| נשלח ב-27/6/2011 14:29 |
|
| |
על זוגיות אמיתית ואינטרסנטית
אחרי כמה וכמה שנות נישואין ושמיעת הרצאות שונות ומגוונות ממומחים בתחום הזוגיות, אני שואל את עצמי מדי פעם האם יש בקן שלנו אהבה אמיתית, או אהבה כדאיניקית ואינטרסנטית כי פשוט משתלם לחיות ביחד ולא כדאי לריב. כי אם אתם רואים זוג שמסתדר ביחד ולא מתקוטטים בכלל עדיין זה לא אומר שהם אוהבים באמת, "להסתדר ביחד" אפשר לראות גם אצל שותפים עסקיים, וגם במקומות עבודה בהם כולם עובדים כצוות והכל דופק פחות או יותר וזה עדיין לא אומר שיש שם אהבה אמיתית כזו שאם מישהו מהצוות יתפטר או יפוטר כולם באמת ייצטערו.
מה המבחן בזוגיות לדעת האם יש אהבה אמיתית?
מספרים ר' אריה לוין זצ"ל בא עם אשתו לרופא והתלונן "הרגל שלנו כואבת".
בדור שלנו ואצל אנשים פשוטים, איפה הגבול בין אהבת אמת לכזאת שהיא לא? והכלל "מתוך שלא לשמה בא לשמה" יחול גם בזוגיות?
תוקן על ידי מסתודד ב- 27/06/2011 14:37:29
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2011 18:39 |
|
| |
שלום לך, מסתודד העלת שאלה מענינת
אבל בשביל לחדד את הדברים תרשה לי לשאול למה זה מעניין אותך מהי ההגדרה של המצב הקיים אצלך. אם אתה מרוצה אז מה הבעיה? ואם לא, תעבוד על זה.
אלא שאתה חושב אולי יש משהו יותר, משהו מעבר לחיים משותפים ואפי׳ טובים ורגועים...
ב. יש כזה דבר אהבה אמיתית? האם לא כל דבר בסופו של דבר מגיע מאהבה עצמית, מאינטרס אישי?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2011 20:28 |
|
| |
שאפו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2011 20:35 |
|
| |
אשמח אם גם תרחיבו בנושא: יש ימים שאני פשוט שונא את אשתי ויש ימים שאני מאוהב בא וחושב עליה כל היום
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2011 22:36 |
|
| |
אצלה זה בטח להיפך
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2011 23:04 |
|
| |
קשר זוגי הוא סוג של קשר עסקי, מונע בעיקר מאינטרסים אין מתנות חינם בחיים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2011 23:38 |
|
| |
מי שמצפה לתגמול, מוטב שלא יעניק כלום. נישואין זה לא מטקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 08:12 |
|
| |
| גרוסמן1 כתב: |  | | שלום לך, מסתודד העלת שאלה מענינת אבל בשביל לחדד את הדברים תרשה לי לשאול למה זה מעניין אותך מהי ההגדרה של המצב הקיים אצלך. אם אתה מרוצה אז מה הבעיה? ואם לא, תעבוד על זה. אלא שאתה חושב אולי יש משהו יותר, משהו מעבר לחיים משותפים ואפי׳ טובים ורגועים... ב. יש כזה דבר אהבה אמיתית? האם לא כל דבר בסופו של דבר מגיע מאהבה עצמית, מאינטרס אישי? |
|
א. בראבו על ההגדרה!
ב. בוא ננסה באמת לענות על זה.. לדעתכם - יש כזה דבר אהבה אמיתית? האם אנחנו אוהבים את ילדינו, למשל, בגלל אינטרס אישי?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 10:36 |
|
| |
הספר "אמנות האהבה" של אריך פרום עוסק בנושא זה והוא מאוד מומלץ (חשבתי להעתיק כמה משפטים, אבל מצאתי את עצמי רוצה להעתיק יותר מדי...).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 13:12 |
|
| |
שילר, אם כבר ערבת את עניין שאר ה״אהבות״
תרשו לי להציג שתי שאלות
א. האם כל סוגי האהבה הם בעצם מאותו מקור נפשי ומשויכות לאותה הגדרה רגשית, רק שמתחלקים לפי מינונים וכדו׳ או שמא יש כמה סוגי אהבות שונים לחלוטין כגון אהבת אשה, אהבת ילדים אהבת חברים וכו׳ רק שמשתמשים בכינוי ״אהבה״ לכולם בדרך כללית שעניינה הרגשת קשר חיובי ואמפטיה לזולת.
ב. אולי זה כבר ממש לא שייך לאשכול אבל בכל זאת אשאל
מה דעתכם, אהבת ה׳ גם כן משויכת לנידון הנ״ל...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 14:38 |
|
| |
גם אם תאמר שאהבת גבר לאישה היא סוג אחר מאהבת אב לבנו או מאהבת אחים, עדיין אנחנו חוזרים לשאלה, שנוגעת לכל רגשות הקשר החיובי והאמפטיה לזולת: האם זה שאנחנו מרגישים את זה נובע ממניעים אינטרסנטים אגואיסטיים בלבד או שיש מושג כזה של הרגשת אמפטיה לזולת "סתם" ללא רווח אישי?
לדעתי, התשובה לשאלה זו היא חיובית, ודווקא בגלל הדוגמא של אהבת אב לבנו: אוי לבנים שאבותיהם אוהבים אותם ממניעים אינטרסנטים (למרות, וכאן אני מסייג את דברי: יש בהחלט הורים שהמבט שלהם על ילדיהם הוא רכושני קמעא, ואז הם מכניסים אותם לאינטרס שלהם, כאילו הם חלק מהם..)..
ואם נאמר שאהבה זו אינה אינטרסנטית, אנחנו בעצם אומרים שייתכן רגש חיובי לזולת שאינו אינטרסנטי ואז מה המניעה לומר שקשר זה יכול להתקיים בין כל שני בני אדם (אני לא אומר שזה קל או שזה לא נדיר מאד, אבל ייתכן.)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 15:25 |
|
| |
האם אהבת אדם את עצמו היא אנטרסנטית?! התשובה היא לא! ובכן, השאיפה האולטימטיבית שאדם יאהב את אלוקיו ואת אשתו כאהבתו את עצמו!! וזו אהבה הנבנית על ידי נתינה סיזיפית!!! בל ניתן להוגי הדעות האחרונים לשבש את טוהר מושג האהבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 15:28 |
|
| |
| ציפורעפה כתב: |  | האם אהבת אדם את עצמו היא אנטרסנטית?!
התשובה היא לא!
ובכן, השאיפה האולטימטיבית שאדם יאהב את אלוקיו ואת אשתו כאהבתו את עצמו!!
וזו אהבה הנבנית על ידי נתינה סיזיפית!!!
בל ניתן להוגי הדעות האחרונים לשבש את טוהר מושג האהבה! |
|
אני לא חושב שאהבת אדם את אלוקיו או להבדיל את אשתו אמורה להיות כאהבתו את עצמו... אני רוצה להאמין שאני יכול לאהוב את אשתי אחרת.. וקל וחומר אהבת אלוקים...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 15:35 |
|
| |
לא לחינם נאמר- ואהבת לרעך כמוך דע לך שאין אהבת אלוקים דרה בלבו של השונא עצמו!!! המפתח לאהבת הזולת הוא אהבת עצמינו!! לכן- כל כך הרבה אנשים שלא שלמים עם עצמם ועם מורכבותם, מתקשים לפנות אל הקב"ה בתפילה!!! מניסיון..!!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 16:28 |
|
| |
כמה אנשים מקיף הנסיון שלך..??
|
|
|
|