בית פורומים פורטל הנפש

ילדה בת 4.5- בכי היסטרי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/5/2011 12:00 לינק ישיר 
ילדה בת 4.5- בכי היסטרי

בס"ד.

שלום!

הילדה הולכת לגן כרגיל בלי בכי אבל לא מובן למה בבית היא לא מוכנה שאמא תעלם מעייניה,
אם אמא נכנסת לאיזה שהוא חדר בבית והיא לא רואה אותה כמו לדוג' שירותים (שהדלת סגורה) היא בוכה בהיסטריה ומבקשת ממנה לצאת בדחיפות וכשהיא יוצאת היא מבקשת ממנה להיכנס שוב, ולאחר מכן הבכי נמשך זמן רב והיא נכנסת לכריזה עמוקה.
היא מוכנה שאמא תיכנס רק אם היא תשאיר פתח קטן, כך שהיא תוכל לראות אותה,
וכמובן שזה לא אפשרי,
בנוסף בלי שום קשר,הילדה בוכה בתדירות גבוהה על כל דבר קטן שלא מסתדר לה ולא הולך כפי רצונה.
אמא מרגישה  כבולה לרצונות הילדה כדי לא לגרום להחמרת המצב.
וכמובן שבעקבות כך היא גם לא יכולה  לצאת מחוץ לבית כשהילדה נמצאת.

בתודה מראש.
                                                                                                                          גלי888

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2011 19:19 לינק ישיר 

גלי שלום

ממתי המצב ההיסטרי התחיל? האם ידוע לך על  קיומו של אירוע חריג בתקופה האחרונה?

אני מציעה שתשבי עם הילדה ותדברי איתה על הפחד שלה מבלי לבטלו ושאלי אותה ישירות האם מישהו פגע בה, איים עליה או הפחיד אותה.

ממליצה לפנות להערכה קלינית אצל איש מקצוע.
בברכה,

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
טיפול במבוגרים, נוער וילדים
אלעד, ירושלים
 נייד 052-6346334
< type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2011 22:18 לינק ישיר 

שלום! כמה טוב לשמוע שיש אנשים שסובללים מבעיה זהה לבעיה היומיומית שלי!
הבת שלי בת כמעט 5, בכורה, וזה מאד מענין אותי אם גם שלך בת בכורה, קוראים לזה "מכת בכורות"
אם אוכל לעזור לך עם תאור קצר של מה שמתחולל אצלינו ועם המסקנות הככ פשוטות:
הבת שלי חכמה במיוחד(גם לדעת הגננת) וזה עוזר לה ולא במקצת, להלחם במצב שלה, בדרך שמצאה לה.
ההיסטריה של הבת שלי מהולה בכעס נורא ולחץ איום על כל דבר שקורה אחרת ממה שרצתה. מספרים שקראתי, זו בעיה נפוצה, הילד בודק את תגובות ההורים ולפי זה ממשיך לפתח את אופי התנהגותו. כאשר היא רואה שההיסטריה שלה מוציאה אותי מדעתי, ובצדק, היא למדה כלי שימושי איך להוציא אותי מהכלים, היא יכולה לעשות זאת בכדי לקבל צומת לב, דוקא בזמנים שהיא מקבלת הכי הרבה, בבחינת, יש לו מנה רוצה מאתיים. ולהפך בזמנים שאני לא ממש איתה, "בעוונותי הרבים" היא התרגלה ליחס מלא בעקבות בכורותה, והפחתה מועטת ביחס פוגעת בה אפילו בתת מודע. חוץ מזה שכל זה בא בעיסקת חבילה עם מידות "טובות" כמו מידת הכעס, שהיא קיבלה במתנה...ואופי שתלטני...
הבת שלך ראתה שהיא יכולה לשלוט בך ע"י הבכי שלה! וזה כלי נהדר להרגיש יכול! תנסי - וזה מאד קשה - לא להתייחס לבכי שלה- אבל לא בדרך של התעלמות, כי זה גם סוג של התייחסות - ותראי שהיא תנסה אותך עד קצה היכולת שלה, ולבסוף היא תיכנע, מקוה שתצליחי שלא להכנע לפניה...
רק תודיעי לשכנים שלא יטרחו לקרוא לעובדת סוציאלית ושהכל בשליטה מלאה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > ילדה בת 4.5- בכי היסטרי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext