בית פורומים פורטל הנפש

היחס לנכי נפש בחברה החרדית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/9/2011 14:19 לינק ישיר 
היחס לנכי נפש בחברה החרדית

בגליון פרסומת של קופת העיר מופיעים המשפטים הבאים: "ילד אחד לא החזיק מעמד, ונשבר נפשית. מילד חיידר רגיל וכשרוני הוא הפך לנער סגור, דכאוני, שחולק (עם מי? ל.מ.) את ימיו בין מוסד לחולי נפש לבין הוסטל מתאים [...] החיים הקשים שהיו להם עד כה, האמא ההולכת ובאה בין בית החולים והבית, האח שאיבד צלם אנוש" וכו'.

לחיות אין ברירה. הן נמצאות במלחמת השרדות. הן חייבות לנטוש את הגורים החלשים, כדי שלחזקים יותר יהיה סיכוי לשרוד. אנחנו, ב"ה, לא במצב הזה. האנושיות של בני האדם נמדדת ביחס לחוליות החלשות של החברה. רק מי שאיבד צלם אנוש, יכול לומר שנכי נפש איבדו צלם אנוש. המטרה לא מקדשת את האמצעים. מאוד יפה מצד קופת העיר שהם אוספים כספים לעניים, אבל אם הם עושים זאת ע"י דה-הומניזציה של אנשים שקופים, זה לא שווה כלום. יש דברים יותר חשובים מכסף. הגליון הזה מחזיר אותי לתת-דיון על המוסריות של החברה החרדית (http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=15&topic_id=2881957&forum_id=21023 ). חברה שבה משפטים כמו - "משפחה 'רגילה' לא תמהר לעשות שידוך עם משפחה שבה האבא נעלם, האם מאושפזת לסרוגין, האח בהוסטל והילדים במשפחות אומנות. לא משנה עד כמה היא תהיה מוצלחת, יראת שמיים, חביבה ועתירת כשרונות- שידוך 'רגיל' היא לא תקבל" - מובנים מאליהם, לא יכולה להקרא חברה מוסרית (ולעניות הבנתי בתורה, גם לא יראת שמיים).

גם בחברה הכללית היחס לנכי נפש בכי רע. בזמנו הפסדתי עבודה, לאחר שביקשו ממני לחתום על הצהרת בריאות ושם כתבתי שאני לוקחת נוגדי דכאון. מה אני מציעה? כדי להתחיל שינוי תודעתי בחברה, האנשים המודרים צריכים לשנות את התודעה שלהם עצמם. כשאנחנו גדלים וחיים עם אמירות כמו "החסר משוגעים אנוכי?!" או (להבדיל) "מה אתה, משוגע?", אנחנו מפנימים אותן וחווים לאורן את עצמנו. הצעד הראשון הוא לשים לב אליהן, לבקר אותן, ולהתחיל לראות את עצמנו בלי התגיות. בעזרת ה' ובהשתדלותנו, לאחר מכן נוכל לשנות גם את היחס של הסביבה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2011 23:15 לינק ישיר 

כל מילה- בסלע!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 08:40 לינק ישיר 

לא מתביישת, יש ואת צודקת, אך אלו שאין להם נפש סוערה, ויש הרבה כאלה, ואינם צריכים כאלו שמטופלים בדרך זו או אחרת, גם אם הם חיים תחת סטיגמה, הביני את חששם, שמא יקרה משהו באחד הימים...
תחשבי, אדם שגדל במשפחה הרוסה מסיבה או אחרת, רוב הפעמים - אינו משתקם! לפחות לא בצורה מלאה, הוא כבר לא אדם רגיל, למה שאחת רגילה תרצה להינשא לו? מהיכן תדע על מה זה השפיע ועל מה לא? זה מפחיד!!

כך ששני הצדדים צריכים להכנס לראש של השני ולהבין שלא הכל כאן שחור לבן...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2011 22:38 לינק ישיר 

אנוני כתבה: "תחשבי, אדם שגדל במשפחה הרוסה מסיבה או אחרת, רוב הפעמים - אינו משתקם! לפחות לא בצורה מלאה, הוא כבר לא אדם רגיל, למה שאחת רגילה תרצה להינשא לו? ". גם אם סטטיסטית את צודקת, מה זה משנה? רוב בני האדם מתחתנים עם בני אדם, לא עם סטטיסטיקות. בסיפור המובא כאן כתוב במפורש איזו אשת חיל היא. דווקא עליה אפשר יותר לסמוך שתוכל להתמודד עם קשיי החיים.
"אך אלו שאין להם נפש סוערה, ויש הרבה כאלה, ואינם צריכים כאלו שמטופלים בדרך זו או אחרת, גם אם הם חיים תחת סטיגמה, הביני את חששם, שמא יקרה משהו באחד הימים...". דווקא בגילאים שבהם חרדים מתחתנים, עדיף להתחתן עם מי שנמצא במעקב מקצועי. סטטיסטית () יש פחות סיכוי שיקרה משהו לא צפוי באחד הימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2011 09:41 לינק ישיר 

עצם הרעיון שהבן אדם מטופל.. זה מרתיע!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/9/2011 18:57 לינק ישיר 

אני מאוד מסכימה איתך. בדיוק נגד המציאות הזו אני יוצאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2011 19:58 לינק ישיר 

אני חושב  שהדבר שבאמת מועיל זה להיות שלם עם עצמך ,ובכך תועיל לעצמך ואולי אפילו לאחרים,אבל נדרשת הרבה עבודה עצמית בהשבת על לבבך כדי להרגיש שמה שלא יקרה זה טוב שזה רצון הבורא.                                                             ולעצם הטענה ,היום הציבור הרבה יותר פתוח לנושא וזה רק הולך ומשתפר אמנם קצת באיחור אבל בכיון טוב                          צריך גם לזכור שכשמרגישים טוב במצב הקיים לא מנסים לשפר אותו וזה גם לא טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2011 23:07 לינק ישיר 

בתור אבא לבן כזה,
אני יכול להגיד שזה שפיכות דמים מה שעושים לילדים כאלו.
הרבה דמעות ודם נשפך ממני כבר על זה.
והמבינים בקבילות אמרו לי להעביר אותו למוסד,
התקוממתי על זה
ב"ה שהיום הוא לרוב בסדר.
ויש לו היום באמת קבוצת תמיכה של אנשים בבית הנסת
שמבינים לליבו השבור.

נ.ב. הבחור הזה עבר כבר המון בחיים *********

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 08:56 לינק ישיר 

אבל קחו דוגמא, אישה שאין שום דבר שמצריך טיפול, או לא ברמה שמחייבת טיפול, ואינה נגשת לזה, תפגש עם אדם מטופל, כשכל פעם שהוא צריך הוא הולך.. מה היא תעשה במצב שהבעל היקר שלה צריך לגשת לאור כמה דברים שהצטברו אך בינתיים, עד התור הבא, הגברת מקבלת יחס שאינה מבינה לה הוא מגיע לה, וזה רק כי הוא צריך עכשיו טיפול.. אותי אישית זה מרתיע.. יש רמות אוקי. אני מקבלת. אבל אלה במצב שבאמת קשה וחייבים טיפולים, למה שינסו לקחת אישה רגילה? אין לי כלום כלום נגדם, הפוך יש להם נשמה גדולה מאוד שבגללה יש סבל לנפש, לעיתים. אך למה לבוא בטענות כלפי מי שלא מכיר את הדברים הללו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/9/2011 10:36 לינק ישיר 

אנוני- קודם כל, שימי לב שבסיפור שהבאתי מסופר על בת ואחות לנפגעי נפש, לא על נפגעת נפש בעצמה, וגם היא לא יכולה לצפות ל"שידוך רגיל".
אני חושבת שהתיאור שלך קצת לא מציאותי. אדם עם דכאון/חרדה/אפילו סכיזופרניה יכול לחיות חיים מצויינים ומספקים, אם הוא מקפיד על הטיפול הנכון. אפילו היה בישראל ראש ממשלה עם מניה-דיפרסיה. 
המשפט שלך "הגברת מקבלת יחס שאינה מבינה ל(מ)ה הוא מגיע לה", נובע, אני מניחה, מהסטיגמה הרווחת שנגדה צריך להילחם. נפגעי נפש הם לא אלימים יותר מהממוצע באוכלוסיה הכללית, כנראה שאפילו פחות. הסטיגמה הזו נובעת גם מכך שפושעים רבים מנסים להשתחרר על סעיף נפשי וגם מחוסר רצון של החברה להאמין שאנשים כמוני-כמוך יכולים לעשות מעשים קשים. עדיף "להוציא אותם מחוץ לגדר" ולהישאר רגועים ש"לי זה לא יקרה".
זה נכון שמאוד קשה להחזיק בית וילדים כשאחד מבני הזוג לא יכול לצאת מהמיטה. אבל מה זה משנה אם הוא לא יוצא ממנה בגלל דכאון או בגלל כאבי גב? מה תעשה אשה שלבעלה יש כאבי גב עד שהוא ילך לטיפול? בחברה שבה טיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי הם דברים לגיטימים ונטולי סטיגמות, בדיוק כמו כל טיפול רפואי אחר, אנשים לא יפחדו ללכת לטיפול, ואז גם המקרים הקשים ששומעים עליהם בתקשורת יצטמצמו.

חמצן- אני לא יודעת מה לכתוב לך, אבל גם לא יכולה שלא להתייחס. תהיו חזקים, ואם תרצה לשתף, אנחנו כאן. הרבה טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 10:58 לינק ישיר 

חמצן-
אנחנו איתך!
מכירה כל מילה שכתבת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 13:24 לינק ישיר 

לא מתביישת, דווקא נכון מאד מה שכתבה אנונימוס על הגברת שמקבלת יחס שאינה מבינה למה הוא מגיע לה. ולא מדובר על אלימות אלא על יחס פחות טוב שמקבל בן זוג לאדם שזקוק לטיפול וכרגע אינו מטופל. בן אדם כזה הוא פגיע יותר, פחות ידידותי בזמנים הפחות טובים שלו. 
ויש כן הבדל בין לא לצאת מהמיטה בגלל כאב גב או כאב לב. הראשון יכול להקרין שלווה ואוירה טובה גם מהמיטה בשונה מהאחרון...
וכשאני אחתן ילדים בעז"ה אחפש להם בני זוג זורמים, בריאים בנפשם, כאלו שטוב להם עם עצמם כי עם כל הכבוד שאני רוחשת לבעלי הקשיים הנפשיים (ואני מאד מכבדת ומיטיבה)- לחיות בצמידות זה לא פשוט ואני רוצה בשביל ילדי משפחה בריאה בנפשה. כן יש הבדל בין בריאות גוף לנפש!
בהחלט נכון שאחות לנפגע אינה בהכרח נפגעת אבל אם גם אחד מהוריה וגם מאחיה פגועים- זה מצריך בדיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 14:07 לינק ישיר 

סוני- גם מי שיש לו כאבי גב עלול להיות לא ידידותי בגלל זה.
איך את יכולה לדעת מראש, רק לפי התרופות שאדם לוקח או לא, איזה אופי יש לו? האם לא יכול להיות שאנשים שעברו קשיים בחייהם יהיו מתחשבים יותר (הם יודעים איך מרגישים כשנפגעים), משקיענים יותר (הם לא לוקחים את האושר כמובן מאליו), רגישים יותר (אם אשתם תהיה בדכאון אחרי לידה, הם ישר יראו את הסימנים ויבינו אותה) ועוד ועוד? אני לא מנסה לנהל קמפיין לחיתון נפגעי נפש, אלא רק לעורר את כולנו להסתכל על בני אדם כבני אדם ולא כתגיות מהלכות. כולנו, בריאים וחולים, ספרדים ואשכנזים, נשים וגברים, מפסידים מהתיוג ומהסטיגמות. לכולנו  יהיה טוב יותר בחברה מוסרית יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 15:48 לינק ישיר 

לא מתביישת, אבהיר את עצמי.
יש הבדל בין טיפול פסיכולוגי לטיפול פסיכאטרי. טיפול פסיכולוגי, יש הרבה שמתכחשים, אבל היום רוב האנשים צריכים.. טיפול פסיכאטרי - אומר את האמת. אני לא ארצה אדם שמטופל בכזה טיפול. אני מפחדת. יש לי הרבה ממה לפחד. וזה טבעי. אם יש לאדם כוחות לקחת כזו אחריות על עצמו - למה לא. אבל יש את הצורך להבין את אלו שנרתעים מכך. מבינה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/9/2011 17:12 לינק ישיר 

אני מבינה שאת מפחדת. אני חושבת שחלק נכבד מהפחד נובע מהסטיגמות שיש לכולנו על טיפול פסיכיאטרי. תודעה חברתית עמוקה כל כך (עוד מימי "החסר משוגעים אנוכי") לא יכולה להשתנות ביום אחד. לכן כתבתי שהצעד הראשון צריך להיות שינוי התודעה של המטופלים עצמם. אולי עוד כמה עשרות שנים נזכה שהיחס של כלל החברה ישתנה. זו לא פנטזיה מופרכת, כבר היו מהפכות תודעתיות כאלו מעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 10:49 לינק ישיר 

לא מתביישת
כאחת שחיה מאד מקרוב את הדברים- אני לא מסכימה איתך!!!!
בן אדם שסובל מהפרעה נפשית רצינית ומטופל תרופתית הוא שונה מאד!!! ודי לטייח!!!
הלוואי שהדברים היו במציאות כמו שתארת אותם... אבל הם ממש לא!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > היחס לנכי נפש בחברה החרדית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext