| נשלח ב-4/8/2010 06:51 |
|
| |
בעיה קטנה...
שלום,
יש לי בעיה קטנה והיססתי די הרבה אם זה המקום הראוי לשתף בו את בעייתי (משום קטנותה..)
אני לומד בישיבה בירושלים כבר חצי שנה, אני בן 23 (רווק...)
אז הבעיה היא: "schizo-affective type schizophrenia" (זה מצוטט מהדף אבל עבורי זה לא אומר דבר כי אינני מבין מה זה אומר מהבחינה הפשוטה שבדבר)
למדתי בכיתה ז'-ח' בבית ספר אחד ט'-י' בבית ספר אחר, בגיל 16 הושפזתי בביה"ח "גהה" לאחר מכן השתחררתי לבית ספר למשחק שם לקחו אותי לקבוצה קהילתית ומשם למדתי שנה א' (סיימתי בהצטיינות) ופרשתי ועברתי ללמד שם קבוצה קהילתית ולאחר שנה חזרתי בתשובה, אני יודע שאני עוזב כמעט כל דבר שאני מתחיל ודי קשה לי להתמיד (במיוחד אם אני מצליח במשהו אני נוטה להכשיר את עצמי), אני לא יודע איך להתחיל לדבר עם הרב על זה בכלל כי ראשו מלא תורה ופחות פסיכולוגיה (עד כמה שדעתי משגת).
כל מה שכתבתי כאן אני לא משתף אף אדם ולכן אני נושא איתי את זה שעבורי זה משקל לא קטן, עברתי המון חוווית מאוד לא נעימות, קשות וחלקן אף בלתי נסבלות, תחושת הבדידות היא עצומה כיוון שגם כמו שאני לא מתמיד בדבר לכן אין לחברי מכנה משותף איתי אז נוצר מצב שהם מתחלפים די הרבה, די קשה לי להיות בישיבה כיוון שאני נמצא מוקף בהמון אנשים כל הזמן (ואני תמיד מחפש את השקט שלי ואת הלבד שלי, יש לי חברותא אחת שרק איתו אני לומד) אני כבר יותר משבוע בבית ואני מנסה לחזור לישיבה (ניסיתי בעבר את ה"פשוט תארוז תיק ותיסע, כשתגיע נראה מה יהיה...") לפני שנכנסתי לישיבה הייתי בטיפול במשך שנה אצל מתמחה אבל לא יצא מזה משהו (חוץ מהספרים שהחלפנו והשיחות המעניינות, אותי לפחות)
אני באמת לא רוצה להיפלט מהישיבה אבל לחזור לשם נראה לי כמשהו מעל ומעבר ליכולותי (אני לא מתכוון לנסיעה שזה דווקא החלק הכי "כיפי" כי זה שעה שלי עם עצמי, אני גר בת"א) חוץ מהישיבה אין לי דבר, אני לא יודע מה לעשות ואני די נואש, בבית הספר למשחק רוצים שאני אחזור ללמד שם (סיפקתי תוצאות מאוד יפות) אבל יעלה לי בנשמה...
ובישיבה אני מאוד מבולבל כי יש כל-כך הרבה מחלוקות בין גדולים ומה הדרך הנכונה? מה נכון? מה לא נכון? מה מותר? מה אסור? יש המון זרמים והמון אפשרויות ואני בסך הכל רוצה לשבת וללמוד בישיבה והדבר הפשוט והקטן הזה עולה לי בבריאות. השהיה בבית גם לא טובה לי כי גם הורי לצערי ויתרו עליי, אז אני די לא יודע מה אני מבקש אבל מאוד אשמח לעצה בנוגע למה לעשות עכשיו?
נ.ב.
אני כותב את זה כבר חצי שעה ואני חייב ללכת לשחרית, אז בוקר טוב והמשך יום נעים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2010 14:21 |
|
| |
אהלן, בן דורדיא, (חח . . איזה ניק בחרת . . אתה מכיר את הסיפור על ר' אלעזר בן דורדיא ? אם לא הייתי יודע שזה מקרי לגמרי, כי כל הניקים הנורמלים תפוסים, לא הייתי מפסיק לצחוק . .) אתה יודע, אצלנו אומרים, שאלה טובה - חצי תשובה, לדעתי, פשוט תשב עם עצמך, ותעשה חשבון קר, מעלות נגד חסרונות, מ-1 עד 10, כמה טוב לך בבית, ומ-1 עד 10, כמה טוב לך בישיבה, תגדיר בדיוק מה מפריע לך בישיבה, ומה מפריע לך בבית, מה נסבל יותר, ומה נסבל פחות, אחרי שיהיה מוגדר לך ברור, תוכל להציב דילמה, תוכל להצביע בדיוק על מה מפריע לך, ואז, תחפש דרכים להסתדר עם זה, בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2010 17:22 |
|
| |
הבחירה של הניק היא לא מקרית, היא די מכוונת כי מאוד התחברתי לסיפור, הוא חטא, ברח למקום מסויים ביקש מהרים וגבעות, שמים וארץ, כוכבים ומזלות, שמש וירח שיבקשו עליו רחמים וכולם אמרו שאם הם מבקשים אז הם יבקשו כבר על עצמם, הוא הבין שהוא צריך לבקש על עצמו, שם את ראשו בין ברכיו ובכה עד שיצתה נשמתו ובאותו רגע יצתה בת קול ואמרה ר"א בן דורדיא (שפה הגמרא קוראת לו רבי, שלפני זה אין הגמרא קוראת לו רבי) מזומן לחיי העולם הבא, "בכה רבי ואמר יש קונה עולמו בכמה שנים ויש קונה עולמו בשעה אחת"
אני מאוד מקווה שלפחות אקנה את עולמי בשעה אם לא בכמה שנים...
ובנוגע לחלק השני של תגובתך, בישיבה מאוד לא נוח לי, יותר מדי אנשים (כ-50 אנשים, יותר מדי עבורי...) קשה לי להתקלח שם, לאכול שם, לישון שם וכו' שפה החלק שנוח לי בבית, פה אני לבד. ובבית זה לא בדיוק התקדמות וזה לא מקום כל כך קל לשבת וללמוד בו (אם אני באמת מצליח ללמוד) אני רוצה לצאת מהבית לישיבה אבל אני באמת לא יודע אם זה יצר רע או באמת קושי וחוסר יכולת.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2010 18:13 |
|
| |
אם הבעיה היא בתנאי הפנימיה, להתקלח, לאכול, לישון, אולי תחפש משהו אקסטרני, או שתלמד שם, ותיסע כל יום הביתה, ירושלים - ת"א, זה 45 דקות נסיעה, תדבר עם הרב, תאמר לו שלתקופה קצרה אתה מעדיף לישון בבית, כי זה יותר נוח לך, ותראה לאן זה מתקדם, אם עדיין קשה לך בתנאי פנימיה, תחפש משהו אקסטרני בגוש דן, אני אישית מכיר כמה ישיבות לבעלי תשובה בבני ברק, כמובן, שיתכן שזה משהו יותר עמוק שמצריך טיפול מקצועי, מה שמצריך פניה לגורמים המקצועיים, אם כי קשיים בתנאי פנימיה, זו בעיה מוכרת ולגיטימית, יתכן שאתה קצת ביישן, רק שבהודעתך ציינת שיש שם לבעיה, אז אולי צריך איש מקצוע, בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2010 18:34 |
|
| |
זו ישיבה באמת מדהימה עם רב מבריק שחבל לי לוותר עליו, הוא מאוד סבלני כלפי והוא יודע שדי קשה לי להחזיק שם אך עבורו ועבור שאר חברי שם זה "יצר רע" (אולי הם באמת צודקים ואני סתם חופר), הנסיעות לשם ובחזרה זה לא הגיוני ברמת התקציב ובישיבה אקסטרנית כבר עכשיו אני אומר לך שאני לא אצליח להחזיק.. :)
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 07:01 |
|
| |
בו דורדיא שלום לך,
הפרעה סכיזואפקטיבית מתאפיינת בסימפטומים פסיכוטיים כמו הלוצינציות (הזיות )ודלוזיות (מחשבות שווא ) הפרעת מצב רוח כמו דיכאון או מאניה. האם מוכרים לך מצבים אלו אצלך במהלך השנים?
מדבריך אני מבינה שהצלחת די יפה בבי"ס למשחק ואתה חושש להמשיך שם בגלל השפעה רוחנית. מנגד אתה לא מצליח להסתגל לישיבה גם בגלל צורת הלימוד, גם בגלל תנאי הפנימיה וגם בגלל ההתקהלות.
עד כמה שאני מכירה את תהליך חזרה בתשובה, אז בעבר היתה נטיה לחוזרים בתשובה להפסיק את כל עיסוקם ולימודם של העבר, אולם היום , בעשורים האחרונים, הנטיה היא לא לנטוש תחומים אלו אלא לראות איך אפשר לשלבם בחיי התורה.
אני חושבת זה שהצלחת בלימוד משחק זה מקסים ומראה על יכולת היצירתיות ויכולת המשחק שיש בך. יכולת אלו מצביעים על בריאות ודברים בריאים כאלו לא כדאי לזרוק מהר.
אני מתארת לעצמי שהאתגר הוא עצום לשלב משחק בתורה, אך יש גם אצלינו כאלו שעוסקים במשחק, ואולי אף לא יזיק להם ללמוד מאדם מקצועי כמוך.
אתגר זה לא פשוט לכל אדם ונראה לי שיכול להיות קשה יותר למי שסובל מהפרעה סכיזואפקטיבית או הפרעה נפשית אחרת.
לכן, הייתי מציעה לך לפנות לארגון "בית חם" שעוסק בשיקום של נפגעי נפש בקהילה על מנת שתוכל להמשיך ליצור, לשחק וללמד משחק במסגרת ובאופן שלא יפריע להתפתחות הרוחנית שלך.
כפי שאני מכירה 'בית חם' עוסק בשיקום האדם הדתי/חרדי בחיי הקהילה ואני מאמינה שהוא יתייחס לחלק המקצועי, למגורים, לישיבה, ללימוד הגמרא ולמצב הנפשי האישי שלך.
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 17:29 |
|
| |
הזיות ומחשבות שווא לא היה לשמחתי, אך דיכאון ומאניה היה ועוד איך היה...
תודה רבה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2010 06:45 |
|
| |
שלום, בדקתי קצת על המקום ואני חושב שאולי אני לא כל כך מתאים, אני לא ברמת סיכון ואני מאוד יציב, אני ללא תרופות כבר די הרבה שנים, אני בעייתי פשוט מבחינת התפקוד, זה באמת המקום שמתאים לי? אני חושב שאם באמת אופיע שם אני פשוט אתפוס מקום לאדם שבאמת זקוק ויש לו צורך גדול משלי במקום...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2010 08:50 |
|
| |
כנראה אנחנו לא מדברים על אותו "בית חם" . בכל אופן, אני שמחה לשמוע על מצבך היציב וללא תרופות.
ברעיון, אתה צריך להבנתי איש מקצוע בעל הבנה לתהליך החזרה בתשובה. לצערי, רב לא מספיק.
אתה מוזמן לפנות אליי לנייד ואולי אוכל להפנות אותך למישהו מתאים באיזור מגורך.
שבת שלום
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2010 20:33 |
|
| |
באיזה שעה יותר נוח שאתקשר?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 10:41 |
|
| |
אתה יכול פשוט לנסות להרים טלפון ולבדוק אם אני פנויה או לכתוב לאימייל האישי שלי ונקבע זמן מתאים.
בברכה,
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2010 22:15 |
|
| |
שלום רונית לזר, אני מצטער שלקח לי כל כך הרבה זמן לעשות תנועה בכיוון כי רציתי להתייעץ עם הרב שלי והוא אמר לי פחות או יותר אותו דבר, אז עכשיו שיש לי את לוית הרב אני מרגיש יותר בטוח בצעד הזה, האם אפשר שוב את המספר של אותו אדם שנתת לי בפעם הקודמת? (אני ממש מקווה שאת זוכרת...)
אגב המצב שלי מאוד הדרדר מהפעם אחרונה שדיברנו..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 23:50 |
|
| |
זוכרת. תתקשר אלי מחר ואמסור לך שוב את פרטיו.
מקווה שתרגיש טוב!
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 16:43 |
|
| |
טוב, התקשרתי אליו ויזמתי גם משהו קטן בעצמי, משכתי קצת בקשרים שאני מכיר מה"קליקה", יש תיאטרון ובית ספר למשחק של דתיים (הם אמרו לי שהמקום ברמה מאוד נמוכה ואני צריך משהו ברמה גבוה יותר אבל חשבתי שיהיה נחמד להרים את הרמה בבית ספר למשחק היחידי בארץ לדתיים...), לקחתי המלצות ואני אגש למקום לנסות ללמד שם נראה מה מכל הלחמים ששלחתי על פני המים יגיע או בצורה שאני אוהב יותר לאמר נראה מה יביא הלילה...
אגב זמן ההמתנה הזה הורג אותי ומקשה עליי עוד יותר... אני מרגיש כאילו הנה עוד מקום שאני לא מתאים לו...
כנראה שהשם רוצה אותי לעצמו אז הוא מוציא אותי מכל מערכת אפשרית...
תוקן על ידי בן_דורדיא ב- 26/08/2010 16:44:19
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 23:05 |
|
| |
וואו, צעד משמעותי עשית. מאחלת לך שתראה פרי ליוזמתך!
ולגבי הקושי לחכות והחרדה שמתלווה , האם יקבלו אותי או לא. זה ועוד כנראה תצטרך לעבוד בטיפול. בהצלחה!!
אתה מוזמן להמשיך לשתף אותנו בהתפתחויות, ככל שתרצה.
\
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2010 12:19 |
|
| |
אני נאלץ לבטל את הפגישה שלי עם אותו אדם שהפנת אותי אליו, אין לי ממש את הסכום הנדרש (בכל זאת הייתי בישיבה חצי שנה...), עכשיו אני מתארגן ונוסע לירושלים לראות את שתיל היוזמה שלי...
|
|
|
|
|