| נשלח ב-12/1/2011 10:30 |
|
| |
נורמלי או לא?
במסע_שלי (תאריך: 12/01/2011 10:00:00) אני בחורה בת 20 ואני בוגרת ומבחינה חברתית יש לי עדיין נטייה לתסבוכים. אספר על עצמי יש לי נטייה לאהב אנשים בצורה בלתי רגילה ובעלת חלומות ופנטזיות לגבי אותם אנשים מכח הדמיון שיש לי. במשך שנות הסמינר היו לי כמה שהייתי משוגעת עליהן בזמנים שונים. וגם כיום על מישהיא כמו הקודמות שלא היה לי איתן כימיה מוצלחת. וכל הזמן אני חושבת ומתגעגעת אליה והיא גורמת לי לדמעות לפעמים אחרי שיחה איתה או בלילה במיטה אני מדמיינת שאני כותבת לה מכתב כמה היא יקרה לי ואני בוכה.וגם אני מסוגלת לתת ולהביע לה אהבה בטקט (ואני מאד בחורה חמה ומוחצנת.אני ממתנת את עצמי כלפיה ).והיא כמו הקודמות לא מחזירה אהבה ואני ממשיכה לאהוב אותה כבר שנתיים בלי כימיה מוצלחת??? למה זה קורה לי??? למה אני אוהבת מישהיא בלי שום סיבה בעוצמה ענקית?איזה אופי אני? ויש לי חברות קרובות שיש לי איתן כימיה מוצלחת ואני לא משוגעת עליהן.אני לא אוהבת את החיוך שלהן ולא להביט לעיניים שלהן כמו ההיא. אולי סתם עניין של מזל "רע"מאלוקים מה שקורה לי. למה אני מסוגלת לאהוב בטירוף בלי שום סיבה הגיונית??? (אולי אני רומנטית? מה זה בדיוק רומנטית הגדרה בבקשה?) אנא חברי הפורום ורונית לזר היקרה תסבירו לי מה קורה איתי ועזרו לי לצאת מהסבך. תודה רבה !!! תענו דחוף!!!
|
| |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2011 10:33 |
|
| |
שלום לך
מה שאת מתארת נשמע יותר כהתאהבות מאשר היכולת לאהוב .
התאהבות היא מצב נפשי מסויים העשוי להתרחש בשלבי התפתחות משמעותיים בחיינו.
ראשית התאהבנו לראשונה בדמות הראשונית- האם. התינוק מסתכל על אמו ומתאהב בה וכרוך אחריה והיא אשר מעוררת בו תחושות של אושר ורוממות רוח או מפילה את רוחו. כשגדלנו החלפנו את אוביקט האהבה לגננת, למורה, לחברה . בגיל ההתבגרות התקופה שאת מתארת בה יש נטיה חזקה יותר, בשל השינויים היחודיים לה, להתאהב ובאופן טבעי התאהבים באובייקטים החברתיים הקרובים לנו בחברות , במורה וכד'.
עד אשר אנו פוגשים את הבן הזוג שאיתו אנו רוצים לחיות ולבנות תא משפחתי, ובתקופה זו שוב יכולה להתעורר ההתאהבות. במהלך המשךהחיים,אנו יכולים שוב לחוות זאת בזמנים שונים עלרקע התפתחויותשונותועוד.
זהו מהלך טבעי עם עוצמות ריגושיות שונות אצל בני אדם.
אולם, בשל היותו עוצמתי, ומורכב גם מרגשות של חרדת נטישה , תלות ועוד הוא אינו יכול להתאפשר לאורך זמן ולהוות את עיקר חיי החברה וחיי הנפש . התאהבות היא כמו תמצית בעל ריכוז גבוהה של רגש שיכול להוסיף לחיים , צבע וחיות אם משתמשים בו במידה.
ועכשיו יותר ספיציפית אלייך במסע_שלי, יש כמה דברים שצריכים להיבדק-
מדוע את מתאהבת "כלהזמן"?- פעמים יש אנשים שההתאהבות עבורם ממלאת פונקציות של ריגושים ולאו דווקא פגשו באדם ספציפי שאהבו את אישיותו, את השקפותיו ובו התאהבו
דבר נוסף שיש לבחון-מדוע באלו שאת מתאהבת לא נוצרת כימיה כלשונך ?
וכן מדוע דווקא מבין אלו שאת כן מצליחה ליצור יוצרת כימיה את לא מצליחה גם להתאהב ? וזאת כמובן בהנחה שאין צורך להתאהב בכל אחד שאיתו הולך טוב.
ובכלל, מהי אותה כימיה שאת מדברת עליה? 'קליק' בסיסי לקשר?
