| נשלח ב-28/6/2011 09:54 |
|
| |
החיים בצל המחויבות
שלום לכולם,
יש לכם הרגשה לפעמים שאתם לא עושים מה שהייתם רוצים לעשות בחיים? שאתם "תקועים" בעבודה/ לימודים/ מחויבויות אחרות שאין לכם, אבל ממש אין לכם ברירה אחרת.. אבל בכל זאת חולמים על לקחת את החיים שלכם לכיוון אחר??
בהנחה שבאמת אין ברירה אחרת, איך מתמודדים עם זה? איך קמים כל בוקר עם חיוך על הפנים ובלב, למרות ההרגשה הזאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 12:18 |
|
| |
אני כל כך מזדהה עם השאלה!!! לצערי, יש לי צורך לעוף למקומות שונים, לבדוק גבולות ולחזור, ואני לא עושה זאת כי אין לי את הכח הנפשי להתמודד עם כאב המשפחה... אני סוחבת איתי את האש הזו לכל מקום!!!, לא משתפת את בעלי בעניין ומנסה לשרוד!!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 13:59 |
|
| |
הוא/הם יצטער/ו אם תעשי את זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 14:40 |
|
| |
| ציפורעפה כתב: |  | אני כל כך מזדהה עם השאלה!!!
לצערי, יש לי צורך לעוף למקומות שונים, לבדוק גבולות ולחזור, ואני לא עושה זאת כי אין לי את הכח הנפשי להתמודד עם כאב המשפחה...
אני סוחבת איתי את האש הזו לכל מקום!!!, לא משתפת את בעלי בעניין ומנסה לשרוד!!
|
|
וזו, (וסליחה אם אני מגלה חוסר רגישות, אני פשוט מנסה לברר את העניין), דרך נורמלית לחיות, לדעתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 14:52 |
|
| |
למה את לא משתפת את בעלך בזה? - מה את יודעת, אולי גם לו יש "משאלות" כלשהן, ויחד תוכלו "לפרק", ללמוד ולעבד את הסוגיה וכך, אולי,למצוא גם דרך בה תוכלו להגיע למין פיוס פנימי עם הפנטזיות הללו, כך בגבול מתקבל על הדעת וריאלי. בכך שכל המחשבות הללו מבעבעים בפנים את רק גורמת לכך שהמגמה של המחשבות הללו היא הולכת ומקצינה (מה שאתמול היה בבחינת "אולי יותר טוב לחיות טיפה אחרת ממה שאני רגילה" היום ישתנה ל"בטוח שיותר טוב לי לחיות אחרת", וכן הלאה).
באופן כללי, ברור - לפחות לרובינו - שאין שום חוויה רגשית אמיתית "שם", בעולם בחוץ, שלא יכולה לבוא לידי ביטוי והגשמה אצלינו פנימה. עיקר האפקט של היצר הרע הוא, לענייננו, אשליה שיש "שם" מה שאין "פה". זה פשוט אילוזיה "אופטית", למתבונן.
מישהו חולק?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 15:00 |
|
| |
היי, אמפתי, מי דיבר על "שם"? כוונתי בפתיחת האשכול הייתה על חוסר שביעות רצון בלי שום קשר לדת.. למשל: מישהי עובדת כמזכירה כי היא צריכה לפרנס את בני משפחתה וחולמת לעבוד באישהו תחום שקשור לציור.. משהו בסגנון.. אבל קצת יותר עמוק ומשפיע על הנפש..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 15:21 |
|
| |
לבעלי אין את זה- נקודה פסיק נקודה!!! הרצון שלי לפרוץ גבולות הוא לא משום שאני חושבת שהדת איננה מספקת, מקסימה ועוטפת אלא- מאחר שאני בן אדם מאד מורכב, אני תמיד מגששת אחר המקומות המכילים והמתאימים לכך, ולא תמיד הם מקומות שעומדים בקריטריון הדתי. לא לחינם כיניתי את עצמי ציפור עפה! מי ייתן לי את כנפיי החלום?!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 16:19 |
|
| |
צפורעפה,
אם מדובר בסוג דברים שתכל'ס "אין מצב" לממש במסגרת חיים בה אנו חיים, הרי שזה כמו לחשוב "ברצינות" איך אני יחלק את מליוני הדולרים שאולי אזכה בהם בפיס. אין לי אותם, ולא יהיה לי אותם (מבחינתנו), אבל אני מאד מאד רוצה אותם, ולחשוב מה אני יעשה עם כל אחד מהמליונים האלה. רק מה, תמיד אפשר לומר שאולי זה בסופו של דבר כן אפשרי, ואני רק נעול איפשהו, והלוואי ורק אוכל איכשהו להיפתח לדברים האלה (-??) למרות הישארותי בתוך המסגרת.
נניח שאת באמת שוקלת באפשרות כלשהי, אלא שיש לה מחיר כבד (משפחה, דימוי עצמי, אמון, וכו'), הרי שזה צריך לעורר שיקול דעת כמו בכל שטח אחר, וכך עלייך לשאול את עצמיך: האם המחיר המחיר שאשלם באמת שווה את זה? למה הדבר דומה, לתשוקה עזה לאכול משהו שאני מאד רגיש לו, וברגע שאטעם ממנו ארגיש ממש רע. ההחלטה היא שלי: האם להתפתות ולאכול ("רווח") או שמא להתגבר כיוון שאני יודע שזה עוד יתנקם בי בתחושה רעה וצורבת ("עלות"). תמיד ההחלטה תהיה בין שני צדדים אלו, כך שמצד אחת יש את ה"ערב לשעתו" ומצד שני את ה"מועיל לעתיד".
ישנם מטפלים (לא דתיים) שסוברים שזה טוב שיש מקום נרחב בנפש לפנטזיות אפילו שהן לא יכולות לבוא לידי ביטוי בחיים האמיתיים (אלא אם כן נשלם מחיר ממש כבד). גם לדידם, אם הפנטזיות שוטפות אותנו ודוחקות אותנו לקונפליקט ממשי ברור שאין לזה שום מקום, שהרי זה רק מזיק.
נשמע הגיוני?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 16:20 |
|
| |
חברים, סליחה על ההודעה המשובשת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2011 18:05 |
|
| |
אני אוהבת את הדרך שבה אתה משקף את הדברים והופך אותם לחבילה כזו, אם רוצים לוקחים ואם לאו, לאו. אבל שנינו יודעים שהדברים הם הרבה יותר מפותלים ומסובכים... כל בקר אני שואלת את עצמי מה ד' אלוקים שואל ממני ורק קול ריק מהדהד אלי בתשובה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 11:31 |
|
| |
אמפתי וציפור: תרשו לי לחלק את חוסר שביעות הרצון והשאיפה לשינוי ל-3:
א. דברים שאנחנו לא עושים כי מצפוננו מונע מאיתנו. דברים אלה אין לנו ברירה אחרת אלא ללמוד לחיות איתם (ואני מאמין שהדרך היא בדיקת מצפוננו והעמקת האמונות לפיהן אנחנו חיים), ולו רק למען שפיות נפשנו...
ב. דברים שאנחנו לא עושים כי הם לא הגיוניים (ע"ע זכיה בפיס...), לדעתי אדם שדברים כאלה מפריעים את שלוות נפשו כדאי שילך לטיפול...
ג. אותם דברים שהתכוונתי כשפתחתי את האשכול: דברים שאין מניעה מצפונית לעשותם (כלומר, אתה בטוח במאת האחוזים בכך שהם לא נוגדים את דרך חייך) אבל מציאות החיים בה חיים אינה מאפשרת זאת... (מבחינה כספית, חברתית, משפחתית, וכד').
איך מתמודדים עם תחושת ההחמצה הזו? זה מה שרציתי לדעת...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 12:54 |
|
| |
שילר- איזה כיף לקרוא איך סדרת את נפשנו המפותלת!! לא בציניות... ולשאלתך, אני חושבת שלכל אדם יש חוש שישי, כעין אינטואיציה שמשדרת לו מה באמת הכי טוב בשבילו, למרות שחונכנו משחר ילדותינו להקשיב רק אל השכל, עדיין יש מקום נכבד לתחושות שלנו והן נכונות כל כך!!! ולכן מישהי שעובדת במקום שמחמיץ אותה, יודעת בעומק נשמתה שזה לא זה וצריכה לשנות זאת, הייעוד שלה בעולם זה כיוון משיכתה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 13:11 |
|
| |
ברור שאת צודקת, ואם באמת מישהו מרגיש שהוא מחמיץ את החיים כדאי לו מאד (וכדאי מאד לבן זוגו/בני משפחתו הקרובים לעודד את זה) לתפוס אומץ ולעשות מה שהוא נמשך אליו....
א ב ל מה לעשות שהחיים לא תמיד שואלים אותנו לאן אנחנו נמשכים ולפעמים יש מצבים שבאמת אי אפשר לעשות את זה.. ולא בגלל שאין אומץ או מתביישים אלא בגלל סיבות אמיתיות ונכונות...
אני מאמין שבמצבים כאלה הייעוד שלנו הוא דווקא כן לנסות להדחיק את הרצון הזה ולחיות בשמחה ואהבה עם המציאות, אבל כמה שזה קשה...........
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 14:56 |
|
| |
שלום לכולם, הדיון המרתק הזה מביא אותי לשאלה בסיסית יותר וסליחה שאני ״חופר״ פה קצת.. אני יוצא מנקודת הנחה שהמתדיינים פה אנשים רצייניים שבסופם של דברים, או בעצם.. בתחילתם של דברים רוצים ושואפים לחיות ולעשות את עולמם הזה כפרוזדור לעולם הבא.
עכשיו אפשר לשאול כך: האם יש מקום/תחום/ דרך בחיינו אשר לא נכלל בחתירה לתכלית. או במילים אחרות האם יש תחום ״אפור״ שבו ניתן מקום להגשמה עצמית כשלעצמה, לפי אופי/כישורים/ דחפים/ רצונות ככל אדם על פני הגלובוס? או שמא אין הדבר כן, ותמיד ובכל פעולה המבט והמגמה אמורים להיות תכלית הדברים.
דעתי, בודאי שהצד האחרון הוא הנכון . א ל א שיש אין סוף נתיבים בדרך העולה בית אל וכל אדם צריך וחייב למצוא את נתיב חייו על פי אופיו, כישוריו ונטיות ליבו, אמנם לא שנטיות ליבו יובילהו לבחירת דרכו אלא שבשכלו יהיה מודע לנטיות ליבו ונפשו שהם בהחלט חלק ממערך השיקולים. דבר נוסף, לפעמים הגשמת חלום או יעד מ ס ו י ם שאדם נכסף לו גם כשלעצמם יכולים לבוא כחלק ממערך בחירת הנתיב בדרך לתכלית כדי להשיג סיפוק, שלות נפש וכדו׳ אבל שוב כחלק מהדרך העקבית להשגת התכלית (אם כי מסתבר שיותר רצוי שאדם יצליח לנתב את נפתולי נפשו שתחשוק ותשאף לטוב המוחלט ובזה תשקוט, ללא צורך בהגשמות חיצוניות לתכלית. אבל כמובן שלרובם המוחלט של בני האדם זה קשה עד בלתי אפשרי..) אי לכך אני חושב שכשאדם מגיע מכזה מקום ויושב עם עצמו ומחליט על צעד מסוים שהוא נכון ורצוי, לא משנה אם זה צעד בעיקר הדרך או לשם השגת מטרה צדדית לתועלת השגת התכלית, הוא אמור לשאוף ולהתקדם להשגת מטרתו על אף מעכבים חיצונים. אם כי חשוב לציין שגם אילוצי החיים צריכים להיות חלק ממכלול השיקולים אבל בהדגשה על ח ל ק ולא כגורם חיצוני מפריע אחרי קבלת ההחלטה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 15:20 |
|
| |
| גרוסמן1 כתב: |  | | שלום לכולם, הדיון המרתק הזה מביא אותי לשאלה בסיסית יותר וסליחה שאני ״חופר״ פה קצת.. אני יוצא מנקודת הנחה שהמתדיינים פה אנשים רצייניים שבסופם של דברים, או בעצם.. בתחילתם של דברים רוצים ושואפים לחיות ולעשות את עולמם הזה כפרוזדור לעולם הבא. עכשיו אפשר לשאול כך: האם יש מקום/תחום/ דרך בחיינו אשר לא נכלל בחתירה לתכלית. או במילים אחרות האם יש תחום ״אפור״ שבו ניתן מקום להגשמה עצמית כשלעצמה, לפי אופי/כישורים/ דחפים/ רצונות ככל אדם על פני הגלובוס? או שמא אין הדבר כן, ותמיד ובכל פעולה המבט והמגמה אמורים להיות תכלית הדברים. דעתי, בודאי שהצד האחרון הוא הנכון . א ל א שיש אין סוף נתיבים בדרך העולה בית אל וכל אדם צריך וחייב למצוא את נתיב חייו על פי אופיו, כישוריו ונטיות ליבו, אמנם לא שנטיות ליבו יובילהו לבחירת דרכו אלא שבשכלו יהיה מודע לנטיות ליבו ונפשו שהם בהחלט חלק ממערך השיקולים. דבר נוסף, לפעמים הגשמת חלום או יעד מ ס ו י ם שאדם נכסף לו גם כשלעצמם יכולים לבוא כחלק ממערך בחירת הנתיב בדרך לתכלית כדי להשיג סיפוק, שלות נפש וכדו׳ אבל שוב כחלק מהדרך העקבית להשגת התכלית (אם כי מסתבר שיותר רצוי שאדם יצליח לנתב את נפתולי נפשו שתחשוק ותשאף לטוב המוחלט ובזה תשקוט, ללא צורך בהגשמות חיצוניות לתכלית. אבל כמובן שלרובם המוחלט של בני האדם זה קשה עד בלתי אפשרי..) אי לכך אני חושב שכשאדם מגיע מכזה מקום ויושב עם עצמו ומחליט על צעד מסוים שהוא נכון ורצוי, לא משנה אם זה צעד בעיקר הדרך או לשם השגת מטרה צדדית לתועלת השגת התכלית, הוא אמור לשאוף ולהתקדם להשגת מטרתו על אף מעכבים חיצונים. אם כי חשוב לציין שגם אילוצי החיים צריכים להיות חלק ממכלול השיקולים אבל בהדגשה על ח ל ק ולא כגורם חיצוני מפריע אחרי קבלת ההחלטה. |
|
זה לא פייר שאתה מוציא את כל העוקץ מדיונינו כשאתה מעלה אותו בכמה דרגות למעלה ובעצם סותם לנו את הפה...
(שיהיה ברור שזה בצחוק!!!!)
בקיצור - שאפו... וגם: לקנא בך....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 16:35 |
|
| |
תודה, שילר אבל באמת שאין מה לקנא.. אם הייתי מצליח לממש את כל ידיעותי ותובנותי בחיי אז אולי... (כמו הרבה אנשים בעצם...)
|
|
|
|
|