בית פורומים פורטל הנפש

התקפי חרדה 2

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/5/2010 18:24 לינק ישיר 
התקפי חרדה 2

האם מישהו יכול לייעץ או לתת איזה טיפ שימושי:
אני סובל מהתקפי חרדה, בין היתר אני חושש מלגשת להתפלל לפני העמוד, לעלות לתורה ו/או לדבר בציבור. לא בגלל שאני ביישן, אהבתי לעשות זאת עד שהתחלתי לסבול מהבעיה. אלא החשש שלי הוא שהציבור ירגיש בחרדה שלי אם תבוא בזמן זה.
בעוד תקופה קצרה יש לי יום זכרון, אהיה חייב לגשת להתפלל לפני העמוד, ואני חושש.

יש כאן מישהו שהתופעה מוכרת לו?

[אין כוונתי לטיפול מקצועי מעמיק, אותו אני כבר עושה, אלא לטיפים להקלה נקודתית למקרה הנ"ל]

דרך אגב,  אם יש כאן חברים הסובלים מבעיה דומה, אשמח מאוד אם יוכלו להשתתף בדיון כללי על הנושא,  באשכול 'התקפי חרדה' שפתחתי כאן בפורום.
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=15&topic_id=2750071&forum_id=21023

"בְּטַח בַּה'. וַעֲשֵׂה טוֹב. שְׁכָן אֶרֶץ. וּרְעֵה אֱמוּנָה".

תוקן על ידי yefenefesh ב- 03/05/2010 18:30:24

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2010 18:28 לינק ישיר 

תוקן על ידי yefenefesh ב- 03/05/2010 18:29:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 13:29 לינק ישיר 

היי, חברים, אני לבד כאן שסובל מבעיות כאלו?
גורלו של אשכול זה יהיה כגורל האשכול הקודם שפתחתי בנושא והוא צלל לתהומות הפורום?

אוף.....

תוקן על ידי yefenefesh ב- 04/05/2010 13:30:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 14:01 לינק ישיר 

מה המטפל שלך הציע?

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 14:42 לינק ישיר 

היה איזה אירוע שאתה מקשר לחרדה הפתאומית באמצע החיים ? בד"כ התופעה מוכרת מגיל צעיר לא פתאום בגיל מבוגר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 15:01 לינק ישיר 

יפה נפש שלום.

לי יש הפרעת חרדה - פוביה מדבר מסויים. כל חיי ניסיתי להתחמק ממפגש עם הדבר הזה. וגם הלכתי לטיפול מעמיק שנגע לא רק בהפרעה הזו. אבל הגיע הרגע שלא הייתה ברירה והייתי חייבת להיפגש עם הדבר הזה. והחרדה מהחרדה הייתה נוראית. שבועות הכנתי את עצמי למפגש, ובעצם שום הכנה לא עזרה. נכנסתי להתקף והתעלפתי וזה היה בחברת אנשים. וזה באמת לא היה כל כל נעים. אבל, וזה העניין הגדול. למדתי שזה לא כל כך נורא. אז מה עם נכנסים להתקף? אז מה עם מתעלפים? אז מה עם כל העולם רואה? לא מתים משום דבר. בהמשך המחשבה הזו, ששום דבר זה לא סוף העולם עזרה לי יותר מהכל.
בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 18:01 לינק ישיר 

ראשית, תודה לכל המגיבים.

החרדות התחילו אצלי בגיל צעיר במינון קטן, והתפרצו שוב בגיל מבוגר לאחר תקופה של לחץ נפשי.
אצל המטפל אני עובד כעת על השיטה הקוגנטיבית CBT. קצת קשה אבל מקוה להצליח אי"ה.

למטפל אין משהו נקודתי להציע לדילמה שהעליתי בפתיחת האשכול, לכן פניתי לחברים כאן, אולי יש למישהו טיפ ידידותי, מהסוג שעובר מפה לאוזן ולאו דוקא בטיפול מקצועי.

בכלל, כיצד אתם רואים את התופעה? האם בעיניכם זו מחלת נפש?

ושוב תודה, ובשורות טובות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 20:52 לינק ישיר 

וודאי שיש פתרון. חבל שאתה נמצא במסלול הלא נכון. החרדה נובעת ממחסור בסרוטנין במח. כל מה שצריך, בשביל הבעיה האקוטית, זה לגשת לרופא המשפחה ולקבל כדור שיסדיר את הבעיה.