ושאלת השאלות היא האם את מסוגלת ליצור קשר איכותי ואינטימי או רק כימיה והתאהבות?
שאלות אלו אחרות מתאים להערכתי בדוק אותם בטיפול פסיכודינמי
לסיום להבנתי כימיה והתאהבות מורכבות בעיקר מעוצמות ,ריגושים, רגעיות, ופנטזיות - כל זה הוא טוב כחלק מקשר איכותי , עמוק ואינטימי..אך אם הוא העיקר , ובעל עוצמות שצובעות את כל החיים הפנימיים והמערכות היחסים הבינאישיים אז עלולה להיפגם איכות הקשר ויש לטפל בכך.
מה את אומרת?
בברכה
רונית
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2011 15:55 |
|
| |
רונית היקרה תודה על ההתיחסות לשאלתי! ולשאלותייך: 1.אני לא יודעת למה אני מתאהבת כל הזמן.וככה זה החיים שלי. וכמובן אני לא מחליטה ובוחרת לאהוב מישהיא כדי שהיו לי ריגושים אלא האהבה נופלת עלי!. אני זוכרת תקופה קצרה שלא אהבתי אף אחת והיה לי ריק וחור בלב(בחיים).באיזשהוא מקום בלב אני אוהבת ונהנית להיות מאוהבת 2.כימיה בשבילי=שיחות זורמות וקולחות בתדירות תמידית ושמאד נח לשהות במחיצתו. אני עם מאוהבתי לא תמיד יש על מה לדבר. לפעמים יש ולפעמים אין. אני מסוגלת לאהב גם בלי כימיה טובה (בשונה משאר האנשים).ושוב אני לא יודעת למה אני אוהבת בלי סיבה-את זה שאלתי אותך(אם הייתי יודעת לא הייתי שואלת).וכמו שכתבתי המקרה שקורה לי אולי סתם סוג של מזל שקורה לי בחיים ואין לזה הסבר. אציין שכלפי חברותי יש לי רגשי חיבה....והם יקרות לי ואני מביעה... אם כי אני חושבת שעם בעלי לעתיד יהיה הכל בסדר. 3.לא הבנתי את שאלתך כלפי:האם אוכל ליצור קשר איכותי ואינטימי. דוגמא והסבר מה זה קשר איכותי ואנטימי? 4.ושוב אני שואלת למה כימיה והתאהבות יכולות לפגום בקשר?? לא הבנתי.אם אפשר הסבר. אני מכירה את עצמי ואני מסוגלת שנים להיות מאוהבת וזה לא יפסק. אספר על הקשר שלי עם אימי שאני לא משוגעת עליה אבל יש לי כלפיה רגשות חזקים וחמים אז למה שיהיה לי בעיה עם בן זוגי לעתיד? (מבוהלת קצת). רונית לזר מחכה לך עם תשובות תודה שאפשר כאן לפרוק לשאול ולהענות!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2011 16:12 |
|
| |
שכחתי משהו... רונית מה ההבדל בן אהבה להתאהבות? ולשם הסקרנות שלי מה זאת בחורה רומנטית? נגמרו השאלות!!! תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 00:19 |
|
| |
"במסע שלי" היקרה, אני מתלבטת מה ואיך לכתוב לך. אינני יכולה להתעלם ממכתבך, אבל אני מפחדת להזיק במקום לעזור, בסיטואציה רגישה זו. סיפורך מזכיר לי מאוד את עצמי בגילך, ואת הסיפורים של נשים רבות שאני מכירה. אנסה לכתוב בזהירות וברגישות המרביות, אני מאמינה שאם היה לך את הכוח לשאול (לי לא היה כוח כזה, בגילך), יש לך גם את הכוח לשמוע את התשובה.
את מספרת שאת מתאהבת בנשים שונות מסביבך. בנוסף, את מציינת שאת מתאהבת דווקא בנשים שאין לך איתן כימיה, ולא בחברותיך. לכאורה זה מוזר. בד"כ אנשים מתאהבים באנשים שיש להם קשר טוב איתם. פסיכולוגים שחקרו את תופעת ההערצה בגיל ההתבגרות אומרים שהיא נובעת מהצורך של בני נוער "לתרגל" אהבה, מצד אחד, ומהפחד שלהם להיפגע מקשר ממשי, מהצד השני. הפתרון הוא להתאהב במישהו לא מושג- זמר, שחקן, או אפילו מורה. רונית כתבה "בגיל ההתבגרות התקופה שאת מתארת בה יש נטיה חזקה יותר, בשל השינויים היחודיים לה, להתאהב ובאופן טבעי מתאהבים באובייקטים החברתיים הקרובים לנו בחברות , במורה וכד'." אני חוששת שרונית מעדיפה לעגל קצוות, מסיבותיה שלה. רוב הנערות מתאהבות בגברים שסביבן. אני יודעת שאת חיה בחברה חרדית, אבל גם היא לא נפרדת לחלוטין. האם יש סביבך רבנים, שכנים, בני משפחה רחוקים? מהם רגשותיך כלפיהם? אינני אומרת, חס וחלילה, שהתאהבות בנערות היא לא טבעית. להיפך, זה מאוד טבעי, אבל רק לאחוז קטן מהציבור. האם יכול להיות שההתאהבות שלך דווקא בנערות שרחוקות ממך, נובעת מהפחד שאותה אהבה "אסורה" תמומש? יכול להיות שאני לגמרי טועה, אבל אם לא, עדיף שאת המסע שלך תעברי בעיניים פקוחות, מתוך הבנה מלאה של המציאות. זה לא אומר שלא תוכל להיות לך משפחה חרדית, אבל אולי זה יהיה יותר מסובך. אולי תזדקקי לתמיכה, גם מאשת מקצוע נטולת דעות קדומות, וגם מנשים כמוך. אם תרצי, אוכל לנסות לקשר אותך עם נשים חרדיות, שעוברות את אותו המסע. הרבה טוב, לא מתביישת.
תוקן על ידי לא_מתביישת ב- 14/01/2011 00:23:13
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 09:10 |
|
| |
טוב, לא לכל השאלות יש לי תשובה :) אך אני מאמינה שהתשובות טמונות בך ועל חלקן התחלת לענות.
אתחיל עם זה שאת מספרת לנו על אישיותך שנשמעת די חיובית: את בחורה בוגרת, חברותית, חמה, שמחצינה את רגשותיה במידה ואוהבת לאהוב ולהתאהב.
הדבר הלא ברור עדיין מדוע את מתאהבת באדם שאין לך כימיה איתו?
אחת התשובות האפשריות היא זו שהציעה לא_מתביישת.
שאלה נוספת, היא מדוע בזמנים שאין את מאוהבת את חשה חור בלב?
לדעתי, מסגרת הפורום אינה מרחב מתאים דיו לבירור התשובות לשאלות אלו ולכן הצעתי לבחון זאת במסגרת טיפולית מקצועית פסיכודינמית.
לגבי שאר השאלות הסקרניות :מהי רומנטיקה ומה ההבדל בין אהבה להתאהבות נעסוק בהמשך
אחרים מוזמנים להעלות את מחשבותיהן לגבי שאלות אלו
להת' בנתיים ושבת שלום
רונית
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2011 19:29 |
|
| |
שבוע טוב במסע_שלי ואחרים כפי שהבטחתי, אנסה להגדיר מהי להבנתי אהבה, התאהבות ואהבה רומנטית ומה ביניהן. אהבה היא מכלול של רגשות חיבה חזקים הכוללים געגועים, אכפתיות, נתינה, דאגה לשני, רצון בטובתו וזאת מבלי לפגוע באוטונומיה של העצמי. אהבה נבנית בתהליך ומתוך קשר עם השני והיא לרוב יציבה ומתפתחת עם הזמן.(כמו אהבת הורה לילד או בין חברות/ים) התאהבות היא מכלול של רגשות חיבה עזים הכוללים משיכה גופנית, מחשבות, פנטזיות וחלומות בהקיץ על השני. התאהבות קורית 'לפתע' , לא תמיד עם סיבה הגיונית, היא יכולה להעלם לפתע כפי שהחלה ולחזור ללא הכנה מראש. ישנם זמנים/במצבים מסוימים בהם הסיכוי שהיא תופיע תהיה גדולה יותר, כמו בגיל ההתבגרות אז המתבגר עסוק בגיבוש הזהות האישית שלו על רקע עליה דרמטית הורמונאלית. אהבה רומנטית מתרחשת כאשר אדם עסוק בבניית קשר זוגי והיא כוללת בתוכה את האהבה ואת ההתאהבות. מדובר באהבה בוגרת אשר שורדת את הזמנים בהם ההתאהבות נמצאת מטבעה בירידה, היא אף שורדת אכזבות, משברים ושינויים. במסע_שלי, כפי שאת יכולה לראות מצד אחד, מה שקורה לך הוא ככל הנראה תהליך טבעי סוער ומרגש של גיל ההתבגרות שכנראה מתעצם על רקע של אישיות חמה ומוחצנת. מצד שני, לא שמענו ממך על ניסיון ליצירת קשר זוגי. בד"כ בחורה בגיל שלך בחברה החרדית נמצאת בתקופת שידוכים ועסוקה במחשבות על בעלה לעתיד (גם אם עדיין לא הכירה אותוJ) .
כמו כן, כפי שתהינו קודם, מדוע ללא תחושת ההתאהבות את מרגישה ריקנות תהומית. היות וטבעה של ההתאהבות לא להישאר לאורך זמן ברמת שיא אנו אמורים להסתדר בלעדיה וזאת אם קיימת בנו סיפוק אישי/מלאות נפשית.
זאת בנוסף, את מרגישה מצוקה, תסבול ופלונטר בקשרי ההתאהבות למיניהם .
הפיצול בין אלו שיש לך כימיה איתן לבין אלו שבהן את מתאהבת ללא כימיה יכול להיות מוסבר בדרכים רבות. יתכן, שמדובר פה על משהו שמעבר לדרמה הרגילה של גיל התבגרות. מנגד, יתכן מאד שכשתגיעי לשלב בו תפני לחפש בן זוג לחיים, האהבה וההתאהבות ישתלבו יחד לאהבה רומנטית.
לצערינו, מסגרת הפורום אינה מסגרת מספקת לבירור הדברים לעומק. אני מקווה שקיבלת מענה על חלק מהשאלות ושעוזר לך כפי שאמרת לשתף אותנו בחוויתך ולפרוק חלק מהרגשות, את מוזמנת להמשיך אם את מעוניינת.
בברכה, רונית
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2011 19:44 |
|
| |
רונית, דברייך מחכימים מאוד. במסע שלי. לדעתי הקטנה, כפי שנראה ממכתבייך, יש לך צורך אדיר להרגיש נאהבת ע"י אנשים. לא ליחנם את נמשכת דווקא לאנשים שמנותקים ממך. נראה לי שעברת חוויות לא קלות של קשרים עם דמויות שאהבת והם או פגעו בך או נטשו אותך או נעלמו איפשהוא. ואת מפחדת להתאכזב שנית מיצירת קשר קרוב, או אולי מפחדת אפילו. וזה מובן מאוד. אני צודק?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2011 22:18 |
|
| |
שלום לכולם רב תודות לכולם ובמיוחד לרונית על התענינותכם ועל העזרה למעני!! אשתף אותכם שלפני פתיחת האשכול היו לי המון מחשבות מעיקות האם אני בסדר ???,האם אני נורמלית?? ורציתי כאן לבדוק דברים על עצמי.ואכן עזרתם אבל גם עכשיו עדיין המחשבות מעיקות... -והספור שלי להתאהב במשך תקופה ארוכה בלי כימיה קרה לי 4 פעמים במשך חיי
ללא מתביישת אין לי פחד לקשר ממשי!!.היה לי חלום לקשר עם אהבה גדולה וזה לא קרה. מכירה גברים סביבי ואין לי ענין בהם כמו שכנים וקרובי משפחה ,שחקנים וכאלו אני נהנית להסתכל על בחור יפה כמו על בחורה יפה ולא יותר מזה(בעבר הרחוק היה טיפה אחרת). לזשריה אין לי שום טראומה מקשר ואין לי פחד. לרונית אני הרגשתי ריקנות כי לא היה לי מה לחשוב ואל איזושהיא בחורה לצפות. ויש הרבה דברים אחרים שממלאים ומענינים אותי ואת נשמתי.אם כי התאהבות זה חויה גדולה בשבילי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 01:30 |
|
| |
רונית מתחשק לי לשלוח לך זר פרחים אז הנה קבלי אותו... עזרת לי המון המון.תודה על ההבנה והסבלנות לשאלות הגדולות שהיו לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 02:10 |
|
| |
במסע שלי החמודה. א. אני שמח שאין לך טראומות. ומאחל לך זאת לכל החיים. ב. מעניין אותי עם את נמשכת ככלל לגברים? מעניין אותך ומגרה אותך כזה קשר?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 14:54 |
|
| |
לזשריה בשבילי קשר עם גבר זה נישואין. ואני יודעת שנישואין זה אושר גדול וחויה גדולה. כמובן שאני רוצה להתחתן ומושך אותי כזה קשר ,אבל אני מכירה בחורות בגילי שרוצות הרבה יותר ממני להתחתן. פשוט יש לי אחות מעלי בשידוכים אז אני פחות חושבת על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2011 00:50 |
|
| |
במסע שלי, אני מתכוון למשיכה מינית. בלי קשר לנישואין. סתם משיכה מינית לגברים
|
|
|
|