| נשלח ב-29/4/2011 00:39 |
|
| |
ההבדל בין פחד לחרדה
האם תןכלו לחדד את ההבדל בין פחד סביר לחרדה המצריכה טיפול?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 15:14 |
|
| |
נראה לי שההבדל פשוט- אם יש הפרעה למהלך החיים התקין, של הסובל או של סביבתו, צריך ללכת טיפול.
|
|
| נשלח ב-1/5/2011 20:30 |
|
| |
נדמה לי ש'לא מתביישת' הטיבה להגדיר את ההבדל. לכל אדם ישנם פחדים, כל אחד מהדברים שהוא פוחד ממנו, אך כל זמן שהפחדים הללו לא מפריעים על מהלך החיים זה בגדר הנורמה, אך ברגע שזה משבש את האדם והוא לא יוצא מזה זה כבר חרדה המצריכה טיפול.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 10:24 |
|
| |
כתבתם מאוד נכון, לפי דעתי יש הבדל נוסף: פחד- הוא חשש מדבר הגיוני, חרדה היא חשש ממשהו לא הגיוני. וכמובן- פחד מדבר הגיוני כשהוא נעשה מוגזם מידי, הריהו חרדה.
|
|
| נשלח ב-2/5/2011 12:08 |
|
| |
יפה נפש- איך תגדיר דפיקות לב מואצות על מפתן המטוס לפני צניחה חופשית? אני מניחה שפחד. איך תגדיר דפיקות לב מואצות בזמן נסיעה שגרתית במכונית? אני מניחה שחרדה. ומה עם העובדה שצניחה חופשית הרבה יותר בטוחה מנסיעה במכונית? הפחד והחרדה מגיעים ממקומות מאוד פרימיטיבים (ראשוניים) במוח. אין להם שום שייכות להגיון. ליתר דיוק- אין להם שייכות להגיון בעולם המודרני, שהם לא מותאמים אליו.
תוקן על ידי לא_מתביישת ב- 02/05/2011 12:13:05
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 19:39 |
|
| |
השאלה הוא מה הוא דבר הגיוני האם לפחוד מפצצצת אטום הוא הגיוני ? בהתחשב במצב זה נראה מאד הגיוני אפילו שישתק את החיים.
חשבתי שאולי ההבדל הוא אם יש לנו איך להתגוננן נגד הפחד או לא לדוגמא מפצצת אטום אין לנו מה לעשות נגד לכן הנוראה שזה לא ממש אמור להטריד אותנו לעומת פחד לדוגמא מגנבים בזה יש לנו מה לעשות מעט יותר כמו למגן את הבית
מה אתם אומרים אני צודקת?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 22:18 |
|
| |
כפי שכתבתי, אני לא חושבת שההגיון משחק תפקיד בכלל. חוץ מזה, מה הגיוני בלשתק את החיים בגלל שאולי בעתיד תיפול פצצת אטום? נראה לי שמי שמפחד מגנבים ולכן לא ישן בלילה, לא יוצא מהבית, משקיע במיגון סכומים שאין לו וכדו', צריך ללכת לטיפול. קשה לקבוע גבולות ברורים לכולם. השאלה היא האם יש סבל מיותר, או לא.
|
|
|
|
|