בית פורומים פורטל הנפש

הדיכאן שלי מחמיר בחורף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/10/2010 12:18 לינק ישיר 
הדיכאן שלי מחמיר בחורף

שלום לכולם
אחרי שיצאתי איכשהו מהדיכי של החגים אני חוששת ממה שיהיה לי בחורף. כל שנה בחורף אני יותר מסתגרת, הכל נראה לי כזה אפור, משעמם ומדכא. האם יש מה לעשות בנוסף לטיפול הפסיכולוגי ? אני לא רוצה להגיע לתרופות.
האם יש מישהו מכם גם נמצא במצב כזה ומה עוזר לו?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 21:45 לינק ישיר 

אולי כאן תוכלי לקבל קצת תשובותhttp://bhol-forums.co.il/topic.asp?whichpage=2&topic_id=2839891&forum_id=21206

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2010 21:58 לינק ישיר 

ליצן - זה פורום סגור...

באינטרנט אין חורף ואין חגים אין קיץ ואין לילה - תמיד חי פה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/10/2010 08:25 לינק ישיר 

דנה שלום

שאלתך מאד במקומה בבחינת הקדם תרופה למכה.

עם בוא החורף, הגשם והאפלולית, אנשים רבים בעולם ובארץ שוקעים לדכדוך ולדכאון.

תופעה זו נקראת דכאון חורף או מה שמכונה בעגה המקצועית "הפרעה אפקטיבית עונתית" הנפוצה בעיקר בארצות קרות אך גם בישראל החמה.
ההפרעה נובעת ככל הנראה מקיצור שעות היום והפחתת האור הקיימת בעונת החורף המשפיעים על ויסות הורמון השינה מלטונין ועל מתווך העצבי הסרוטונין שאחראי בין היתר למצב הרוח. בבקר כשהשמש זורחת רמת המלטונין יורדת ואילו רמת הסרוטונין עולה ועימה משתפר מצב ברוח.

ישנם מספר דברים שניתן לעשות כדי להימנע או לצמצם את הדכאון החורפי.

בעיני אמצעים אלו עשויים להיות טובים לכולנו

1.      חשיפה לשמש - בישראל גם בחורף ישנם ימים שטופי שמש, חשוב לנצל אותם, ולשהות כחצי שעה עד ביום בשמש חורפית נעימה.  במקרים קשים ניתן לטפל בתרפיית אור.

2.      השכימו קום - ההשכמה המוקדמת אף היא משפיעה על ויסות המלטונין והסרוטונין.  

3.      פעילות גופנית- חשוב להפעיל את הגוף . המחקרים מלמדים שלאימון גופני כמו פעילות אירובית של כחצי שעה ביום  יש השפעה על רמת הסרוטונין בגוף.

4.      אכלו בריא- בחורף ישנה נטיה לזלול מתוקים ופחמימות פשוטות שהם עשויים להשפיע על ירידות חדות במצב רוח. יש להקפיד על תזונה מאוזנת המורכבת מפחמימות מורכבות ודגנים מלאים ולהימנע מדברי מתיקה.

5.      תוספי מזון- התייעצו עם איש מקצוע רפואי או דיאטנית קלינית ובדקו אם חסר לכם בתפריט ויטמינים כמו אומגה 3 , ויטמין B ו C הידועים בקשרם לתחושות אנרגיה ,חיוניות ורוגע.

6.      היו אקטיביים- שמרו גם בחורף על יום פעיל וחוויתי. הרשמו לחוגים, סדנאות, לכו לבקר והזמינו אורחים.

חורף בריא לכולם

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 22:12 לינק ישיר 

רונית - נהניתי מתשובתך. אקח את עצמי לידיים ואאמץ את ההמלצות כמה שאצליח.
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 23:37 לינק ישיר 

תודה רונית - רבים יהנו מדברייך כאן

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/11/2010 00:13 לינק ישיר 

עוד טיפים מהספר "ללא פרויד ללא פרוזק" (המומלץ מאוד)-
לא לישון עם תריסים סגורים. הגוף שלנו צריך לעבור בהדרגה משינה לעירות, והוא עושה זאת בזריחה, כשהאור הולך ומתגבר. התעוררות בחדר חשוך לחלוטין, קשה יותר וגורמת לדכאון. 
להקפיד לקבל מספיק אומגה 3. בשביל זה לא צריך, לא סלמונים ולא כדורים יקרים, בזרעי פשתן יש גם אומגה 3. צריך לאכול אותם שלמים, או טחונים במקום. אין ערך לאכילת פשתן טחון ישן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2010 03:05 לינק ישיר 

לא_מתביישת כתב:
להקפיד לקבל מספיק אומגה 3. בשביל זה לא צריך, לא סלמונים ולא כדורים יקרים, בזרעי פשתן יש גם אומגה 3. צריך לאכול אותם שלמים, או טחונים במקום. אין ערך לאכילת פשתן טחון ישן.
תרשי לי לחלוק עלייך אומגה 3 על בסיס צמחי עובר סדרת תהליכים בכבד שלא בכדי להתפרק למרכיביו הפעילים ולא נשאר מכך הרבה לכן אני ממליץ על אומגה 3 בקפסולה ובלבד שריכוז החומר הפעיל יהיה מעל 60% כמו כן B12 יש לקחת רק כדור שניתן תחת הלשון ולא בבליעה מכיוון שרוב הויטמין נהרס בחומצת הקיבה ולא מגיע לדם 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/11/2010 12:53 לינק ישיר 

גם מצטרפת להמלצות על אומגה 3. הוא עוזר מאוד ומייצב את מצב הרוח. אני מכירה את דכאונות החורף האלו מקרוב... מאוד ממליצה לקחת בכמוסות כדי להימנע מרעלים בדגים. אני לוקחת של סופהרב (כשרות למהדרין http://bit.ly/9klcvU). שיהיה בהצלחה ומחזיקה אצבעות שהמצב ישתפר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 20:42 לינק ישיר 

סליחה, חנה, אבל אם יש רעלים בדגים (ואכן יש רעלים בדגים, בגלל זיהום האוקיינוסים), איך אין רעלים בכמוסות? הכמוסות הרי מכילות שמן דגים- עם אותם הרעלים שיש בדגים שלמים. לאחרונה הוגשה תביעה בקליפורניה נגד יצרניות הכמוסות הגדולות, בטענה שהן ידעו שהכמוסות מכילות polychlorinated biphenyl והמשיכו לשווק אותן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > הדיכאן שלי מחמיר בחורף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext