| נשלח ב-5/9/2011 17:25 |
|
| |
טיפול בסקייפ
האם מישהו עבר טיפול כזה? והאם יש הבדל בין זה לטיפול רגיל.? ומה המנהלת חושבת על זה? תודה מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 13:16 |
|
| |
שלום לך שוחר שלום ולכולם
סקייפ הוא סוג של שיחת וידאו ועם התפתחות הטכנולוגיה אף הוא נכנס לעולם הטיפול.
ראשית לדעתי אין תחליף לטיפול 'פנים מול פנים' כלומר אדם המגיע לקליניקה. הטיפול כידוע נעשה לא רק בעזרת ביטויים מילוליים אלא בשילוב של סימנים לא וורבליים-כמו סימנים ויזואליים של שפת גוף , מימיקת פנים, סימנים אודיטוריים כמו אינטונציה וסימני ריח ,התרגשות ועוד.. ומעל הכל המפגש האנושי הממשי שהוא מעבר לסך כ ל הדברים.
עם זאת, במצבים מסויימים טיפול באמצעות שיחת וידאו הוא מתאים ואולי בלעדי והכרחי. לא פעם פנו אלי אנשים הנמצאים במקומות 'נשכחים' בעולם ושלא מצאו מטפל מתאים בקרבת מקום או דווקא לא רצו לטפל בתוך הקהילה והטיפול נעשה באמצעות סקייפ/וידאו. היו לי גם מקרים של מטופלים שחלו למשך זמן ארוך מאד והמשיכו את הטיפול באמצעות סקייפ.
גם במקרים נפשיים מסוימים כמו פוביה חברתית, אדם שלא יוצא מביתו על רקע חרדה, אפשר להשתמש בטיפול כזה כשלב ראשון עד שהוא מסוגל לצאת ולהגיע לקליניקה.
הטיפול בשיחת וידאו יותר ויותר מצוי. אנשים עוברים ממדינה למדינה, ולא רוצים כל פעם להחליף את המטפל שלהם . אני מכירה גם אנליטיקאית בארה"ב שהיא עברה למדינה אחרת בארה"ב והמטופלים שלה העדיפו להמשיך את הטיפול איתה באמצעות סקייפ והיא מספרת שזה די מוצלח.
לא לכל מטופל טיפול כזה מתאים, יש כאלה שמרגישים דווקא יותר פתיחות באמצעות הסקייפ ויש כאלה שזקוקים למפגשי 'החי' . יש גם כאלה שהרעיון הזה מעורר בהם חרדה של חשיפה באמצעות הסקייפ לפרטיות שלהם. אך כללית היום הרבה אנשים משתמשים באמצעי זה בשעת הצורך.
אישית אני ממליצה לכל מי שפונה אלי קודם לבחון את האפשרות של טיפול 'פנים מול פנים' ורק במקרה שזו האלטרנטיבה היחידה המתאימה אז להשתמש בה.
אשמח לשמוע גם מה אחרים חושבים -אלו שהתנסו וגם אלו שלא
בברכה
נייד 052-6346334 < type="text/">document.write("");>
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 16:21 |
|
| |
אני לא יודע אם זה נחשב אבל לקחתי טיפול הדרכת הורים בטלפון. בפעם הראשונה והשניה הגענו לקליניקה איזה שעתיים נסיעה כל צד ואחר כך בטלפון בגלל שאנחנו לא יכולנו . לי הסידור הזה היה בסדר גמור ושילמתי אותו דבר. אני מבין שרק בטלפון זה לא היה מצליח אבל נראה לי שסקייפ יותר טוב מטלפון ודומה יותר לפגישה בקליניקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 20:21 |
|
| |
אני לא ניסיתי, אבל לדעתי אין דומה לטיפול פנים אל מול פנים.
מתרווחים בהנאה על ספת הפסיכולוג, מתמכרים לריח העור ולאור הצבהב של נורות הספוטים.....
ברצינות, לאווירה אצל הפסיכולוג יש לדעתי השפעה חיובית על התפתחות השיחה. מה שאין כן ביושבך בביתך מול מחשבך כשהבלאגן חוגג סביבך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 21:47 |
|
| |
מסכימה איתך לחלוטין. אין אין כמו להיות בחדר טיפול. כשהמטפלת שלי חזרה מחופשה הרגשתי כמה היה חסר לי החדר, התחושה שם, כמו שאמרת התאורה, העור, המפיץ ריח (שעדיין לא זיהיתי איזה), אפילו הספרים שרובם אני לא מכירה וכמו שרונית אמרה יש משהו נוסף במפגש שמעבר לכל הדברים גם יחד.
אבל אם מישהו חייב סקייפ אז אולי שיכנס לחדר סגור שאף אחד לא יפריע לו..אם מצליחים לראות את חדר הטיפול בסקייפ אולי זה יכול לתת הרגשה מסוימת כאילו נמצאים שם. אבל מה שבטוח זה לא אותו דבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2011 10:23 |
|
| |
לדעתי אפילו הדרך למטפל היא חלק מהטיפול. את הולכת, מכינה עצמך לשעה של התרחקות מכל הרעש והתרכזות בפנים, וגם חזור שאז נזכרים וחווים שוב כל מיני נקודות חשובות שהיו במפגש. וגם בטיפול פנים אל פנים, נניח יש רגע של שקט בעקבות משפט שנגע לך עמוק או לא נעם לך או משהו אחר, מרגישים את הרגע הזה במלוא רגעיותו ואפשר להתייחס אם צריך או לא, לעומת זאת בסקייפ, אני הייתי מטשטשת במבוכה את הרגע הזה "נתקע פה משהו במחשב, שנייה". כלומר, האמת בסקייפ אינה ערומה.
לדעתי, מתאים רק באמצע טיפול כשאין ברירה לכמה שבועות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 22:20 |
|
| |
מתנסה בימים אלו בטיפול בסקייפ. רציתי מטפל מסוים והוא גר במרחק של יותר משעתיים נסיעה. לא יכולתי להגיע אליו פעם בשבוע, ולכן הגעתי פעמיים לפגישות פנים מול פנים, ואח"כ המשכנו בסקייפ. אני מתארת לעצמי שזה דורש התגייסות נוספת הן מצד המטפל והן מצד המטופל. כי יש יותר הסחות דעת בצורה הזו. אבל כשקובעים זמן שקט, משתדלים להתכונן מראש, מנתקים טלפונים וניידים, מצליחים. אני לוקחת מראש חצי שעה לפני כדי להתכונן לפגישה ולהגיע רגועה... לא מגיעה ישר מהכביסה או שטיפת הכלים או הכנה לעבודה . זה עוזר לי להתחיל את הפגישה ולהכנס לאוירה המתאימה מהר, למרות שאני כן יושבת ליד ערימת כביסה (לא רואים אותה בסקייפ, למזלי :)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2013 20:52 |
|
| |
ברשותכם אוסיף משהו גם מצידי כמטפל (גם בסקייפ), באמת אם קובעים שעה ויש הזדמנות ״לקחת נשימה״ ולהכנס ל-mode של טיפול, אזי באמת אין בעיה, אם כמובן גם הסביבה מאפשרת.
לגבי היכרות מעמיקה יותר, שפת גוף וכד׳ - לתועלת האופטימלית אני תמיד מציע לעשות את הפגישות הראשונות פנים-אל-פנים, ואחר כך לעבור לסקייפ.
בהצלחה לכולם!
אברהם
אבחון, טיפול וייעוץ להורים.
טל': 052-7741770
bitkin770 @gmail.com
|
|
|
|
|