| נשלח ב-5/9/2011 21:29 |
|
| |
תסבוך
מכירים את המושג הזה . בעיקר הכרתי את זה בסמינר - תסבוך על מורות , ועיני כל הסובבות על המשתחנשת (מרה"ת שחנ"ש) מה שרש הענין מאיפה זה מגיע , לאן זה נעלם אח"כ , אם בכלל . זה דבר חיובי /שלילי ? יש גם תסבוך על חברות - שמעתי . מה משיגים בזה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 08:16 |
|
| |
שחנ"ש - כך קראו לשיחות נפש עם המורה , או כל שיחה בין מורה לתלמידה אפילו בזמן חלוקת תעודות כשהמורה מדברת עם התלמידה על התעודה ובד"כ על עוד .
למה איקון לב שבור ? זה שבר אותך? האם זה כבר עבר לך ? איך זה מתבטא היום ? (סליחה על השאלות הפרטיות , את לא חיבת לענות )
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 11:13 |
|
| |
כל תסבוך בא עם כאב לב היה לי גם עם מורה בכיתה ח' וגם עם בת בסמינר .היום בטיפול אני מבינה שזה טבעי ונורמלי לגיל ומה שלא טבעי זה ההתייחסות של המורות והמשפחה לקשר 'האהבה' והם שמו על זה סטיגמה של תסבוך. אולי זה נבע מהפחד שלהם. לא יודעת..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 17:49 |
|
| |
יש להבחין בין התאהבויות של גיל ההתבגרות לבין תסבוך.
בגיל ההתבגרות אנו עדים לשתי תופעות טבעיות של הערצה/התאהבות. האחת בדמות פופולרית/סמכותית כמו מורה והשניה בחברה נערצת. התאהבות זו מוסברת על רקע שילוב של מספר גורמים כמו עוררות הורמונלית מינית, התנסויות ביצירת אינטימיות החדשה לנער/ה, תהליך טבעי של נפרדות מהבית ומההורים ועוד.
קשרים אלו טבעיים עשויים להיות בעלי עוצמות רגשיות גבוהות ואף סוערות שחולפות ומתמתנות עם הזמן.
תסבוך לעומת זאת, הינו קשר רגשי אובססיבי שאינו גורם לצמיחה וגורם לרוב לסבל רב , לכל הצדדים ולחוסר תפקוד אצל המתוסבכת. תסבוך כזה לרוב נובע מקשיים פסיכולוגיים מוקדמים וסימניו נשארים גם בהמשך החיים בחיי הבוגרים הבים לביטוי בקשיים ביצירת קשרים אינטימיים ורגשיים עם השני.
להבנתי מרימי תיארה תהליך טבעי נורמטיבי שעברה בגיל ההתבגרות אשר לצערינו תוייג על ידי הסביבה כתסבוך.
אני עדה לחרדה העולה ממורות והורים לגבי הקשרים הטבעיים האלו הנתפסים על ידם כתסבוך. לצערי, החרדה שלהם עוברת לרוב לבנות והבנות עצמם במקרה הטוב מבטלות את החרדה ובמקרה הפחות טוב עשויות להזדהות עם החרדה ולפתח בתוכם חרדות לא בריאות בנושא.
בברכה,
נייד 052-6346334 < type="text/">document.write("");>
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 18:46 |
|
| |
מאלו קשיים פסיכולוגיים נובע התסבוך ? מהם הסימנים שנשארים בהמשך ? ומהי דרך הטיפול ?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 20:18 |
|
| |
תסבוך=תלות וכבר העלית את הנושא, נדמה לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2011 21:58 |
|
| |
תסבוך הוא אכן תופעה של תלות אובססיבית. היעדרות נוכחות הורית רגשית בחיי הילד היא אחד המקורות העיקריים לתופעה. וכפי שציינתי נערות מתוסבכות עשויות להמשיך את אופי היחסים בעתיד עם בני זוגם או במערכות יחסים אחרים בעלי אופי אינטימי.
הפתרון לכך הוא כמו כל תופעה נפשית לקויה אחרת לגשת לטיפול. אם מדובר בנערה חשוב שההורים במקביל יקבלו הדרכה ופעמים גם המורה (לצערי יש מקרים שהמורה בעצמה מתוסבכת ויוצרת קשרים לא בריאים עם התלמידות).
בכ"א אם מדובר באדם מבוגר אז הפתרון הוא כמובן טיפול אישי (ולא בסקייפ )
אך חשוב לא פחות לזכור שהפתרון הטוב ביותר הוא מניעה - לעבוד על ההורות שלנו שנהיה עבור ילדינו בכל שלב בהתאם לצרכיהם ההתפתחותיים.
ושוב אני מדגישה- לא כל קשר רגשי בין נערות או בין תלמידה למורה הוא תסבוך. רוב המקרים הם התקשרויות נורמליות ובריאות לחלוטין
בברכה,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2011 22:20 |
|
| |
"נוכחות הורית רגשית בחיי הילד" - איך הופכים זאת למעשי - אם אפשר דוגמאות .
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 07:52 |
|
| |
אני מפנה את שאלתך לחברי הפורום (הוותקים והחדשים) -
מה לדעתכם ילד זקוק מהוריו מבחינה רגשית?
איך הורה יכול להתייחס רגשית לילדיו?
מה רצינו מאמא ואבא שלא יכלו לתת?
למה אנו כמהים ומשתוקקים עדיין בתוככי ליבנו?
מה עשה לנו טוב על הלב ?
למה אנו מתגעגעים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 08:31 |
|
| |
תלות במוצץ בגיל גדול יחסית 7-8 קשור גם לנושא נוכחות הורות רגשית - לא ? אולי מישהו יוכל לתת לפרש את זה על סמך הנושא כעת . תלות זו נראה לי מגיע על בסיס חסר או פינוק יתר - יכול להיות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 10:18 |
|
| |
מה שלי היה הכי חסר אמא שתראה אותי בפנים ולא רק הציונים ואם עשיתי שם טוב. אמונהובטחון השאלות שלך מעניינות אבל ארגיש יותר נעים אם גם את תשתפי מעצמך. לא שחייבת רק סתם אומרת מה שאני מרגישה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 11:23 |
|
| |
מרימי יקרה , אתחיל מהסוף - אם את רוצה לקבל הסבר כלשהו בענין , את יכולה לפנות אלי באישי - ואענה לך .
בנוגע לענין הכללי של הפורום - דבריך נשמעו מאנשים ונשים רבים - אם תרצי לשתף אותנו בדוגמאות בהם זה התבטא . כותבים על כך שומעים על כך - אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו ועוד - אולי זה עדין לא יורד לדקויות הענין . אני חושבת שזה יעשיר אם תדגימי . כמו למשל בביתכם נתנו מתנות רק למי שהביא תעודה מעולה , ולא היו הזדמנויות נוספות של חלוקת מתנות אולי יום הולדת שעדין זה לא ענין של הערכה כמו על תעודה אלא תשומת לב . אני אמשיך עם הדוגמא הזו לפתח ענין נוסף -האם נתינת מתנות והפתעות על מעשים טובים - זהו דבר חיובי ? כמו מבצעים שעושים לילדים . אני חושבת אולי לא על בסיס יום יומי , אלא פעם בחודשים מבצע לשבועים , תלוי בגיל הילד . המבצע להרגיל את הילד להתנהגות חיובית ואפילו מתוגמלת , אך לא לקבע אצלו שעל כל מעשה טוב , הוא צריך תגמול מידי , בהמשך עוברים לתגמול בעוה"ב שזה דבר שאנו צריכים להפעיל את הדמיון , אנו עוד לא נהנים ממנו בעוה"ז ויש שלב נוסף שלא על מנת לקבל פרס.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2011 19:12 |
|
| |
תלות -תסבוך זה דבר שמביא לחסר תפקוד לפי דבריה של רונית = אז כיצד מועיל הטיפול במצב של תסבוך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 08:53 |
|
| |
שלום תסמכו עלי וכולם,
יתכן שלא הבנתי את שאלתך. אם כן נא תקני אותי. אחד ממוקדי הטיפול העיקריים הוא דפוסי יחסים לקויים - כמו 'תסבוך'. גם במקרים פחות מזוהים אנשים מגיעים לטיפול (במקרה הטוב) כאשר הם מרגישים שהם לא מסתדרים עם הבן זוג או ההורים או חברי העבודה.
העדפתי להשתמש במושג תלות אובססיבית ולא רק במונח תלות. כדי לציין את התסבוך שבתלות מסוג זה.
חשוב לציין כי תלות היא מצב נפשי שיכול להשתרג ביחסים בינאישיים באופן תקין ובריא- כך למשל תלות התינוק באימו, גם ביחסים בינאישיים בוגרים ישנם אלמנטים של תלות. כמו כן, תלות האדם בבוראו ועם זאת גם במצבים אלו אנו עדים למרחב עצמאי בהתאם- "הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים" מלמד בנוסף לתלות גם על המרחב החופשי הלא קטן שיש לאדם - הבחירה החופשית.
יש אנשים שנמצאים על קצה השני של הרצף - מתוך חרדה לכל ביטוי של תלות הם לא מצליחים ליצור אינטימיות וחברות טובה עם השני.
הרבה פעמים אנשים שמגיעים לטיפול עם בעיות אלו למעשה נעים כמטוטלת בין שתי הקצוות.
בברכה,
תוקן על ידי רוניתלזר ב- 14/09/2011 08:56:58
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2011 15:03 |
|
| |
שאלתי -טיפוס תלותי , שיגיע לטיפול ויתסבך על המטפל (מצוי אולי יותר בנשים ?) וזה יביא אותו לחסר תפקוד , כיצד יועיל הטיפול , אם הוא לא יכול לתפקד ולבצע ?
|
|
|
|
|