בית פורומים פורטל הנפש

זוגיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/10/2010 15:42 לינק ישיר 
זוגיות

האם דימוי עצמי שלילי משפיע על המערכת הזוגית?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 19:18 לינק ישיר 

כן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 23:08 לינק ישיר 

העלתה נושא חשוב מאד לא רק שדימוי עצמי שלילי משפיע לרעה על המערכת הזוגית,אלא היא הרסנית ביותר.
אך הרבה אנשים לא מספיק מודעים עד כמה שדימוי עצמי חיובי חשוב ותורם לזוגיות.
אדם צריך להעריך את עצמו מספיק גם בלי האישור התמידי של בן/ת הזוג, עד לרמה שבה יוכל להחמיא על עצמו בפני בן/ת הזוג.
אנשים מספרים על הפשלות/טעויות/חסרונות שלהם כל הזמן לבן/ת הזוג ואת ההצלחות הם שוכחים לספר (מה אני גאוותן?) ואז מה שיוצא שאנו שומעים כל הזמן על הדברים השליליים שלו ומה לעשות זה יוצר אצלינו רושם שלילי על הבן/ת זוג.
תפקידינו הוא תמיד לגרום לבן/ת הזוג לחשוב עלינו חיובי ככל שניתן.
בהצלחה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 01:55 לינק ישיר 

העשרה כתב:
העלת נושא חשוב מאד לא רק שדימוי עצמי שלילי משפיע לרעה על המערכת הזוגית,אלא היא הרסנית ביותר.
אך הרבה אנשים לא מספיק מודעים עד כמה שדימוי עצמי חיובי חשוב ותורם לזוגיות.
אדם צריך להעריך את עצמו מספיק גם בלי האישור התמידי של בן/ת הזוג, עד לרמה שבה יוכל להחמיא על עצמו בפני בן/ת הזוג.
אנשים מספרים על הפשלות/טעויות/חסרונות שלהם כל הזמן לבן/ת הזוג ואת ההצלחות הם שוכחים לספר (מה אני גאוותן?) ואז מה שיוצא שאנו שומעים כל הזמן על הדברים השליליים שלו ומה לעשות זה יוצר אצלינו רושם שלילי על הבן/ת זוג.
תפקידינו הוא תמיד לגרום לבן/ת הזוג לחשוב עלינו חיובי ככל שניתן.
בהצלחה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 21:37 לינק ישיר 

העשרה את כותבת דברים מעניינים מאד ומעלה אצלי רעיונות לשיפור,

אך מה תעשה מי שיש לה סיבה לדימוי עצמי שאינו חיובי.? יש לה פשלות וחסרונות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 01:17 לינק ישיר 

הכלכולל,
כל מי שיש לו דימוי עצמי נמוך יש לו סיבה טובה לכך. הבעיה אינה בכך שהוא 'מדמיין'. הבעיה היא שהוא מתמקד ברע, ו/או מפרש את התכונות לצד הרע. ואפרט:
יש 2 אופנים מהם נוצר דימוי עצמי שלילי: 1- אדם מתמקד בצדדים הפחות טובים שבו ולא מתבונן בערך הכולל שלו, שברוב המקרים הוא גבוה מאוד [זוהי תמצית שיטת גדלות האדם של בעלי המוסר].   2- אדם לוקח תכונה מסוימת שבו ומפרשה לצד הרע, בעוד שותה התכונה אינה 'רעה' בעצם, ויכולה לשמשו לדברים חיוביים.
א"כ "פשלות וחסרונות" אינן דבר אובייקטיבי , אלא זו דרך הסתכלות של האדם על עצמו. וכחלק מהעבודה שהוא צריך לעשות עם עצמו כדי לתקן את בעיית הדימוי העצמי, היא לשנות את המבט שלו על התכונות שלו.
מקוה שהצלחתי להסביר את עצמי [עשיתי את זה קצר ומהר בהתאם לזמן שהיה בידי].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 17:42 לינק ישיר 

העשרה אני מבין מדברייך שאכן דימוי עצמי נמוך משפיע על הזוגיות
 וכמו שכתבו אברהם והכלכלול שבד"כ מי שסובל  מדימוי עצמי שלילי יש לו סיבות לכך, 

ראשית: עד כמה הדבר משפיע על הזוגיות 
שנית: לפי הבנתי מדברייך אין צורך לשפר את הדימוי העצמי אלא מספיק לא לספר ע"כ לבן הזוג ואז זה לא ישפיע על מערכת היחסים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 09:07 לינק ישיר 

הי לכולם,
דימוי עצמי או הערכה עצמית נחקרו רבות, אולי יותר מכל תכונה אחרת ונמצא שיש לה השפעה (קשר) על מרבית מתחומי החיים כמו בחירת תפקיד ומקצוע ,על רווחה הנפשית  , וכן על מערכות יחסים ביניהן זוגיות ונישואין.

בקשר לזוגיות, אדם שההערכה העצמית שלו נמוכה עלול כפי שנאמר פה להדגיש את ההיבטים החלשים והשליליים שבו ובכך לפגום באהבה של השני כלפיו. כמו כן, אדם שלא מעריך את עצמו עשוי לפרש את היחס של השני כשלילי כלפיו ולחפש הוכחות לכך שהוא לא בסדר מצב שעלול להגביר את השליליות במרחב הזוגי. 
הערכה עצמית מבוססת על קבלה עצמית ומידה טובה של אהבה עצמית  וכשזה לא קיים אז לא רק שישנה פגיעה אישית באדם אלא במערכת עם השני -כמים פנים אל פנים כן לב האדם לאדם

הפסיכולוגיה רואה בתכונה זו כתכונה יציבה שמתעצבת בילדות ואינה משתנה מהותית לאור נסיבות ואירוע חיים. לכן, אם אדם סובל מהערכה עצמית נמוכה, כדאי שיעבוד באופן יסודי על עצמו.

לגבי מה לבטא, להגיד, ולהעביר לבן הזוג. אז מחד, מסכימה עם אלו שאמרו לא צריך לספר על כל הפשלות והחסרונות שרובן ככל הנראה מבוססות על תפיסה סובייקטיבית שלילית של המספר.  מצד שני, אדם בעל הערכה עצמית טובה מסוגל לשתף את השני גם בחולשותיו מבלי לפגום בדימוי העצמי החיובי הכולל או באהבה הזוגית.

בברכה

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 12:36 לינק ישיר 

שלום לכולם
כל מה שנכתב כאן נכון. לא התכוונתי שאסור לומר את החסרונות שלנו לבני זוגינו, אלא התכוונתי שצריך לשים לב שזה יקרה לפחות באותו המינון. ז"א שאם אני מספרת שלוש פשלות/חסרונות ביום כך עלי לספר גם שלוש מעלות.
אני יודעת שזה לא פשוט אך אם לפחות נהיה יותר ערניים זה כבר יהיה יותר טוב.
יש אנשים שמאד קשה להם לדבר על עצמם טוב באופן אישי, ולכן יעשו זאת באופן כוללני.
למשל אני אשה חכמה, במקום לומר: זכית באשה חכמה כ"כ, היום אמרתי...  
כמו כן עוד נושא שמאד אופייני לנשים זה שאשה מראה לבעלה את הפגמים שלה בגוף כמו כל חצקון שיצא בפנים או איך שהיא השמינה, ולא הרבה נשים מסוגלות לבא לבעל ולומר יש לך את האשה היפה ביותר בעולם.תראה איזה חיוך יש לי וכו'.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 18:07 לינק ישיר 

צודקים רונית אברהם והעשרה
נכון שיש סיבות אמיתיות לדימוי העצמי השלילי
אבל אני מבינה שיש אפשרות לשפר את מערכת הייחסים למרות שיש חסרונות ע"י הבלטת החיובי ואמירתו לבן הזוג.

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 15:36 לינק ישיר 

רונית תודה

יפה לראות איך את מנסחת ומגדירה במקצועיות כל נושא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 16:47 לינק ישיר 

רב אחד אמר לי פעם שכאשר אדם עם דימוי שלילי כלפי עצמו הוא לא מסוגל ליהות שלם עם הקב"ה זה נכון רונית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 22:01 לינק ישיר 

אני לא יודעת למה התכוון הרב ואני כמובן לא רב, אך אפשר להניח כי אדם שלא מכיר בחלק החיובי שבו אומר משהו על יצירת הבורא שנברא בצלמו , לא?!
בכל אופן מבחינה פסיכולוגית אני יכולה לשער כי אדם בעל דימוי עצמי שלילי מתקשה להיות עם עצמו וכמעט עם כל אובייקט/אחד אחר אז ככל הנראה זה כולל את הקב"ה כפי שהוא תופס אותו.

ד"ר רונית לזר 
עו"ס קלינית
 נייד 052-6346334

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2011 11:20 לינק ישיר 

אני רוצה להוסיף על כל הדברים החכמים שנכתבו כאן באשכול. דבר ראשון לשנות דימוי עצמי אפשר אם מבינים שמה שה' רוצה זה מכאן ואילך וכמעט שלא תחשוב על העבר אלא בזמנים מיוחדים כמו יום כיפור וגם אז לא בצורה דיכאונית אלא רק בחרטה גמורה ורצון גמור להשתנות. לגבי עצם השאלה. דימוי עצמי ירוד זה בעיה קשה בזוגיות במיוחד אם זה אצל הבעל כיון שתפקידו הוא להיות המעודד והמרגיע והמשמח ובקיצור הנותן לאשה שהיא בדרך כלל באופן טיבעי המקבלת. אז אם הבעל עם דימוי עצמי נמוך וזקוק להרבה ממנה והיא זקוקה ממנו זה מצב קשה מאוד כמו שני עניים שרבים על הצדקה. כמובן אם האשה היא דווקא נותנת יותר ממנו אז הבית יכול להצליח. בקיצור יש שלוש אפשרוית בזוגיות. שניהם עשירים (שלא צריכים מידי אחד השני וכל אחד מחפש רק להשלים לשני את מה שבכל זאת צריך ממנו) ברכה מרובה. שניהם עניים (שכל אחד צריך מהשני אבל אין לו מה לתת) מתכון לכשלון. אחד עשיר ואחד עני אם העשיר מספק את צרכי העני הרי זה ברכה ואם לא הרי זה כשלון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2011 03:28 לינק ישיר 

אני חושב שיש שיטה שנקראת אם אינני טועה אימגו. הרעיון בגדול הוא, שלא את/ה תגיד/י לבן/בת הזוג מה טוב בך, אלא תאמר/י לבן/בת הזוג כל הדברים שאת/ה אוהב/ת ומעריך/ה אצלו/ה, ובתמורה, יגיד בן/בת הזוג את הדברים שהוא/היא מעריך/ה אצלו או אצלה.

תנסו ותופתעו מהתוצאות.

בהרבה מקרים, אנחנו פשוט לא טורחים לתת משוב חיובי לבן/בת הזוג. חלק ממעלותיהם לפעמים מתקבלים כמובן מאליו. צריך להגיד שוב ושוב לאדם מעלותיו. מגיע לו. והנותן יקבל כפליים חזרה.....

בהצלחה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2011 13:48 לינק ישיר 

ציפי הרב מאד צודק אני חש את זה תמיד כשאני חזק בעצמי אני עושה כל דבר יותר עם מודעות וברור כי גם כשאני עושה משהו לקב"ה זה יותר עם שלימות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > זוגיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext