| נשלח ב-30/10/2011 23:43 |
|
| |
הפרעת אכילה - יש מישהו?
האם יש מישהי / מישהו מתמודד/ת עם הנושא?
אשמח לקבל תגובות. אם לשתף, ואם להשתתף...
אני הרעבתי את עצמי מספר שנים, וכעת כשאני מנסה בהדרגה לחזור לאכילה, כל קושי קטן לוקח אותי אחורה.
זה כזה מתסכל!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 10:16 |
|
| |
כשהייתי בערך בת 19 התאהבתי במישהי. כל פעם שהייתי פוגשת אותה היא החמיאה לי על מראי החיצוני ועל כך שאני רזה ושטוחה וחתיכה.
מאז הרעבתי את עצמי לחלוטין, כדי שאם יצא לי לפגוש אותה מתישהו, היא תראה שאני עדיין רזה. הייתי מכניסה לפה מלפפון ועוגיה ביום.
בשבת לא אכלתי כלווווום פרט לכזית המוציא ו ז ה ו .
למזלי, טיפת שכל עוד נותרה בקדקודי ואחרי 3 חודשים כאלה, שהגעתי למשקל 42 ק"ג ולא הצלחתי להתרכז בלימודים, כל היום ראיתי שחור בעיניים ותחושת עילפון קרב, החלטתי לשים לזה סוף והתנפלתי על אוכל בתאבון רב. בתוך פחות מחודש עלית 11 קילו בחזרה....
זו היתה החלטה של רגע אחד שהצילה אותי מתת תזונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 11:07 |
|
| |
סתם כך אני רזה כך שלא רואים את זה כלפי חוץ... אבל כל משהו שסוחט ממני רגשות גורם לי לרדת ב4 ק"ג, לאט לאט מנסה לעבוד על כך שרגשות לא יפריעו לאכילה. זה קשה, אבל אם הרעבתי את עצמי במשך זמן ארוך, דואגת אח"כ לפצות עם ארוחות רציניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 12:34 |
|
| |
הלוואי עלי...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 12:39 |
|
| |
הלוואי שתהיי רזה, כלומר תצומי? תאמיני לי הרזים הם כאלה בד"כ כי יש משהו שמעיב עליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 12:58 |
|
| |
מטופלת, בואי לא נחמוד צרות של אחרים, הן לא שוות יותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 21:01 |
|
| |
| אנוני_מוס כתב: |  | | סתם כך אני רזה כך שלא רואים את זה כלפי חוץ... אבל כל משהו שסוחט ממני רגשות גורם לי לרדת ב4 ק"ג, לאט לאט מנסה לעבוד על כך שרגשות לא יפריעו לאכילה. זה קשה. |
|
יש מי שלא יורד במקל באופן רציני במשקל כשיש לו קושי נפשי?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2011 21:15 |
|
| |
יש כאלו שעולים במשקל בתקופה כזו. והפרעת אכילה היא לא משהו שקיים שבוע שבועיים ועובר, זה יכול לקחת שנים, רק בטיפול טוב זה עובר וגם זה לא תמיד. יש אחוזים גבוהים שממשיכים עם ההפרעה לכל החיים, ומאנורקסיה למשל יש אחוזים גבוהים של מוות.
הפרעת אכילה לא באה לידי ביטוי דוקא בתת משקל אלא במאפיינים נוספים כמו עיסוק רב בנושא האכילה, דימוי גוף לקוי, ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 10:34 |
|
| |
| צפורבודד כתב: |  | יש כאלו שעולים במשקל בתקופה כזו.  והפרעת אכילה היא לא משהו שקיים שבוע שבועיים ועובר, זה יכול לקחת שנים, רק בטיפול טוב זה עובר וגם זה לא תמיד. יש אחוזים גבוהים שממשיכים עם ההפרעה לכל החיים, ומאנורקסיה למשל יש אחוזים גבוהים של מוות. לצערנו. נכון.הפרעת אכילה לא באה לידי ביטוי דוקא בתת משקל אלא במאפיינים נוספים כמו עיסוק רב בנושא האכילה, דימוי גוף לקוי, ועוד.  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2011 06:33 |
|
| |
אוףףףףףף אז אין מישהו שממש עובר את זה, או מכיר מקרוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2011 08:47 |
|
| |
צפור בודד , את ישנה בלילה ? את כותבת כאן בשעות הלילה המאוחרות ובשעות הבקר המוקדמות . או שאולי את גרה בחו"ל .
יש לי בעיה טכנית שהמערכת זורקת את הניק , בעת שאני רוצה לשלח הודעה - יש פתרון ?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2011 08:57 |
|
| |
צפור בודד - מה הביא אותך להרעבה עצמית ? את נעזרת במישהו , בטיפול כלשהו- דיאטנית , פסיכולוגית ודומיה ?
(תגובה אחת הצלחתי לשלח ושוב אני נתקלת בבעיה - שם משתמש או סיסמא שגויים )
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2011 12:04 |
|
| |
יש לילות שאני לא ממש ישנה בהם. כעת אני בטיפול גם אצל דיאטנית וגם פסיכולוגית. מה הביא אותי - כנראה שלא סיבה אחת בלבד... בין הסיבות: דיכאון, עברתי התמודדות שדרשה ממני הרבה אנרגיות ואיכשהו הזנחתי את מה שלא הרגשתי ממש מוכרחה. וככה הרגשתי לגבי אוכל.
לגבי הבעיה הטכנית - האם את נשארת רשומה או מזינה את הפרטים שלך בכל פעם מחדש?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2011 12:20 |
|
| |
צפור בודד , את רוצה לשתף למה את לא ישנה ? האם הדיאטנית והפסיכולוגית מסיעות לך לחזר למסלול ? רוצה לשתף מעט על ההתמודדות שעברת ?
(בענין הטכני - אני מזינה כל פעם מחדש , הניק מתקבל , אך בעת שליחת הודעה , הניק נזרק וההודעה לא נשלחת )
שבת שלום .
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2011 13:01 |
|
| |
על ההתמודדות - קשה לי מדי, מדובר במשהו ארוך ומורכב, אסתפק בתוצאה הסופית שכעת אני חיה לבד כמעט בלי קשר עם המשפחה. ברור שהטיפול מסייע, אבל הדרך עוד ארוכה... והשינה שלי לא לגמרי מסודרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2011 13:57 |
|
| |
נפש קרובה יש לך בכל הספור הזה ?
|
|
|
|