עוד עניין- כתבת "טיפול מעמיק", אני מניחה שמדובר טיפול דינמי. חבל שאתה הולך לטיפול שלפי המחקרים הוא הכי פחות יעיל לחרדה. טיפול התנהגותי-קוגניטיבי הוא הטיפול שמוכח כטיפול היעיל ביותר לחרדה. הדיבור על "לפתור את הבעיה מהעומק" דמגוגי. לפעמים לבעיות אין עומק. לפעמים יש עומק אבל הוא לא אותו העומק שהתיאוריה הדינמית מאמינה בו. אנשים לפעמים תקועים שנים בטיפול דינמי, ללא התקדמות, בלי להבין שהכלים הדינמיים פשוט לא מתאימים לבעיה שלהם.

גילוי נאות- אני לא מטפלת התנהגותית-קוגניטיבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 17:45 לינק ישיר 

זה ממש לא מחלת נפש, זה מוגדר כ"הפרעה נפשית" ואם לא תלך לטיפול אמיתי ועמוק אתה תסבול כל חייך מזה!! אתה פשוט צריך להחליט מה אתה מעדיף: לחיות בצורה כזאת או להגשים את החלום שלך ולשנות את המצב הזה. אין לך מה לפחד מ"טיפול עמוק" אלא ההיפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 20:37 לינק ישיר 

ומה ההבדל בין מחלת נפש להפרעה נפשית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 23:04 לינק ישיר 

לא_מתביישת, את מפגינה כאן בפורום ידע רחב בתחום הנפש, האם את מטפלת? אם כן באיזה טיפול?
על איזה טיפולים את ממליצה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 01:45 לינק ישיר 

לא מתביישת, וכמי, אולי תוכלו להרחיב מעט בקשר למה שכתבתן למעלה?

תוקן על ידי yefenefesh ב- 09/05/2010 01:47:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 14:13 לינק ישיר 

אני עדיין לא מטפלת, אלא רק סטודנטית לפסיכולוגיה. במהלך הלימודים למדתי הרבה על טיפול דינמי (כי ככה המערכת בנויה כיום) וככל שלמדתי יותר, השתכנעתי פחות. לעומת זאת, שתי שיטות הטיפול ששכנעו אותי (ואת המחקרים...) ביכולתן לפתור בעיות הן הטיפול הביהוויוריסטי והטיפול ההומניסטי.
הטיפול הביהוויוריסטי מיועד לבעיות "מעשיות", בעיות שמשפיעות על תפקוד האדם בחיי היומיום. במהלך הטיפול המטפל בוחן עם המטופל את התפיסות השגויות שלו, ונותן לו כלים מעשיים לשינוי, גם מחשבתי וגם התנהגותי. מדובר בטיפול קצר מועד וממוקד מטרה.
הטיפול ההומניסטי מיועד לאדם שמתפקד טוב, אבל לא מרגיש טוב. הוא מאמין שהאדם טוב מיסודו, שצריך לתת לו את הצרכים שלו, ובעיקר אמונה בעצמו, וכך הוא יוכל להתפתח ולהרגיש טוב.

לגבי ההבדל בין הפרעה נפשית ומחלת נפש- אני מניחה שהכוונה למינוח הפופולארי שבו סכיזופרניה והפרעה בי-פולארית ("מניה-דיפרסיה") נקראות "מחלות נפש", ואילו הפרעות אישיות והפרעות חרדה נקראות "הפרעה נפשית". מבחינה מקצועית אין חלוקה כזו. כל ההפרעות נמצאות בDSM, ומחולקות לפי קטגוריות אחרות, לא לפי חומרה. מצד שני, גם שפיכה מוקדמת נמצאת בDSM, כך שעצם הכניסה לשם לא צריכה להטריד אותך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2010 11:54 לינק ישיר 

אין לי מושג מה הם שני השמות של טיפולים שהזכרת, אולי CBT?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2010 12:24 לינק ישיר 

כן, CBT זה ראשי תיבות של טיפול התנהגותי קוגניטיבי.
הטיפול ההומניסטי באמת פחות מוכר בארץ, אבל יש מטפלים בשיטה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 14:58 לינק ישיר 

ומה זה הטיפול ההומניסטי?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > התקפי חרדה 2
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext