| נשלח ב-20/6/2010 12:07 |
|
| |
דיכאון בהריון
רונית שלום! האם יש דבר כזה דיכאון בהריון?ואם כן האם זה כמו דיכאון שאחרי לידה? אני נמצאת באמצע ההריון השני בחיי ויש לי פשוט דיכאון זה הרבה יותר מתנודות במצבי רוח וזה היה גם בהריון הקודם איך אפשר לטפל בזה? זה משנה לי את החיים ואני לא מצליחהלשלוט בזה אשמח לתשובה גם מחברי הפורום תודה ויום טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2010 16:29 |
|
| |
כתיבה בפורומים יש בכחה להקל במשהו על דיכאון ובדידות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2010 21:33 |
|
| |
שלום לך אניבודדה,
משם המשתמש שלך אפשר אולי להבין משהו על הסיבות לדכאון שלך... הריון הוא מצב שעשוי להיות מבלבל, מעורר חרדות, מדאיג, ואם אין לך עם מי לחלוק את כל אלה - זה אכן יכול להיות מדכא.
לא כתבת מה עוד קורה בחייך. ייתכן שהנסיבות שבהן את חיה מדכאות כשלעצמן.
בכל מקרה, שווה להיעזר בחברה טובה או באיש/ת מקצוע, ולנסות לברר ממה נובע הדכאון.
בשעה טובה ובהצלחה!
מיכל
מיכל ורטהיימר-שמעוני, C.P.W מוסמכת בפסיכולוגיה תהליכית ע"פ מינדל www.processwork.co.il
|
| נשלח ב-20/6/2010 21:46 |
|
| |
אוקי, אני ארחיב מבחינה חיצונית יש לי המון בחיים אבל לי זה ממש לא מספיק יש לי אהבה ילד מדהים משפחה תומכת וכו' אבל מהבחינה האישית שלי אני כבר קועה הרבה מאוד שנים באותו מקום ולמרות שיש לי תמיכה מהסביבה אני לא "זזה", לא יוצאת ללמוד ולהתפתח, תמיד הייתי טיפוס דיכאוני ששקוע בתוך עצמו, הבדידות היא משהו פנימי שלי שקשה לאדם מבחוץ להבין אבל איכשהו שרדתי, עבדתי, ניהלתי סדר יום והכל היה תקין והיו תקופות שהרגשתי שלמה ומאושרת אבל בהריון הכל מקצין בצורה לא סבירה עזבתי את העבודה, אני לא יוצאת מהבית בכלל, רוב היום אני במיטה ואני הרבה בוכה מרגישה לבד לבד בעולם, ואף אחד לא מצליח להבין אותי ואני מבינה שזה קשור להריון- הורמונים וכו' יש לציין שאחרי הלידה הקודמת ממש פרחתי וממש הייתי ההפך הגמור מאישה עם דיכאון מקווה שהרחבתי מספיק תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2010 09:35 |
|
| |
שלום לך בודדה ולחברי הפורום,
ראשית אתייחס לשאלתך הראשונה והעקרונית- האם יש דבר כזה שנקרא דכאון בהיריון?
תופעה זו קיימת למרות שהיא פחות מוכרת וידועה מדכאון שלאחר לידה . הסיבה לכך, ככל הנראה ,היא שנשים לא מגיעות לפסיכיאטר לאבחון במהלך ההריון.,
בההיריון חלים שינויים דרמטיים :פיזיים, הורמונליים ורגשיים, העשויים להשפיע על מצב הרוח החל מתסמינים קלינים קלים של חרדה ודכדוך עד מצב קשה של דכאון מייג'ורי ולכן חשובה ההאבחנה.
בהקשר לכך אני רוצה לציין שני ממצאים מחקריים חשובים:
האחד, נשים אשר סבלו מדכאון והפרעות מצב רוח במהלך ההיריון היו בסיכון גבוהה יותר להתפתחות דכאון שלאחר לידה מנשים שלא סבלו מהפרעות אלו.
ממצא נוסף מעניין ,נשים אשר סבלו מחלומות חרדה במהלך ההיריון היו בסיכון נמוך יותר לפיתוח דכאון שלאחר לידה לעומת נשים אשר שלא חלמו חלומות כאלה.
ההסבר לכך שנתנו החוקרות הן-
,התברר שנשים בהריון שהיו להן חלומות של חרדה לא חוו דיכאון אחרי לידה כי הן ביטאו תהליך עיבוד של הפחדים והחרדות הקשורים בתינוק ובלידה דווקא הנשים בהיריון שחלמו חלומות שטוחים, ללא חרדה, קיבלו דיכאון לאחר לידה. המסקנה היא שדווקא חלומות שהם סוערים יכולים להיות חלומות של עבודה נפשית".
ממצאים אלו ניתן להסיק, האחד, שלא להזניח ויש לטפל בדכאון במהלך היריון והדבר שני, חשוב לעבד נפשית את הרגשות המורכבים שעולים בהיריון.
בהקשר לעיבוד הנפשי, יש לזכור שמעבר לשינויים הגופניים, ההורמונליים הדרמטיים שחלים בהיריון אשר עשויים להשפיע על המצב הרגשי, ההיריון עצמו עם כל המשמעויות שבו- אמהות, תינוק וחוסר אונים..עשוי לעורר באשה ההיריון הצפה של תכנים רגשיים הקשורים לילדותה של האשה ההרה עצמה.
וכעת לגביך 'אניבודדה', קשה לדעת מדברייך, האם מה שעובר עליך הוא מצב "נורמטיבי" להיריון כמו דכדוך או מעבר לכך. יתר על כן, את מספרת על טיפוס או אישיות דכאונית שעשוי אף הוא לתרום למצב ומנגד על מצבים בהם את ב"ה שמחה ומאושרת , כמו לאחר הלידה הקודמת.
לא ברור לי מדברייך, אם את עושה שימוש בסביבה האוהבת והתומכת שלך. כלומר, האם את מדברת על היריונך ועל הרגשות סביב ההיריון עם אותם אנשים תומכים?
תמיכה חברתית ומשפחתית הינה חשובה מאד ועשויה להיות קריטית במהלך ההיריון.
בכל אופן, מצב דכאוני אינו טוב לא לך ולא לעובר. אני ממליצה ללכת לאבחון ולבחון צורך לטיפול מקצועי.
תרגישי טוב,
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2011 00:27 |
|
| |
דיכאון בהריון
יש כזה דבר דיכאון בהריון האישה יודעת בעיקר בילד הראשון שמשהו מאוד גדול בחייה הולך להשתנות ולפעמים שינויים אלה יכולים להכניס את האישה לדיכאון עמוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2011 09:53 |
|
| |
יקירה, אני כל כך מבינה אותך! כי גם אני הייתי שם! הלכתי בזמנו לפסיכיאטר מאד ידוע והוא אמר לי שניתן לתת כדורים, אך עדיף לנסות את כל הדרכים האחרות משום שאשה בהריון זה מצב מסוכן לכדורים. מה שהוא הציע זה שאעשה המון התעמלות! כשהוא אמר את זה , גחכתי, כי לא היו לי כוחות לשלוף את עצמי מהמיטה בכלל, אך המשפחה משכה אותי כמעט בכוח לעניין ולקחה לי מאמנת אישית, הייתי מתעמלת 3 פעמים בשבוע עד סוף ההריון!!! והרגשתי הבדל עצום! אשמח לעזור לך במה שאוכל! דעי שאנחנו איתך ומבינים אותך ואין זו אשמתך כלל וכלל!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2011 15:02 |
|
| |
גם אני יכולה להבין אותך....בודדה יקרה. ההריונות שלי, משמחים ככל שהיו תמיד לא היו קלים לי מבחינה נפשית. ממליצה לך לא להזניח...ובכח לעשות דברים שאולי את חושבת שיכולים לעשות לך טוב... את חייבת את זה לעצמך. כמו שציינה רונית- תנסי ליצור לך רשת תמיכה נפשית שמורכבת מבני משפחה אם זה אפשרי, מחברות טובות ומכל מי שבא בחשבון ומתאים. וגם אנחנו כאן...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2011 23:30 |
|
| |
למרות שהריון אצלי זה משהו שאני מצפה לו המון . גם אני סובסלת מחרדות ופחדים לאורך ההריון(הם משתנים לפי החודשחם)
בכל אופן על תשכחי שבהריון הגוף עצמו חלש ועייפים מאד גם מי שלא בדיכאון ישנה המון
|
|
|
|
|