| נשלח ב-7/10/2011 00:35 |
|
| |
מחשבות בעלמא
לפעמים אני חושב נכון שזה שיש לי הפרעה נפשית,זה מאוד לא נעים,אבל בעולם הזה רבים הסובלים,יש החולים בלב,בגב,או כל חולי אחר,שלא לדבר על מי שיש להם ילדים מיוחדים,יתומים,אלתנות,פרנסה וכו. כולם סובלים חלקם אף יותר ממני,רק שאני סובל במוח, מצד שני רבינו יונה כותב,כי יחלה הגוף הנפש תרפאנו אך כי תחלה הנפש מי ירפנה???? לא שזה משנה בכלל כי הכל רצון הבורא, סתם מחשבות
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2011 16:29 |
|
| |
שלמה המלך כותב רוח איש יכלכל מחלהו, ורוח נכאה מי ישאנה
זאת אומרת שמחלת הגוף נסבלת עם רוח טובה, אבל מחלת הנפש היא בלתי נסבלת
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 01:48 |
|
| |
טוב,אז מה עושים נשאר בלתי נסבלים?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 12:13 |
|
| |
תצמה מאד מבינה אותך! אל יאוש. תמשיך לחפש את הטיפול שיכול לעזור לך אפילו קצת זה גם משהו. תרצה לשתף ממה את סובל ובמה אתה מטפל?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2011 13:48 |
|
| |
תצמה שאלה מאד מורכבת והתשובה עוד יותר מורכבת
זה לא פשוט בכלל, אבל בעיקרון צריך לחפש את הטיפול שמרגישים שזה עוזר וכמובן להתפלל
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 00:18 |
|
| |
אני תוהה ביני לבין עצמי- האם בתחיית המתים כל אותם חולים שניטלה מהם חצי נפש יחזרו שלמים ובריאים או שחלילה...?!!!?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 02:28 |
|
| |
ברור שהיו בריאים כמו כל החולים שיבראו,וכפי שידוע שהיום כמעט אין נשמות חדשות וכל מי שחיי מתקן את פגמיו מהגלגול הקודם,ולכן מי שחולה בנפשו בא כך לעולם כי זו דרך התיקון הכי טובה שלו,ולעתיד לבוא הוא יחזור לשורש נשמתו שהיא בריאה ןשלימה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 13:24 |
|
| |
cant wait! מחכה לראות את האנשים היקרים לי כחדשים!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2011 13:37 |
|
| |
ציפור הםהיו חדשים ויפים,כי אין בהם חטא השאלה האם נזכה אנחנו להיות במחיצתם
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 19:48 |
|
| |
בתור אחד שווה להם שעדיין סובל מנפתולי הנפש פה בעולם הזה, מדוע שלא?
יתרה מזאת, אתה עצמך תירפא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2011 20:26 |
|
| |
מחכה גם לגלות מיהם באמת!... לאחר שלא זכיתי להכירם בתקופות היפות בחייהם...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 02:43 |
|
| |
תוהה,ציפור כתבה על כאלו שניטלה מהם חצי נפש,אלו אנשים שכמעט לא אחריים למעשיהם ובודאי שאינם בר עונשין,אבל אני אחראי למעשי ולצערהגדול הקבל על כך עונש גדול
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 10:20 |
|
| |
So do something
זה כבר עניין לאשכול השקפתי. אבל לדעתי הענייה, אדם המודע ואחראי למעשיו, היודע כי יקבל עונש עליהם מצבו הרוחני טוב מאלה שאינם יודעים וחוטאים בלי הנד עפעף. (כרגע אני מוציאה מהתמונה את פגועי הנפש, יאפ?) נקודה נוספת- העובדה שתזכה להיות איתם בתקופת העתיד לבוא, מראה על מעלתך הרוחנית, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2011 11:19 |
|
| |
צריך לחלק בין תינוק שנשבה \,שהוא מסכן,לאדם שלא איכפת לו,שהוא רשע,מהרשע אני יותר טוב בנושא העונש ומהתינוק אני יותר טוב בנושא השכר שאני יקבל והוא לא. ובהחלט מי שיזכה להיות במחיצת חולי הנפש[של היום]דרגתו גבוהה מאוד
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 21:34 |
|
| |
| תצמה כתב: |  | תוהה,ציפור כתבה על כאלו שניטלה מהם חצי נפש,אלו אנשים שכמעט לא אחריים למעשיהם ובודאי שאינם בר עונשין,אבל אני אחראי למעשי ולצערהגדול הקבל על כך עונש גדול |
|
לא תמיד ההרגשה הזו של שליטה במצב היא באמת נכונה. יש מצבים שאם נסתכל עליהם מהצד או במבט לאחור נבין שלא היינו יכולים לבחור אחרת בנתונים שלנו. אז נכון שאיננו נראים בסביבה חסרי שליטה לחלוטין, אבל עדיין הבחירה מצומצמת כל אחד לפי הנתונים שלו.
אני הגעתי לרמה מסוימת של שלווה כשלמדתי לפנות לאלוקים ולומר לו - אתה שמת אותי במצב הזה, אני רוצה להצליח לעבוד אותך ובבקשה תעשה שאהיה מסוגלת. וכשאני מרגישה שאיני מסוגלת, גם אז אני אומרת לו - אתה רואה שקשה לי, סליחה שאני לא מצליחה לעשות יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 00:15 |
|
| |
את באמת מרגישה שאת עושה ככל שביכותך? האם את מריגישה שלא תהיה עליך שום תביעה בשמים? א"כ אני מקנא בכך
|
|
|
|
|