין ידיים- שם נדמה לי מונח הלב!

כתיבה יצירתית היא כתיבה שמגיעה ממקום פנימי, יוצאת מתוך הלב, כפי שתיארת היא דרך לביטוי העצמי- לספק צורך של התבטאות של פריקת רגשות..

היכולת של אומן לבטא את עצמו באופן יצירתי היא תהליך פסיכולוגי מעניין שמצריך מעין נסיגה פנימית, ונגיעה במקומות עמוקים בנפש לפעמים כואבים ומרגשים, דוממים וסוערים ולאחר שהות מספקת שם לצאת ביצירתיות על ידי מילים, פואמות, רעיונות ,פרוזה , משיכת מכחול וכד'.

תהליך זה, מכונה אצלינו במקצוע "נסיגה ברשות האגו". כלומר יש צורך בנסיגה נפשית מסוימת היא אך היא לא נסיגה במובן השלילי אלא היא עומדת בשרות האגו ולכן היא מאפשרת יצירתיות!

למעשה כל אדם יכול להיות אומן, וזה לא מחייב רק בצורות האומנויות הקלאסיות, אלא גם כל ביטוי עצמי, או יחסים בינאישיים, זוגיות, הורות  יכולה להיות משהו יבש, שגרתי, מכניסטי או משהו עם חיות, צמיחה  יצירתי, אומנותי.

לכל אמן יש תקופות  בהן יש הפוגות , בהן הוא פחות יצירתי ,  ואכן זה מתסכל, אולם לרוב לאחר תקופה היצירתיות חוזרת. אולם, את מתארת תקופה די ארוכה שבה את מרגישה חסומה. כך שאולי יש פה מעבר להפוגה קלה, דהיינו חסימה.

יכולות להיות סיבות שונות לחסימה, וזה דבר שמצריך יותר בירור, פעמים החסימה מצביעה על קונפליקט רגשי מסויים שלאו דווקא קשור ישירות לכתיבה היצירתית שלך, אלא מצא לו 'מקום נוח'  להתבטא באמצעות החסימה בתחום שהוא אחד משיאי מביטויי הנפש.

כיוון נוסף שאפשר לחשוב עליו: ציינת שלא ידוע לך על אירוע שמסביר את החסימה שהחלה לפני כשנה ותהיתי אם זה קרה בסמוך ללידת בנך?

פעמים יצירתיות מופנית לערוצים אחרים, שבהם גם נדרשת "נסיגה ברשות האגו" ויתכן שאותה יצירתיות שלך  הופנתה (ב"ה) לאפיק חדש , מאתגר והוא ההשקעה הרגשית שלך בבנך. הדיאדה אם-תינוק , מצריכה המון אנרגיות נפשיות אשר בתנאים מסוימים עשויה להיות חוויה יצירתית בבחינת "נסיגה ברשות האגו" ואז יתכן שעם הזמן את תשתחררי ותוכלי להרחיב את היצירתיות ולהתחלק בין הצרכים האימהיים לבין הצרכים היותר אישיים או לחילופין ההשקעה בגידול הילד מסיבות שונות  עשויה להיות התמודדות שנחווית כמתישה ולא נשאר מספיק אנרגיות נפשיות לדברים נוספים.

בכל אופן, אם את לא מצליחה להשתחרר מהחסימה, אני ממליצה לשוחח על כך ולברר באופן אישי עם איש מקצוע .

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2010 16:03 לינק ישיר 

אהבתי את הגישה שלך לאומנות שבה כל אדם שיוצר הוא אומן
אבל.....  
איך את מודדת יצירתיות בפעולות שאינן מוחשיות כמו כתיבה ציור בישול ריקוד
את ציינת למשל הורות  יחסים בינאישים וכד' , מי קובע מיהו היצירתי ומיהו הטכני או הרגיל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2010 22:01 לינק ישיר 

ואם מישהו יקבע מי יקבע שהוא הצודק ?

להתחפר תמיד אפשר.

נבואות,

חסימה רגשית, עלולה לנבוע בין היתר מכפיתיות של כתיבה ויצירה.

כלומר, מכרת את עצמך לעצמך ולסביבה בסטטוס מסויים של יוצרת, ומעתה את כביכול אמורה לרצות את הציפיה הזאת, מה שעלול ליצור התנגדות פנימית בנפש.

לנפש חשובה תחושת השליטה במרחב היצירתי, לא שהוא כחומר ביד מוחאי הכפיים.

לבטח יש לזה גם קשר לדברים שתיארת בעצמך בפורום אחר (בפרהסיא),
על חוסר עניין וטעם בשום דבר בחיים.

אבל בזה רק את תרחיבי מרצונך החופשי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/1/2010 00:44 לינק ישיר 

תמי שלום,

כל מעשה, מחשבה, הרגשה שיש בה חדוות יצירה היא מבחינתי מעשה יצירתי. אנשים שחיים את החיים באופן מכניסטי, חסר טעם וחסר חיות וחדווה פנימית עשויים להרגיש תסכול עמוק  ופחות יכולת יצירתית. חדוות היצירה או חדות החיים יכולה לבוא לידי ביטוי באמצעות כלים אומנותיים מוחשיים ויכולה לבוא לביטוי במערכות יחסים: בין בני זוג, בין הורה-ילד ובין אדם לעצמו, ובן אדם לקונו.

זוהי כמובן חוויה סובייקטיבית של האדם עצמו ולא נמדדת רק כמותית אוביקטיבית אלא יותר איכותית-חוויה האישית של האדם את החיים.

חסימה נפשית ליצירתיות היא מעין איתות פנימי שמשהו בפנים זקוק להקשבה והתיחסות רגשית.. מהו הדבר? כל אדם והעולם הפנימי שלו אשר ניתן לברור מעמיק במסגרת טיפול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2010 01:21 לינק ישיר 

שלום רונית ושלום לכולם! ראשית תודה רבה על תגובותיכם, היה חשוב לי לשמוע זאת, בין היתר מכיוון שלא דיברתי על כך עדיין עם מישהו אחר, שוניקו אני לא חושבת שאני אמורה לרצות מישהו, היה טוב לי עם זה וכרגע אני חסומה, אני מאד רוצה לכתוב בשבילי, ובשבילי בלבד, רונית, ילדי כבר בן שנתיים, ועצם זה שהוא קיים בחיים שלי לא דורש ממני הרבה, אבל בכלאופן תודה לכולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2010 08:00 לינק ישיר 

נבואות,

אני שמחה לשמוע שהתחלת לדבר על החסימה היצירתית  ושמצאת את הפורום כמרחב מאפשר לכך. 
את מוזמנת להמשיך העלות את מחשבותייך, רגשותייך בכל עת שתרצי..

להת'
רונית

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > חסימה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext